Marina Matošević Petrović – Moje makeover iskustvo


Novo jutro – već znam što me sve danas očekuje – s dvoje male djece i kućanskim obavezama nikada nije dosadno. Ali novo jutro znači i novi pogled u zrcalo kojem se nimalo ne veselim.

Zovem se Marina, imam 30 godina, ali i dalje se ne mogu pomiriti sa svojim izgledom. Moj prevelik nos i grba oduvijek su mi smetali … a i djeca su me u školi zadirkivala da sam Pinokio.

Jednostavno se nikada nisam mogla pomiriti da su moje sestre imale ravan, lijepi nos, a ja sam naslijedila grbu. Danas imam osjećaj da me svi gledaju samo zbog nosa stoga se osjećam neugodno u novom društvu. Kao da mi nos nije dovoljan, na moje samopouzdanje i poimanje sebe utjecalo je i jedno veće uho. Zato nikada ne nosim podignutu kosu kada sam u javnosti.

Sa svoje dvoje djece gotovo da i nemam fotografija. Rastužuje me to, ali mislim da bi mi bilo još gore da imam neprestani podsjetnik na svoj izgled.

Priliku za popravak vidjela sam u prijavi na Ekstremni makeover Poliklinike Bagatin i Nove TV. Gledajući prethodne kandidatkinje i sreću na njihovim licima nakon korekcija, osjetila sam da bih i ja to mogla. Da bih mogla biti sretna i zadovoljna svojim izgledom uz samo dvije korekcije. Malo me bilo strah, ali me suprug potaknuo i ohrabrio – znao je koliko mi to znači! S nestrpljenjem sam očekivala odlazak na prve konzultacije u Polikliniku Bagatin.

O njima sam već puno čula, ali dolazak iz malog slavonskog sela Račinovaca u Zagreb, u poznatu Polikliniku, budio je u meni samo još jaču želju da uspijem u svom naumu. I uspjela sam!

Pozvana sam na konzultacije kod nikog drugog doli doktora Tomice Bagatina. Bila sam jako uzbuđena! Objasnila sam što mi smeta, što bih htjela promijeniti, ali sam pričala i o svojim osjećajima, o tome kako želim obiteljske fotografije – a on je razumio. Bio je iznimno simpatičan i ljubazan, ali se od samog početka vidjelo da je apsolutni stručnjak u svom poslu.

Predložio je da najprije podignemo kapke kako bi se pogled otvorio i kako bih dobila ljepši izgled. Nisam razmišljala o tome, ali kada mi je pokazao kako bi izgledala kasnije – jako mi se svidjelo što vidim!

Nakon toga je govorio kako će smanjiti grbu na nosu i podići ga, a time ću dobiti manji i ravniji nos.

Treća korekcija je bila moja odstojeća uška koju je trebalo približiti glavi. Cijelo vrijeme sam razmišljala kako ću nakon zahvata izgledati lijepo. Sama pomisao na to izazivala je osmijeh koji mi je neprestano titrao.

Kako mi je ovo bila prva operacija, bila sam pod tremom i nervozna, ali u svakom slučaju – jedva sam čekala! Operacija je prošla bez poteškoća, a danas kao da je se ni ne sjećam. Oporavak je dobro tekao, svi su bili jako ljubazni i nisam trpjela jake bolove.

Pomoglo mi je što je moj suprug bio cijelo vrijeme uza me. Jedva sam čekala vidjeti kako izgledam! Pogled u ogledalo bio je ono što sam htjela – u prvi plan više nije ulazio ni moj veliki nos ni moje uši – sve je izgledalo skladno. Gotovo su mi suze krenule, nisam znala što bih rekla!

Osim navedenih problematika, ostao je i trbuh nakon dviju trudnoća, a u Poliklinici Bagatin pobrinuli su se i za to.

Draga medicinska kozmetologinja, Anamarija, preporučila je Zeronu, neinvazivni hladni laser, koji djeluje na masne stanice. On djeluje na principu hladnih laserskih zraka, a najbolje je što se izgled tijela preoblikuje, a da pri tome nisam ništa radila, a nije ni boljelo! Ležala sam i uživala, bio je to kao godišnji odmor i s kojeg sam se vratila preporođena – i fizički i psihički.

Kao nagradu što je uvijek bio neizmjerna podrška, odlučila sam iznenaditi svog supruga i promjenom frizure – ne moram spominjati koliko je bio sretan što me napokon vidi potpuno sretnu i zadovoljnu! A sve smo obilježili fotografijama. Napokon punim albume za lijepe uspomene.

 

 

 

Marina Matošević Petrović

Ostale objave od

Meni