Pravila privatnosti

POLIKLINIKA BAGATIN ZA MAKSILOFACIJALNU, OPĆU I PLASTIČNU KIRURGIJU, ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU I ANESTEZIOLOGIJU, REANIMATOLOGIJU I INTENZIVNO LIJEČENJE S LIJEČENJEM BOLI, ORALNU KIRURGIJU, STOMATOLOŠKU PROTETIKU I ORTODONCIJU, sa sjedištem u Zagrebu, Kneza Višeslava 14, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS): 080427257, osobni identifikacijski broj (OIB): 93996285537 (u daljnjem tekstu: „Poliklinika Bagatin“) te društvo Bagatin Med d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Kneza Višeslava 14, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS): 080697515, osobni identifikacijski broj (OIB): 94840938469 (u daljnjem tekstu: „Bagatin Med d.o.o.) vodi osobitu brigu o sigurnosti Vaših osobnih podataka koje nam dajete korištenjem Internet stranica www.poliklinikabagatin.hr/blog.

Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. stoga prikupljaju najmanju moguću količinu osobnih podataka te ih koriste isključivo za svrhu za koju su prikupljeni i o čemu ste Vi informirani. Na jednak način, Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. ne dijele podatke s trećim stranama bez da su Vas o tome informirali i zatražili Vaš pristanak. Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. uvijek nastoje Vaše podatke obrađivati i pohranjivati samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe zbog kojih su se prikupljali ili kao što je to zahtijevao neki ugovor ili primjenjivi zakon.

1. Podaci koje prikupljamo

Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. prikupljaju različite vrste podataka radi kvalitetnog pružanja svojih usluga, odnosno (a) podatke koje prikupe od Vas, (b) podatke koje prikupe o Vašem korištenu usluga Poliklinike Bagatin i/ili društva Bagatin Med d.o.o., te (c) podatke koje prikupe od trećih osoba.

Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. prikupljaju podatke o Vašem korištenju Internet stranicama www.blog.poliklinikabagatin.hr/blogodnosno o načinu kako i za što se iste stranice koriste. Takvi podaci su nam potrebni kako bismo osigurali adekvatan i kvalitetan rad Internet stranica www.poliklinikabagatin.hr/blog i kako bismo Vam mogli pružati kvalitetne usluge, te kako bismo mogli postupati sukladno našim pravim obvezama i u skladu s našim legitimnim interesom za pružanjem i ustrajnim poboljšanjem usluga koje Vam pružamo.

Internet stranice www.poliklinikabagatin.hr/blog koriste tzv. kolačiće. Pojedinosti o kolačićima, načinu njihova korištenja, pohranjivanja i blokiranja nalaze se na Internet stranici www.poliklinikabagatin.hr/blog  pod rubrikom „Upotreba kolačića“, a koje pojedinosti možete pronaći na linku http://www.poliklinikabagatin.hr/Upotreba-kolacica.

Nadalje, Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. mogu prikupiti podatke o vašoj geo-lokaciji. Takvi podaci mogu postati dostupni prilikom vašeg pretraživanja i korištenja Internet stranicama www.poliklinikabagatin.hr/blog na temelju IP adrese ili GPS podataka o Vašem uređaju. Takvi podaci koriste se radi unaprjeđenja naših usluga te osiguranja kvalitete usluga koju pružamo Vama. Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. ističu kako vaši uređaji imaju opciju isključenja ili ograničenja davanja podataka o Vašoj lokaciji, a kojim opcijama se možete slobodno koristiti.

Prilikom prikupljanja osobnih podataka, moguća je pohrana određenih podataka od strane platforme Google Analytics, a o kojoj platformi ste detaljnije upoznati kroz pravila o korištenju kolačića.

Za više podataka o pravilima privatnosti platforme Google Analytics, možete se informirati putem sljedećeg linka:

https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Naše pojedine usluge dostupne putem Internet sadržaja omogućuju Vam izravno kontaktiranje Poliklinike Bagatin i/ili društva Bagatin Med d.o.o. radi postavljanja upita i rezervacije termina tretmana u sklopu usluga koje Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. pružaju.  U vezi s tim našim uslugama, moguće je da ćemo od vas zatražiti određene podatke o Vama kako biste mogli koristiti se takvim uslugama te kako bi s druge strane Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. mogli postupiti po Vašem zahtjevu.  U takvoj situaciji,  Vaši osobni podaci su nužni jer bez njih Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. ne mogu postupiti po Vašem zahtjevu te će Vam stoga biti prikazan obrazac kojim potvrđujete da ste upoznati s pravilima o privatnosti, a koji obrazac je potrebno potvrdno označiti. Primjerice, u takvoj situaciji od Vas se može tražiti Vaša e-mail adresa, ime, prezime, broj mobitela i sl. Pojedine usluge omogućuju vam komuniciranje s drugim ljudima. Te komunikacije prenosit će se pomoću naših sustava i pohranjivati se u njima.

U određenim situacijama, Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. prikupljaju podatke o Vama koristeći druge Internet platforme i izvore, koji se mogu kombinirati s drugim podacima koje nam Vi učinite dostupnima. Primjerice, Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. kako bi Vam mogli pružati kvalitetne usluge prilagođene Vašim željama i interesima koristi Facebook Pixel alat koji omogućava praćenje Vaših aktivnosti na ovoj Internet stranici te iste podatke prenosi Facebook-u. Kao rezultat naprijed navedenog, mogu Vam se putem društvenih mreža slati promotivne poruke i informacije koje bi prema rezultatima Vašeg pretraživanja bile prilagođene Vašim željama i interesima. Na taj način, omogućuje Vam se korištenje usluga i informiranje o uslugama o kojima na redovit način možda ne biste bili informirani, a interes čega je u unaprjeđenju Vašeg korisničkog zadovoljstva te unaprjeđenju kvalitete usluga koje Vam pružaju Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. – Takvi alati mogu biti ugrađeni u mrežni sadržaj, videozapise i e-poštu i mogu dopustiti poslužiteljima čitanje određene vrste podataka s vašeg uređaja i omogućiti im da vide kada ste pregledali određeni sadržaj ili određenu poruku e-pošte, da odrede vrijeme i datum kada ste pregledali oznaku i IP adresu vašeg uređaja.  Poliklinika Bagatin, društvo Bagatin Med d.o.o. i određene treće strane koriste pratilice u različite svrhe, uključujući analizu upotrebe usluga i (zajedno s kolačićima) i pružanja sadržaja i oglasa koji prilagođeni Vašim potrebama i interesima.

Za više podataka o navedenim alatima, možete se informirati putem sljedećih linkova:

https://web.facebook.com/business/help/952192354843755?_rdc=1&_rdr

https://web.facebook.com/policy.php?_rdc=1&_rdr

Pored navedenog, Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. koriste Zendesk Support i Zendesk chat alate za Internet live komunikaciju, koji također mogu sadržavati Vaše osobne podatke.

Za više informacija, vidite ovdje:

https://www.zendesk.com/company/customers-partners/eu-data-protection/zendesk-chat/#content-top

https://www.zendesk.com/company/customers-partners/eu-data-protection/zendesk-support/#content-top

https://www.zendesk.com/company/customers-partners/eu-data-protection/

U vezi s navedenim, Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. ne vrše posebnu obradu niti pohranu podataka koje ostavite putem navedenih alata, već se isti koriste isključivo radi komunikacije. Primjerice, vaše korisničko ime koje stvarate prilikom chata, Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. neće povezivati s određenom osobom. Međutim, ukoliko biste prilikom korištenja komunikacijskih alata našim djelatnicima postavili kakav poseban upit i zatražili pružanje usluga, primjerice dogovaranje termina, naši djelatnici mogu Vas zatražiti kontakt podatke kako bismo mogli postupiti po Vašem zahtjevu, odnosno po Vašoj zamolbi ili upitu koje postavite putem komunikacijskih alata, primjerice chata.

Isto tako, ako biste prilikom korištenja web obrazaca koji se nalaze na Internet stranicama www.poliklinikabagatin.hr/blog postavili upite, zamolbe i zahtjeve na pogrešnim web lokacijama, primjerice ako biste na obrascu „pitaj doktora“ zatražili ostvarivanje Vaših prava, uvid u druge informacije ili tražili zakazivanje termina, Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. mogu koristiti osobne podatke koje nam date kako bi Vas identificirali i kontaktirali radi postupanja po Vašem upitu, zahtjevu, zamolbi i sl.

Sve interaktivne opcije, a posebno komunikacija putem privatnih poruka, chata, foruma ili drugi načini slanja poruka ili međusobnog komuniciranja, javnog su karaktera te nemaju status povjerljivih i provjerenih informacija pa stoga Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. mogu nadzirati i ukloniti neprimjeren sadržaj komunikacije Korisnika bez njegovog znanja i posebnog odobrenja. Obzirom da Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. obvezno ne kontroliraju ili autoriziraju sadržaj poruka ili informacija koje se mogu naći na Internet stranicama www.poliklinikabagatin.hr/blog, Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. nisu odgovorni za radnje koje Korisnik poduzima u bilo kojem dijelu Internet stranica www.poliklinikabagatin.hr/blog, kao niti za sadržaj koji bi Korisnik mogao postaviti na istima.

Pristupom i upotrebom ove Internet stranice, pristajete na korištenje opisanih alata te drugih podataka na Vašem uređaju. Isto tako, pristajete da Poliklinika Bagatin, društvo Bagatin Med d.o.o. i treće strane mogu pristupiti kolačićima, tehnologijama lokalnog pohranjivanja, Pixelu i podacima.

2. Zašto prikupljamo podatke i kome su podaci dostupni

Vaši podaci prikupljaju se i obrađuju u sljedeće svrhe:

–       za Vaše korištenje usluga;

–       za pružanje usluga i izvršavanje Vaših zahtjeva;

–       kako bi Vam se pružali sadržaji i preporuke na temelju Vaših aktivnosti na Internet stranici;

–       za oglašavanje i slanje promotivnih materijala;

–       radi unaprjeđenja našeg poslovanja i razvoja usluga koje Vam se pružaju;

–       za procjenu i analizu aktivnosti na ovoj Internet stranici, našeg tržišta, korisnika, proizvoda i usluga;

–       radi komunikacije s Vama;

–       radi analize načina na koji osobe (uključujući i Vas) koje upotrebljavaju naše usluge i sadržaje da bismo ih poboljšali i razvili nove proizvode i usluge prilagođenije željama korisnika;

–       u druge svrhe uz Vaš pristanak.

Podaci o Vama neće se objavljivati javnosti. Vodimo osobitu brigu o tome kome dajemo Vaše podatke te iste nećemo objavljivati trećim stranama u njihove vlastite neovisne marketinške ili poslovne svrhe bez vašeg pristanka.  U slučaju prijenosa podataka, poduzet ćemo sve mjere kako bi se isti zaštitili te ćemo, ako je moguće, nužno i razumno, iste pseudonimizirati ili na drugi način otežati njihovo povezivanje s Vama, a u iznimnim situacijama ćemo Vaše podatke nastojati potpuno anonimizirati i to u situaciji gdje procijenimo da postoji rizik za očuvanje Vaših prava.

Otkrivanje Vaših podataka moguće je prema subjektima koji stoje u neposrednoj poslovnoj vezi s Poliklinikom Bagatin i društvom Bagatin Med d.o.o. i koji su sastavni dio poslovanja Poliklinike Bagatin i društva Bagatin Med d.o.o.. Nadalje, moguće je dijeljenje Vaših podataka s pouzdanim i sigurnim poslovnim partnerima, a čije usluge i proizvodi su sastavni dio usluga, a osobito zdravstvenih usluga koje Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. pružaju.

Primjer takvih poslovnih partnera su proizvođači uređaja koje Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. koriste u operativnim zahvatima, pri čemu je bitno istaknuti kako se Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. koriste uslugama vrhunskih i high-end proizvođača zdravstvenih i dijagnostičkih uređaja. Ponavljamo, Vaša sigurnost nam je uvijek na prvom mjestu. Moguće je i da ćemo objaviti vaše podatke poslovnim partnerima koji pružaju usluge u naše ime, kao što su tvrtke koje nam pomažu pri naplati ili koje šalju e-poštu u naše ime.  Ti subjekti ograničeni su u svojoj mogućnosti upotrebe vaših podataka u svrhe koje nadilaze pružanje usluge nama.

Ako bi to bilo naloženo zakonom ili odlukom upravnog ili sudbenog tijela, može doći do otkrivanja podataka nadležnim tijelima i drugim stranama:

  • kako bismo bili u skladu sa zakonom ili kako bismo odgovorili na obavezne pravne postupke (kao što je nalog za pretraživanje ili drugi sudski nalog);
  • kako bismo provjerili ili postigli usklađenost s pravilima kojima se vode naše usluge i
  • kako bismo zaštitili prava, vlasništvo ili sigurnost korisnika, klijenata i same Poliklinike Bagatin i društva Bagatin Med d.o.o.

U određenim situacijama, Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. Vaše podatke mogu prenositi izvan RH radi daljnje obrade. Imajte na umu da zakoni o zaštiti podataka i drugi zakoni zemalja u koje bi vaši podaci mogli biti preneseni neće možda biti tako sveobuhvatni kao oni u vašoj zemlji. Takva obrada vrši se isključivo za potrebe Poliklinike Bagatin i društva Bagatin Med d.o.o. te se uvijek nastoje poduzeti sve razumne mjere kako bi sve treće neovlaštene osobe u cijelosti bile lišene pristupa takvoj obradi i rezultatima obrade. Primjerice, moguće je da će podaci o Vama biti prenesene u CRM baze. Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. koriste ZOHO CRM baze podataka. Kod uspostavljanja CRM baza podataka, Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. poduzimaju razumne mjere kako bi se koristli pouzdanim i sigurnim bazama podataka koje u što je moguće većoj mjeri štite Vašu sigurnost.

Više podataka o našim CRM bazama možete naći na sljedećem linku:

https://www.zoho.com/gdpr.html

Za prijenose koji nadilaze legitimne interese Poliklinike Bagatin i društva Bagatin Med d.o.o.i koji po svojoj naravi ne spadaju pod redovite prijenose i koji nisu nužni kako bi Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. osigurali sigurnost i visoku razinu pružanja usluga, bit će zatražen Vaš pristanak.

Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. koriste i redovito unaprjeđuju svoj sustav prikupljanja i obrade osobnih podataka, sve kako bi osigurali svoju usklađenost  s pravnim propisima i naravno, Vašu sigurnost. Pri tome, koriste se razumne fizičke i tehničke mjere zaštite podataka i nastoje se pratiti tehnička dostignuća i smjernice tijela nadležnih za osobne podatke, kako na razini RH tako i na razini EU.

Međutim, Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. moraju istaknuti kako uslijed brzog razvoja tehnologije, svaki korisnik Internet sustava mora biti svjestan da niti jedan sustav nije apsolutno siguran i kako objektivno nije moguće unaprijed predvidjeti sve rizike koji mogu nastati na Internetu. Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. osobito ne mogu utjecati na manjkavosti usluga koje pružaju treće osobe a koje su nužne radi postojanja ove Internet stranice. Nedopušteni napadi na ovu stranicu i na Polikliniku Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. uvijek su mogući, a Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. razumno nastoje umanjiti sve rizike koji mogu nastati.

U svakom slučaju, Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. će ustrajati u nastojanjima da svoj sustav zaštite osobnih podataka učine što je moguće sigurnijim.

3.  Ostalo

Ako Vam unatoč sadržaju ove izjave o privatnosti i zaštiti osobnih podataka pojedine stvari i dalje nisu jasne, odnosno ako smatrate da Vam pojedini detalji nisu dovoljno objašnjeni, slobodno se sa svojim razumnim upitima obratite našem službeniku za zaštitu osobnih podataka. Isti će, sukladno objektivnim mogućnostima nastojati odgovoriti na sve razumne upite te u suradnji s našim tehničkim službama uvijek nastojati dati Vam sve razumno dostupne informacije kako bi se osigurala Vaša informiranost.

Prema primjenjivim zakonima, dužni smo Vas informirati kako imate pravo podnijeti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka, kako Poliklinici Bagatin i društvu Bagatin Med d.o.o. tako i hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Na Vaše traženje, Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. će Vam dati obavijesti o tome na koji način se obrađuju osobni podaci. Ukoliko su osobni podaci netočni, na Vaš zahtjev će se isti ispraviti. U tom slučaju, kao i u drugim slučajevima predviđenim primjenjivim propisima, možete tražiti ograničenje obrade. Isto tako, imate pravo tražiti i prijenos Vaših podataka drugom voditelju obrade.

Sve Vaše upite, naš službenik za obradu osobnih podataka će ispitati te na iste nastojati ako je moguće, odgovoriti u roku od 30 dana, pod uvjetom pravne osnovanosti Vašeg zahtjeva. Dinamika odgovora ovisi o naravi Vašeg upita te općenito o količini i naravi drugih eventualnih upita. U slučaju nerazumnih, pretjerano detaljnih, učestalo ponavljanih i na drugi način neopravdano teških upita, Poliklinici Bagatin i društvu Bagatin Med d.o.o. pristoji pravo naplatiti Vam razumnu naknadu za davanje odgovora na Vaš upit. U najiznimnijim situacijama, Poliklinika Bagatin i društvo Bagatin Med d.o.o. će odbiti odgovoriti na Vaš upit.

DPO Poliklinike Bagatin i društva Bagatin Med d.o.o. je:

Odvjetničko društvo KNEZOVIĆ & Partneri j.t.d.

Radnička cesta 54, Zagreb, Hrvatska

OIB: 53392825913

Kontakt: dpo@bagatin.hr

Ako želite obrisati sve kolačiće vezane za blog.poliklinikabagatin.hr, kliknite na link ispod.

[delete_cookies text=”Obrišite sve kolačiće”]

Meni