Dorian Crnković u još jednoj životnoj pobjedi


Dorian Crnković

Dorian Crnković, poznatiji kao Dodo, omiljeni je pobjednik mnogih gledatelja koji su pratili show ‘Život na vagi’, emisiju u kojoj se kandidati s prekomjernom tjelesnom težinom suočavaju s teškim fizičkim i psihičkim izazovima te natječu tko će izgubiti veći broj kilograma do velikog finala.

Mladi Dorian se s prekomjernom težinom borio cijeli život, sve od prvih dana osnovne škole, adolescencije pa sve do ranih dvadesetih godina. Za razliku od drugih vršnjaka s viškom kilograma, zbog svoje samouvjerenosti, jednostavnosti i topline nije imao problema sa zadirkivanjem u društvu, dapače, bio je uvijek omiljen. Sebe je uvijek smatrao sličnim svojim vršnjacima, a kako sam kaže, čak mu ni skidanje na plaži i pred kamerama nije predstavljalo sram i nelagodu. No, međutim, nešto se u Dorianu promijenilo i motiviran velikim uspjesima iz prve sezone ‘Života na vagi’ prijavio se u nadi da će mu taj potez promijeniti život

Dorian Crnković

Početna želja mu je bila smršavjeti 70-ak kilograma koje su predstavljale višak i zbog kojih nije mogao normalno funkcionirati u svakodnevnim situacijama, a izgubio je i više od očekivanog, čak 77 kilograma!

No, i nakon te velike životne pobijede, Dorian nije mogao u potpunosti uživati u postignutom rezultatu. Naime, zbog opuštene i obješene kože na svome tijelu ponovno se susreo s izazovom, kojeg ovoga puta, nažalost, nije mogao riješiti samo pravilnom prehranom i tjelovježbom. Višak kože izazivao je bol i nelagodu, pa tako nije mogao igrati nogomet ili raditi cardio vježbe bez steznika.

Doriana smo s velikom očekivanjem i radošću dočekali u Poliklinici Bagatin i odlučili mu pomoći kako bi njegov veliki rad i trud bio nagrađen, a problem viška kože bio stvar prošlosti.

Dorian Crnković

Pri prvom susretu s dr. Dinko Bagatin objasnio je kako zbog velikog gubitka kilograma i nemogućnosti brzog adaptiranja, Dorianova koža nije mogla povratiti svoj normalni tonus i prilagoditi se novonastalom obliku tijela.

Pomoću Vectra XT 3D uređaja, koji zahvaljujući mnogobrojnim integriranim kamerama daje kvalitetne trodimenzionalne fotografije cijelog tijela, napravljena je projekcija finalnog rezultata. Tako je Dorian odmah mogao vidjeti kako će njegovo tijelo izgledati nekoliko mjeseci nakon zahvata.

Također, u Poliklinici Bagatin raspolažemo tehnologijom kojom je moguće ustanoviti svaki parametar relevantan za izvrstan rezultat ovog zahvata. Posebnom medicinskom analizom tijela SECA mBCA 515 i mjerenjem obujma tijela Styku 3D tehnologijom, utvrdilo se Dorianovo stanje. Zahvaljujući najmoćnijoj 3D kameri na svijetu, u svega 30 sekundi producira se 600 detaljnih infracrvenih slika i preciznih mjera opsega kukova, bedara, struka i grudi, a ovakva mjerenja provode se kontinuirano – od prvih konzultacija do konačnog rezultata, kako bi se pratio napredak i slijed rezultata.

Kod Doriana, odlučili smo se za dva zahvata. Prvim zahvatom kirurški će se ukloniti sav višak kože na području trbuha i postići ravnija trbušna stijenka, a ultrazvučnom liposukcijom otopit će se masne stanice koje će se potom lako isisati.

Dorian Crnković

Abdominoplastika je najbolja metoda ukoliko višak kože i masno tkivo u području trbuha predstavlja veliko estetsko i psihičko opterećenje, ali i dovodi do značajnih zdravstvenih poteškoća. Zatezanje trbuha ili „tummy tuck“ uklanja višak kože i reducira masno tkivo na trbuhu i formira estetski prihvatljiv izgled trbušnih stijenki.  Operacijom se kod Doriana reducirao višak obješene kože prema ranijim iscrtanim linijama doktora Bagatina.

U Dorianovom slučaju paralelno s abdominoplastikom izveli smo VASERlipo ultrazvučnu liposukciju kojom se pomoću ultrazvučne energije griju i tope masne stanice. Posebnost VASERlipo ultrazvučne liposukcije je u tome što tijekom rada ultrazvuka dolazi isključivo i samo do ravnomjernog razbijanja masnih stanica, a krvne žile, kapilare, živci i kolagen u tkivu ostaju netaknuti. Upravo zbog toga smo kod Doriana zaobišli postoperativnu traumu, bol, podljeve i masnice, kao i ostale moguće komplikacije. Zahvat je trajao gotovo šest sati i prošao je odlično, bez ikakvih komplikacija.

Dorian Crnković

Nakon zahvata, za Doriana je slijedilo razdoblje od 3 mjeseca bez treninga i razdoblje mirovanja. Pri oporavku, doktor Bagatin izvadio je šavove, a rana je u potpunosti zacijelila. Izgled trbuha je sada vidno ravniji i manjeg obujma, a koža zategnutija. Naravno, aktivni i disciplinirani Dorian, žurno se vratio svojim starim aktivnostima i treninzima, koji su mu najviše nedostajali u procesu oporavka, a sada kada se riješio tog velikog utega spreman je za nove pobjede i izazove.

Dr.sc. Dinko Bagatin, dr.med., specijalist opće i plastične kirurgije

Dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom kirurgijom te mu je cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled te bolji život uz pomoć kirurgije. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici Merkur, a specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Rebro. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i Hrvatskog kirurškog društva te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni