Anin dnevnik – moj Bagatin makeover, 2. dio


screen_blog_672x272px_169

Kao što sam vam i obećala u prvom nastavku dnevnika, javljam se s detaljnim dojmovima s operacije i oporavka. Od zahvata abdominoplastike i VASERlipo ultrazvučne liposukcije prošlo nekoliko tjedana, a ja se osjećam odlično!

Zahvat je trajao gotovo šest sati i prošao je odlično, bez ikakvih problema. Kada te tim tako dobro pripremi, stvarno nemaš straha. Znala sam apsolutno svaki korak koji me čekao, od premedikacije koju sam dobila noć prije pa do etapa zahvata i samog buđenja.

Zahvaljujući općoj anesteziji, pacijent zapada u „san“ te je u potpunosti nesvjestan operacije. Obzirom na težinu zahvata na koje sam išla, opća anestezija je jedino dolazila u obzir. A budući da sam znala u koliko sam sigurnim rukama doktorice Katarine Šakić, jedne od vodećih anesteziologinja u regiji, doista nije postojalo ni zrno sumnje ili straha.

blog-ana-2

A oporavak…e to je već priča za sebe. Teoretski jesam znala što me sve čeka, ali kada to proživljavate, situacija je malo drugačija. Drenovi, zavoji, flasteri, injekcije, otekline, pogrbljeno držanje, spavanje isključivo na leđima, steznici, sve je to sastavni dio oporavka na koji sam bila spremna jer sam sve u svojoj glavi znala.

Svaki dan je u isto vrijeme sve teži, ali i sve lakši. Najpozitivnija stvar u svemu  jest da je bol izdržljiva (ili je barem ja dobro podnosim).

Prvih 10 dana nakon zahvata svakodnevno sam dobivala injekcije protiv tromboze. Svaki drugi dan dolazila sam i na previjanje rane. Iskreno, najviše sam zazirala od drenova, no nekoliko dana nošenja, koje sam većinom provela u krevetu, prošli su vrlo brzo.

Nakon puna tri tjedna od operacije, doktor Dinko Bagatin izvadio mi je šavove, a rana je u potpunosti zacijelila.  Cijeli tim me vodio kroz svaki dio puta i doslovno držao za ruku. Od 0 do 24 bili su mi na raspolaganju, spremni na sva moja dodatna pitanja, molbe i želje.

Ne smijem zaboraviti i na bezuvjetnu podršku i razumijevanje koju sam dobivala kod kuće od obitelji i prijatelja.

blog-ana-1

Ne mogu vam ni opisati uzbuđenje kad se pogledate u ogledalo (ili prilikom kontrolnih pregleda na Vectra uređaju) i vidite da su rezultati vidljivi već dan nakon operacije. Svakim danom oni su sve bolji i bolji, a moj struk sve ljepši.

Trbuh je sada savršeno ravan i manjeg obujma za gotovo 20 centimetara. Napokon više nemam onog viška kože koji mi je prelazio preko ruba gaćica. Čak štoviše, imam figuru pješčanog sata!

Baš sam presretna i prezadovoljna. Prva dva tjedna nisam bila baš svjesna da sam to uistinu i napravila. Bila sam zbunjena i imala osjećaj da sam u nekom paralelnom svemiru.

Ali je li se isplatilo? Da, da i da! Možemo me nazvati taštom, možemo reći da pretjerujem, da je bolje da sam svoje vrijeme i snagu utrošila na nešto drugo. Možda. Kako za koga. Za mene je ovo bila odluka koju sam dugo donosila i nisam pogriješila.

screen_blog_672x272px_174

U vrlo kratkom roku vratila sam se svakodnevnim obvezama u kojima uživam. Putujem, radim na predstavama, glumim, snimam, družim se. Naravno, ovim zahvatima ne staje moja briga o izgledu i tijelu.

Čekaju me redovite kontrole kod doktora Dinka svakih nekoliko mjeseci. Te ću i dalje redovito odlaziti na svoje omiljene tretmane ultrazvučni Med Contour Multipower i Venus Legacy radiofrekvenciju kako bi dodatno oblikovala tijelo, njegovala ga i održala odličnu figuru.

Što reći za kraj? Ovo putovanje nije bilo lako, ali se isplatilo!

Ana Begić Tahiri, glumica i ambasadorica Poliklinike Bagatin

Meni