Moje makeover iskustvo – Ivana Skazlić


Kad bih se morala opisati u tri riječi rekla bih da sam otvorena, aktivna i kreativna. Volim druženja, putovanja i uživam u svakom trenutku.

Svoje slobodno vrijeme provodim u „ženskom poslu“, kreativno – uređujem nokte svojim prijateljicama i bližnjima jer me to veseli, jer sam trenutno nezaposlena. Ali to ne znači da imam viška slobodnog vremena! Uz dvojicu tinejdžera posla uvijek ima.

Uvijek sam bila lijepo građena, a obline su bile gotovo savršenih proporcija i bila sam ponosna na to. Pazila sam na prehranu i održavala svoju liniju, no nakon dviju trudnoća i s mojih 39 godina, tijelo mi se počelo poprilično mijenjati. Mišići su se opustili, a grudi su se ispraznile i izgubile čvrstoću.

Iako redovito vježbam, kao da to nema nikakvog utjecaja na moj trbuh. Masne naslage kao da su zacementirane, a u kombinaciji s opuštenim grudima sve odaje dojam kao da mi je svejedno kako izgledam. A stalo mi je, itekako!

Najgore mi je kad dođe ljeto i trebam kupaći kostim. Trebam pronaći neki koji će podignuti grudi, prikriti trbuh i podići opuštenu stražnjicu – nemoguća misija. Uvijek sam kupovala samo ono što će postići učinak da me sakrije, a ne što mi se sviđa. Bila sam razočarana i tužna. Toliko se trudim, a ne mogu nositi ono što želim.

Prijava na Ekstremni makeover bila je laka odluka, a operacije me nije bilo ni najmanje strah. Cijelo vrijeme sam u glavi imala samo jednu misao – napokon ću moći obući što želim i što mi se sviđa! Neću morati razmišljati kako mi grudi lelujaju dok ležim na plaži ili kako izaći iz mora da mi nešto „ne pobjegne“.

Dolazak u Polikliniku Bagatin bio je jedno sjajno iskustvo! Iznimno ljubazni, ali stručni i savjesni – tako bih ih najlakše opisala. Na prvim konzultacijama dr.sc. Dinko Bagatin, dr.med. me pregledao i pojasnio što i kako ćemo napraviti. Bilo je potrebno moje grudi podići, a potom povećati implantatima.

Prema njegovim riječima, nije to bila laka operacija, ali me nije bilo strah. Jednostavno sam znala da će sve biti u redu, toliko mi je ulijevao povjerenje.

Osim grudi, druga korekcija je bila korekcija moga tijela, odnosno trbuha. Pojašnjeno mi je kako će se raditi liposukcija kako bih dobila figuru pješčanog sata – svidjelo mi se odmah.

Sam zahvat je prošao dobro, a postoperativnu njegu sam prošla zajedno s liječnicima i drugim djelatnicima Poliklinike Bagatin koji su me pazili i bili na iznimnoj usluzi. A cijelo to vrijeme su uza me bili i moji dečki. Bez njih bi ovo bilo teže, ali podrška i briga kojom su me obasipali bili su iznimne. Trebalo mi je neko vrijeme da se naviknem na svoj novi izgled.

Naravno, odraz u ogledalu je bio upravo ono što sam htjela vidjeti, ali kao da sam se bojala da je sve samo san – toliko je bilo lijepo pogledat se i nakon toliko godina ponovno biti zadovoljna svojim izgledom i biti privlačna samoj sebi.

Kako sve ne bi ostalo samo na prekrasnom učinku zahvata pobrinula se i medicinska kozmetologinja Lana. Uživala sam u Decolte Perfection tretmanu kojim je učinila da se minimiziraju bore kako bi moj dekolte bio mladenački i privlačan. Uživala sam u masaži, a učinak je zaista bio očaravajući.

Promjena na mom tijelu dovela je do promjene u razmišljanju i samopouzdanju.

To se odrazilo i na moje ponašanje pa su mi brojni, iako nisu znali za moju korekciju, rekli da – blistam. Upravo tako sam se i osjećala! Jedva čekam ponosno prošetati plažom i pohvalim se novom linijom.

Moj život više nije isti, uvela sam brojne promjene, ali najvažnije – zavoljela sam opet sebe!

Ivana Skazlić

Ostale objave od

Meni