Anin dnevnik – moj Bagatin makeover, 1. dio


Tim Poliklinike Bagatin

Ovu odluku donosila sam jako dugo. Točnije, 5 godina. Punih 5 godina vagala sam „za“ i „protiv“, razgovarala s prijateljima i poznanicima, osluškivala sam iskustva pacijenata iz Poliklinike Bagatin koji su se već ohrabrili na estetske zahvate, informirala se, gledala video uratke o zahvatu, čitala na internetu i razmišljala jesam li spremna, treba li mi to uopće ili ne.

Za one koji ne znaju, u trudnoći sam nakupila jako puno kilograma. Kad kažem puno – mislim i previše, gotovo 20 kilograma.

No isto sam tako, već nakon godinu dana skinula i više nego što sam nakupila.

Zahvaljujući pravilnoj prehrani, nutricionističkim savjetima i redovitom vježbanju, željenu kilažu uspjela sam i održavati. Naravno, u mom svakodnevnom planu važnu ulogu imali su i tretmani za oblikovanje tijela u Poliklinici Bagatin na koje sam redovito išla.

Abdominoplastika je najbolji tretman kako se riješiti viška kože nakon trudnoće

Neinvazivni tretmani Med Contour Multipower i Venus Legacy u kombinaciji su davali sjajne rezultate. Vaga, a i ogledalo, pokazivali su optimističnu brojku i sliku.

No, kao negativna posljedica tog naglog rasta pa gubitka kilograma kojem je moje tijelo bilo izloženo zbog trudnoće, ostala je obješena koža na području trbuha.

Da se razumijemo, taj višak kože nije prevelik, mogu ga, više ili manje uspješno, sakriti odjećom i prebaciti fokus na neke druge dijelove tijela, no dovoljna mi je činjenica da ja znam kako je ono tu i da me jako smeta.

U jednom od prijateljskih razgovora s doktorom Dinkom Bagatinom, kao (jedino) rješenje za moj estetski problem viška kože na području trbuha, preporučio mi je zahvat abdominoplastike u kombinaciji s VASERLipo ultrazvučnom liposukcijom.

Doktor Dinko Bagatin upoznaje Anu Begić Tahiri s detaljima zahvata abdominoplastike i VASERlipo ultrazvučne liposukcije

Što to znači? Prvim zahvatom kirurški će se ukloniti sav višak kože na području trbuha i postići ravnija trbušna stijenka, a ultrazvučnom liposukcijom otopit će se masne stanice koje će se potom lako isisati.

Nakon dugog razmišljanja, konzultacija i razgovora odlučila sam ići „glavom kroz zid“ i podvrgnuti se zahvatima.

Termin je dogovoren!

Dobila sam steznik koji svakodnevno nosim već gotovo dva tjedna. Ispod odjeće je pa mi uopće ne smeta, zaboravljam već da ga imam.

Prestala sam i pušiti u ovom periodu kako bi smanjila sve moguće rizike i pripremila svoje tijelo na period koji slijedi.

Uz sve potrebne medicinske pretrage, nutricionistica Petra napravila mi je i SECA mBCA medicinsku analizu sastava tijela i mjerenje obujma tijela na Styku 3D skeneru.

screen_blog_672x272px_158Danas sam s doktorom Dinkom napravila i snimanje na Vectra 3D fotosimulatoru na kojem se vidi postojeće stanje moga tijela, ali i projekcija željenog rezultata nakon zahvata.

Preostaje mi još jedan odlazak u večernjim satima do Poliklinike kako bih dobila potrebnu premedikaciju i spremna sam…

Vectra 3D fotosimulator pružit će predodžbu rezultata operacije abdominoplastike

Sutra je „dan D“. Sutra je moj termin operacije. Kako sam trenutno?

Sretna, luda, zbunjena, u nevjerici… tu je miks osjećaja koje je riječima teško opisati i dočarati.

Čitamo se nakon zahvata i prvih nekoliko tjedana oporavka. Trudit ću se za drugi nastavak ovog mog dnevnika zabilježiti što više osjećaja i situacija kako bih i vama možda, danas – sutra, pomogla u donošenju odluke o zahvatu i pripremila vas na ono što vas čeka.

Drž’te mi fige!

Ana Begić Tahiri, glumica i ambasadorica Poliklinike Bagatin

Meni