Pomlađivanje lica hijaluronskim dermalnim filerima


Sasvim realni zahtjevi današnjice, s kojim se vrlo često susrećem kod naših klijentica, su izgledati odmornije, mlađe i svježije, bez velikih intervencija po pitanju oblika i crta lica. Srećom za sve nas, danas za efekt liftinga lica više nije potrebna komplicirana operacija i dugotrajni oporavak.

pomlađivanje lica

Dapače, uz iznimni napredak nekirurških metoda i neinvazivnih tretmana, lice je moguće doslovno transformirati, a uz to zadržati potpuno prirodan dojam.

Rješenje su hijaluronski dermalni fileri pomoću kojih lice možemo pomladiti, popuniti, revitalizirati. Upravo s dermalnim filerima našoj sam klijentici s lica obrisao nekoliko godina i vratio je u ‘četrdesete’.

Što se dogodilo s njezinim licem i zašto su upravo 40-e i 50-e dob u kojoj većina žena odlučiti pomladiti i osvježiti lice?

Kako stari lice u 40-im godinama?

Dame nakon 40-e, a posebno nakon 50-e, više ne žele izgledati drugačije, već samo bolje, svježije i odmornije – onako kako su nekada izgledale.

Kod 50-godišnje Jadranke pojavili su se upravo tipični znakovi starenja koje možemo očekivati u ovoj dobi.

klijentica Jadranka
Sve su regije lica zahvaćene procesom starenja, no pojave koje su pacijenticu najviše smetale bile su gubitak volumena u srednjem dijelu lica, spuštanje obrva i slabljenje brade i linije čeljusti. Posebno je istaknula problem „ispuhanih“ obraza i tužnog izraza koji nastaje zbog opuštanja srednje trećine lica. S time sam se apsolutno složio.

Promatrajući njezino lice kao cjelinu, najpotrebnija je bila nadoknada volumena na području obraza i čeljusti, pri čemu su se Juvéderm Volume hijaluronski fileri pokazali kao savršeno rješenje.

konzultacije dr. Tomice Bagatina

I sama Jadranka na konzultacijama mi je izjavila: „Godine su učinile svoje – nisam se niti okrenula, a na mom licu pojavile su se bore, u obrazima i bradi nestalo je volumena, a čitavo mi lice izgleda umorno“.

Vraćanje volumena licu – prvi korak

Svega 2 mililitra po obrazu bilo je dovoljno za vraćanje volumena u srednjem dijelu lica, pri čemu je najvažnije bilo aplikaciju fokusirati na jagodične kosti, kako bismo nadomjestili koštanu potporu te podigli i oblikovali jagodice.

apliciranje filera

Iznimno je važno postići sklad između regija na licu te zadržati potpuno prirodni efekt – cilj nije promijeniti crte lica ili fizionomiju pacijentice, već vratiti lice u one anatomske odnose koje je imala u mladosti. Na moju preporuku, Jadranka je sa sobom donijela i nekoliko fotografija iz mlađih dana, koje su nam poslužile kao orijentir za što prirodniji izgled.
Podizanjem obraza vidno su se smanjile i omražene nazolabijalne bore, a kako bih ih u potpunosti uklonio, koristio sam Juvéderm Volift filer – tek 0.5 ml sa svake strane bilo je dovoljno za njihovo uklanjanje.

bore oko očiju

Kad je gornja trećina lica u pitanju, kao najveći problem bile su izražene bore oko očiju te spuštene obrve, koje čitavom licu daju umoran izgled. U ovom je slučaju najbolje rješenje kombinacija tretmana Vistabelom i hijaluronskim filerima.

Vistabel terapija

Konkretno u našem slučaju bilo je potrebno prvo Vistabelom ublažiti animacijsku komponentu bora na čelu i oko očiju, a zatim aplicirati po 1 mililitar Juvéderm Volume filera sa svake strane u temporalnu regiju, kako bi se popunile dublje bore, otvorio pogled, lagano podigle obrve i zategnuli namreškani podočnjaci.
Definiranje linije čeljusti i brade dermalnim filerima

Osim umornog izgleda lica i vidnog manjka volumena u obrazima, značajne promjene pacijentica je primijetila i u području brade i čeljusti. Iako o ovom dijelu lica ne razmišljamo često kao o presudnom faktoru mladolikosti, jednom kada se čeljust opusti – čitavo lice izgubi bitku s gravitacijom.

oblikovanje čeljusti

Linija čeljusti jedna je od najvažnijih komponenti lica – snažna koštana i mišićna potpora osigurava definirane konture lica, drži bradu čvrstom, a područje oko usana zategnutijim.

Kako bih nadomjestio izgubljenu koštanu potporu, duž linije čeljusti i brade aplicirao sam 4 mililitra Juvéderm Volume filera, čime sam licu vratio mladenačku konturu i uklonio „obješeni“ izraz lica koji je pacijentici predstavljao velik problem.

Pomlađivanje usnica

Za kraj, na red su došle i usnice – pacijentica nije željela velike, pretjerano istaknute usne, već tek glatke, hidratizirane i meke, kakve je nekoć prirodno imala. Ovdje nam je 1 mililitar Juvéderm hijaluronskog filera bio dovoljan za pomlađivanje usana koje izgledaju kao i ostatak Jadrankinog lica – njegovano, svježe i mladoliko.

makeover lica
Za kompletno pomlađivanje čitavog lica po regijama iskoristili smo tek 12 mililitara hijaluronskih filera, a oduševljenje pacijentice rezultatima samo je potvrda da za fenomenalne rezultate nije uvijek potreban odlazak pod nož.

Važno je i napomenuti da nije svako lice isto i da ono ne stari na isti način. U ovim godinama, jedan mililiter filera, kao što smo imali prilike vidjeti, nikako nije dovoljan. Isto tako, ni 12 mililitara nije univerzalna preporuka – nekome će biti premalo, a nekome možda previše.

dermalni fileri

Lice je individualno, pristup svakoj klijentici i klijentu je individualan, a sjajni rezultati su ono što vas u svakom slučaju očekuje – kao u slučaju nove, mlađe verzije naše Jadranke!

Dr. Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije

Dr. Tomica Bagatin najviše se bavi estetskom kirurgijom te mu je cilj pružiti pacijentima najsigurniju i najbolju kiruršku metodu kako bi naglasio njihovu prirodnu ljepotu. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju na Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju u Kliničkoj bolnici „Dubrava“. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i međunarodnih udruženja – European Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery (EACMFS) and International Association of Oral and Maxillofacial Surgery (IAOMS) te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni