Face Lifting – najčešći zahvat pomlađivanja lica


Blog 1

Smanjenje elastičnosti kože i opuštanje lica, pojava sitnih bora, naglašavanje prirodnih nabora lica i mijenjanje konture lica prepoznajemo kao vidljive početne znakove starenja koji se progresivno počinju pojavljivati krajem četrdesetih.

Kako bi ublažile navedene znakove starenja, žene se u tim godinama najčešće podvrgavaju zatezanju lica, odnosno Face Liftingu koji je danas vrlo uspješna operacija, a efekt pomlađenog izgleda lica traje od pet na više godina.

Nakon isteka tog razdoblja lice će i dalje izgledati bolje, nego što bi izgledalo bez operacije.

Na starenje kože lica ne utječu samo neizbježne godine života, nego i razni vanjski faktori kao što je izlaganje suncu ili pušenje. Koža gubi kolagen, elastin, hijaluronsku kiselinu kao i prirodnu masnoću lica.

Dok su ostali dijelovi tijela pokriveni odjećom, lice je uvijek izloženo pogledima, stoga smo najosjetljiviji na promjene koje se odražavaju na licu.

blog 4

Ova estetska operacija zatezanja lica, predstavlja bez ikakve sumnje, središnji zahvat u estetskoj kirurgiji.

To je najčešća i najvažnija estetska operacija koja spada u grupu operacija pomlađivanja u smislu vraćanja kontura lica u poziciju kakvo je bilo u mlađoj životnoj dobi.

Face Lifting je ujedno i baza svih drugih estetskih operacija na licu i može se kombinirati s drugim kirurškim zahvatima u toj regiji.

Kako se radi o promjenama koje su s jedne strane objektivne, a s druge subjektivne, jer svaka osoba drukčije doživljava pojavu starenja, vrlo je teško točno odrediti kod koga i kada treba izvesti ovaj operativni zahvat.

Objektivno mišljenje dobit ćete na konzultacijskom pregledu u Poliklinici Bagatin kada doktor može donijeti realnu procjenu.

Na temelju vaših želja i mogućnosti za postizanje rezultata, liječnik će vam dati mišljenje hoće li se bolji učinak postići kirurškom korekcijom ili neinvazivnim tretmanima, ili čak kombinaciju jednih i drugih, ukoliko mislimo da će oni dati bolje rješenje.

Face Liftingom u Poliklinici Bagatin ne zatežemo samo kožu lica, već i kožu vrata te dio meko tkivnog segmenta.

Nakon takvog operativnog zahvata mijenja se cjelokupni izgled lica i vrata.

Najbolje uočeni rezultati su upravo u području srednje i donje trećine lica i oko ruba čeljusti, gdje se ponovno naglasi izgubljena linija brade i zadobije ljepši prijelaz lica prema vratu.

blog 2

blog 3

Ovisno o kirurškoj tehnici, estetska operacija pomlađivanja lica traje od 3-4 sata. Najčešće se izvodi pomlađivanje lica i vrata zajedno.

Operacija se izvodi u općoj anesteziji što znači da spavate tijekom operativnog zahvata. Više o anesteziološkom pregledu u našoj Poliklinici i razlikama između opće i lokalne anestezije možete saznati ovdje.

Na konzultacije s maksilofacijalnim kirurgom te na ostale estetske tretmane iz naše bogate ponude možete se naručiti telefonski na broj telefona 01/46 10 225.  Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nam se obratite i pošaljite svoj upit na info@poliklinikabagatin.hr

Dr. Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije

Dr. Tomica Bagatin najviše se bavi estetskom kirurgijom te mu je cilj pružiti pacijentima najsigurniju i najbolju kiruršku metodu kako bi naglasio njihovu prirodnu ljepotu. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju na Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju u Kliničkoj bolnici „Dubrava“. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i međunarodnih udruženja – European Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery (EACMFS) and International Association of Oral and Maxillofacial Surgery (IAOMS) te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni