Nataša Hison – Moje makeover iskustvo


Nataša Hison

Moje ime je Nataša Hison i posljednjih nekoliko godina živim u Zagrebu. Inače sam iz Varaždina, a po zanimanju sam administrativni tajnik. 41 mi je godina i majka sam troje djece. Živim vrlo aktivnim životom – u svoje slobodno vrijeme trčim, odlazim s djecom na različite sportske terene gdje najradije igramo košarku ili vozimo bicikl. Jako smo aktivna obitelj i rado provodimo vrijeme zajedno u prirodi baveći se različitim aktivnostima.

Tijekom svoje tri trudnoće, dobila sam puno kilograma – možda malo i previše. Kako mi se nije sviđao takav odraz u zrcalu, a višak kilograma se odražavao i na moje zdravlje, uspjela sam skinuti 38 kilograma tijekom 6 godina. Tada se rodila želja i za abdominoplastikom jer je iz tog razdoblja ostao podsjetnik – višak kože.

Kako sam često aktivna, dobro moram paziti na odjeću jer mi koža zna „lelujati“ … jednostavno je višak kojeg se nisam mogla riješiti. Najveća noćna mora? Plaža. Izabrati badić – muka. Uvijek su to bili jednodijelni kupaći koji su bili i nešto većeg broja kako bih prikrila trbuh.

Višak kože doveo je do toga da se ne volim gledati u ogledalo. Zaista mi je to jako teško, a kupovina odjeće najgori mogući zadatak. Zbog prirode svoga posla potrebno mi je dobro izgledati, no izabrati pravu odjeću predstavlja mukotrpan i iscrpljujući izbor. Zato je moja kći bila moj stilist – birala mi je i kupovala odjeću, a ja bih je nosila. Nisam uvijek bila zadovoljna, ali jednostavno drugi mi krojevi nisu stajali.

Ponekad se pitam je li mi to bilo potrebno – mogla sam ostati bucka i jednostavno biti šarmantno punija, nego se mučiti, a da pri tome ne uspijevam riješiti problem bez obzira koliko vježbam i pazim na prehranu. Čini se kao neprestan Sizifov posao.

makeover

Moja velika, velika želja koja mi je ispunjavala maštu zadovoljstvom bilo je uklanjanje viška kože. Kako bih to i uspjela, morala sam potražiti pomoć. Shvatila sam da neću moći bez pomoći stručnjaka riješiti problem koji me već godinama muči i baca u očaj. Vidjevši mogućnost prijave za Ekstremni makeover na Novoj TV shvatila sam da je to moja prilika. Ranije sam poprilično istraživala abdominoplastiku, kako se provodi, što čini i koji su najbolji stručnjaci. Mogućnost da me dr. Dinko Bagatin operira i priušti željenu figuru – ostvarenje svih mojih snova!

Bilo me malo strah – ne zahvata, ne boli, nego svih kamera, snimanja, neprestanog praćenja … ali sam to prihvatila kao jedan mali minus koji će donijeti puno dobroga.

A najbolje od svega je da mi se želja i ostvarila! Prvi posjet Poliklinici prošao je savršeno! Od prostora, ambijenta, dočeka, ljubaznosti osoblja – sve na vrhuncu! Dr. Dinko Bagatin bio je iznimno ljubazan i stručan – detaljno mi je objasnio kako mi je slaba trbušna stjenka, opuštena koža i slab trbušni zid te o višku potkožnog masnog tkiva. Osim abdominoplastike, dogovor je bio obaviti i liposukciju bokova i donjeg dijela leđa. Imala sam mnoštvo pitanja, a dr. Bagatin je na svako imao detaljno, ali vrlo jednostavno objašnjenje da sam ga lako mogla pratiti.

Rezultat? Lijepa i ženstvena figura u obliku pješčanog sata! Bila sam oduševljena, a to nisam ni krila. Napokon ću izgledati kao i prije trudnoća!

Zahvat se bližio, a moram priznati da sam bila i malo nervozna. Ne zbog zahvata, nego zbog kasnijeg odraza u ogledalu. Brinulo me hoće li uspjeti, hoću li zaista postići željeno – imala sam mnoštvo pitanja u glavi. Po operaciji sam se osjećala dobro, zanimalo me kako sve izgleda no bilo je potrebno da ipak prođe određeni period. Nisam imala tegoba i osjećala sam se dobro, no bilo je potrebno neko vrijeme i mirovati. To mi je najteže palo! Aktivnosti su mi sve bile otkazane nekoliko mjeseci kako bi sve lijepo zaraslo, ali sam se odlučila strpjeti. Vidjela sam da je moja figura drugačija, ali sam se budila noću misleći je li sve bio san.

Kontrole kod dr. Dinka su me umirivale. Bio je jako zadovoljan sa svime provedenim, baš kao i ja. A potaknuo me i na daljnje vježbanje i održavanje figure kakvom sam željela. Na jednom od dolazaka u Polikliniku Bagatin bila sam i na laserskom uklanjanju dlačica. Sve u svemu – bila sam spremna za ljeto! Tome sam se jako veselila!

U konačnici, kada je došao red na dugu crvenu haljinu i novu frizuru osjećala sam se nezamislivo sretnom i promijenjenom. Bila sam presretna što sam im se prepustila u ruke – učinili su od mene divu! Bilo je uzbudljivo, bilo je malo naporno, ali se u konačnici isplatilo – to sam bila nova ja!

Nataša Hison

Ostale objave od

Meni