• Početna
  • Anti-Age
  • Savršena infuzija za baršunastu kožu lica – Laser Serum Infusion

Savršena infuzija za baršunastu kožu lica – Laser Serum Infusion


laser serum infusion

Masna koža lica nastaje zbog pretjeranog lučenja žlijezda lojnica koje izlučuju prekomjerne količine sebuma, što ponekad može dovesti do daljnjih problematika poput akni, prištića i mitesera. No, postoje brojni načini i metode koje nam mogu pomoći da postignemo stanje čiste i zdrave kože, baršunastog izgleda i prirodnog sjaja.

Znanstvene studije potvrdile su da Vistabel, kada se u određenim koncentracijama aplicira u lice, može reducirati proizvodnju sebuma, točnije masti ili loja. Kako to izvesti kada znamo da se Vistabel inače aplicira u mišiće koje on ‘umrtvljuje’? Treba znati da se žlijezde lojnice o kojima je ovdje riječ nalaze iznad mišića, površinski na koži, na dubini od 6 mm, što nam ostavlja dva pitanja – kolike koncentracije Vistabela su potrebne te kako ga aplicirati, a da ne izazove paralizu, odnosno, parezu mišića.

U Poliklinici Bagatin našli smo savršen način! Prvi korak koji je prethodio ovom inovativnom tretmanu bio je pomno osmisliti serum koji dolazi u odabranoj kombinaciji Vistabela, hijaluronske kiseline te hidratantne otopine. Drugi korak bio je naći načina kako serum ‘aplicirati’ duboko u vašu kožu lica i to bez igle? Rješenje je isključivo pomoću lasera i Cell Jet ultrazvuka, bez korištenja igle, što tretman Laser serum Infusion čini jedinstvenim na tržištu.

Po uzoru na Amerikance

‘Aqua Gold Fine Touch’ naziv je male bočice koju su osmislili američki istraživači i liječnici. Na vrhu se nalazi čep sa zlatnim malim iglicama koje su dužine 0,6 cm (6mm), odnosno, idu do dubine na kojoj se nalaze žlijezde. Njihova ‘receptura’ seruma jednaka je našoj – uzeli su postojeće tekućine Vistabela, filere i hidratantnu otopinu, izmiješali ih i stavili u sterilnu ‘Aqua Gold Fine Touch’ bočicu. Tapkanjem  iglicama po licu, prema unaprijed definiranom rasporedu, pušta se određena količina seruma u kožu. Istraživanje je pokazalo kako ova infuzija seruma ima vrlo učinkovito djelovanje na kožu lica, da daje koži onaj mekani baršunasti izgled. Kako u Europi nema Aqua Golda, u Poliklinici Bagatin došli smo do ideje kako ovu recepturu implementirati pomoću naše tehnologije i, ono najvažnije, bez igle! A to nas čini jedinom Polikliniku u Europi koja ovakav inovativan tretman ima u svojoj ponudi.

Sinergija metoda

Već se nebrojeno puta do sada pokazalo kako sinergijom metoda možemo dobiti vrhunske rezultate. Kod tretmana Laser Serum Infusion u glavnoj je ulozi Erbium frakcijski laser, koji radi matematički točne rupice na koži na dubini za koju ga programiramo. Predstavlja najnoviju generaciju lasera za tretiranje kože u estetske svrhe jer se pomoću njega može doći do donjeg sloja kože koji je glatkiji i mladolikiji. Zahvat, također, aktivira kolagen koji potiče daljnje zatezanje kože te stimulira stanice unutar dermisa na produkciju novog, svježeg epidermalnog sloja. 

Naravno, svemu prethodi Skin Peeler mikrodermoabrazija kako bi se uklonio rožnati sloj koži i pripremilo lice na daljnje korake. Ovim anti-age tretmanom uklanjaju se površinske stanice kože, smanjuju se pore, reducira se hiperpigmentacija, poboljšava se tonus, a u dubljim slojevima potiče se proizvodnja kolagena. Mikrodermoabrazija početak je svake dobre priče.

Tretman Skin Peelerom

Na kraju se, nakon aplikacije seruma na površinu kože, tretman se nastavlja Cell Jet ultrazvukom. Pomoću njegova ultrazvučnog vala i određenih frekvencija titranja tog vala te pulsacija kao produkta, formule i aktivni sastojci iz našeg čarobnog seruma uspješnije se penetriraju u potkožje.

Na ovaj se način Vistabel nalazi u ravnomjernoj koncentraciji u cijelome licu – od donjih kapaka, obraza, nadusnice (a ne samo u borama mrštilicama i smijalicama) čime se postiže:

  • žlijezde lojnice će se stisnuti što će rezultirati manjom produkcijom loja
  • Vistabel djeluje i kao vazokonstriktor, odnosno, stišće krvne žile, što će u površinskom sloju gdje je stavljen utjecati na rozaceju; stisnut će kapilare zbog čega će biti manje crvenila

Važno je napomenuti da aplicirana količina nije dovoljna kako bi paralizirala mišiće, a i ne nalazi se na dubini na kojoj je mišić. S druge strane hijaluronska kiselina, točnije hijaluronski dermalni filer, ravnomjerno će cijelom licu dati plašt hijalurona i učiniti je baršunastom i zategnutom.

Još jedna velika posebnost Laser Serum Infusiona je da se sam sadržaj seruma uvijek može prilagođavati problematici koja se tretira dodavanjem sastojaka koji su kožu potrebni. Na primjer, ako se radi o masnijoj koži, uzima se veća količina Vistabela; ako se radi o suhoj koži, kombinira se veća količina hijalurona.

Dr. Jolanda Kanižaj-Rajković, specijalistica dermatovenerologije

Dr. Jolanda Kanižaj Rajković uže područje interesa nalazi u estetskoj dermatologiji, dermatokirurgiji i laserskoj medicini. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalizaciju iz dermatovenerologije obavila je u Klinici za dermatovenerologiju, KBC Zagreb tijekom koje je završila stručni poslijediplomski studij iz dermatovenerologije. Aktivno je sudjelovala na kongresima organiziranim od strane Hrvatskog dermatološkog društva (HDD) i Europske akademije za dermatovenerologiju (EADV). Član je Hrvatskog dermatovenerološkog društva i licencirana od strane Hrvatske liječničke komore.

Meni