• Početna
  • Tijelo
  • Kako je mlada majka izgubila višak kilograma nakon trudnoće u Centru za oblikovanje tijela

Kako je mlada majka izgubila višak kilograma nakon trudnoće u Centru za oblikovanje tijela


Anamarija, mlada majka, odlučila je krenuti u borbu protiv 10 kilograma viška, koje su joj ostale nakon trudnoće, ponajviše u području trbuha i nogu. Nakon nekoliko mjeseci upornog rada i truda ostvarila je svoj cilj – izgubila je željene kilograme, zategnula opuštenu kožu, smanjila trbuh te se riješila celulita na nogama i rukama.

Iako je njegovo rođenje najljepša stvar koja joj se dogodila u životu, trudnoća i dojenje donijele su joj 10 kilograma viška, promijenili oblik tijela i izgled skladne figure.

Novonastali kilogrami nakupljeni u prilično kratkom periodu, stvorili su joj ogromno opterećenje i nezadovoljstvo, no, paralelno, užurbani životni ritam, pokušaj što uspješnijeg usklađivanja posla i novonastalih majčinskih obaveza, nisu ostavile previše vremena i mjesta za brigu o sebi, svom zdravlju i izgledu. Srećom, Anamarija nije odustala, već je, kako kaže, odlučila uzeti stvar u svoje ruke!

Pokucala je na vrata Centra za oblikovanje tijela Poliklinike Bagatin s namjerom da skine nakupljene kilograme te povrati svom tijelu izgled kakav je imala prije trudnoće. Izazov koji smo s veseljem prihvatili! Očarani njezinom voljom, preostalo nam je sastaviti cijeli program i plan mršavljenja te krenuti s aktivnostima kako bismo ostvarili njezinu iskrenu želju.

Prvi korak ka novoj figuri bile su konzultacije i nutricionističko savjetovanje gdje je naša nutricionistica uzela u obzir sve zdravstvene potrebe u pogledu prehrane i zadanih ciljeve te kreirala individualan plan prehrane za Anamariju.

Nutricionističko savjetovanje obuhvaća procjenu trenutačnog zdravlja i prehrambenih navika, kao i razinu fizičke aktivnosti. Temeljem dobivenih parametara, analiziran je i procijenjen nutritivni status organizma, izmjereno koliko energije zahtijeva njezin životni stil te izrađene smjernice koje su joj bile od pomoći u izboru optimalnih namirnica i fizičke aktivnosti kako bi, uz očuvano zdravlje, izgledala bolje te postigla, ali i zadržala, željene rezultate.

Uslijedilo je mjerenje. Početak svakog mjerenja  u Poliklinici Bagatin je medicinska analiza sastava tijela pomoću Seca mBCA 515 analizatora. Detaljnom analizom tijela utvrdili smo Anamarijine kilograme, postotak masnog tkiva, kilograme mišićne mase, postotak vode, visceralno adipozno tkivo, BMI (body mass index) i  BMR (bazalni metabolizam) – informacije važne za određivanje daljnjih koraka.

Nakon analize sastava tijela, napravljen je detaljan prikaz i vizualizacija svih mjera, oblika, sastava tijela i drugih vrijednosti bitnih za kvalitetnu analizu i pristup mršavljenju – Styku 3D skeniranje obujma tijela.

Važnost ovog mjerenja je kontinuirano praćenje osnovnih pokazatelja poput opsega kukova, bedara, struka, grudi i ostalog, zahvaljujući čemu se točno mogu locirati područja na kojim se masnoća izgubila, a samim time i smanjio opseg.

Dobiveni parametri bili su najbolje smjernice za definiranje potpuno personaliziranog plana terapije, odnosno paketa tretmana. Anamarija je napokon bila spremna započeti s tretmanima, treninzima i prehranom!

Prvi odabir među tretmanima bio je Med Contour Multipower, koji kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju u cilju efikasnog, sigurnog, bezbolnog i nekirurškog preoblikovanja tijela, a ujedno je i najbolji izbor kod uklanjanja celulita i zatezanja kože tijela.

Celulit

Nakon tri tretmana u trajanju od 45 minuta, rezultati su bili vidljivi, a nakon šest tretmana, koliko se preporučuje za optimalne rezultate, postigli smo vidno čvršću, zategnutiju i elastičniju kožu trbuha i nogu, kao i manji obujam i redukciju celulita!

Budući da Med Contour daje najbolje rezultate su kombinaciji s Venus Legacy multipolarnom radiofrekvencijom, odlučili smo se upravo za sinergiju ta dva tretmana. Ovaj inovativan tretman prvenstveno zateže opuštenu kožu, ali i oblikuje tijelo te smanjuje masne nakupine, celulit i strije.

Cijeli proces oblikovanja tijela događa se zahvaljujući termalnoj reakciji koju multipolarna radiofrekvencija stvara u tkivu te na taj način stimulira prirodno zacjeljivanje tijela kojim se stvara novi kolagen, kao i nova vlakna elastina.

Između tretmana Anamarija je tri puta tjedno vrijedno trenirala. Kako kaže, nakon trudnoće i mirovanja, povratak na traku za trčanje bio je noćna mora, no redovni treninzi, uz strogi nadzor predanih trenera, postali su joj omiljena aktivnost i navika te sada ne može zamisliti svoj tjedan bez posjeta centru.

Nekoliko mjeseci predanosti i posvećenosti dovele su je do cilja. Svoje iskustvo opisuje kao nešto što bi preporučila svakom tko želi svoje tijelo ‘dovesti u red’, a kako kaže, nakon tretmana povratak svakodnevnoj rutini bio je trenutačan.

Osim što nije bio potreban period oporavka, nije bila prisutna niti bol niti nelagoda u područjima koji su se tretirali tretmanima za oblikovanje tijela. Za Anamariju je, uz dosta sna i redovnog vježbanja, bila važna i prehrana koja je bila definirana u sklopu nutricionističkog savjetovanja.

zdrava prehrana

Kako se voli pohvaliti, njezin jelovnik je bio potpuno uravnotežen i raznolik, zahvaljujući čemu ni u jednom trenu nije bila gladna ili osjećala slabost i vrtoglavicu, a što joj je bilo važno za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Napokon, ponovno ima ravan trbuh, čvrste i zategnute noge, a time i ono najvažnije – samopouzdanje.

Drago nam je da smo ispunili želju jednoj mladoj mami i sudjelovali u stvaranju novih zdravih životnih navika i povratku željenog izgleda. Anamariji čestitamo na nevjerojatnom trudu, volji i želji te se vidimo na sljedećem novom tretmanu – jer, kako je i sama najavila, neće stati ovdje sa svojom promjenom!

NAPOMENA: Fotografije su ilustrativnog karaktera. Naši zdravstveni djelatnici u svom radu s klijentima i pacijentima koriste svu potrebnu zaštitnu opremu

Jelena Čikor, medicinska kozmetologinja

Jelena je odlično pojačanje kozmetološkom timu. Komunikativna je i srčana te će Vam svojom vedrinom uvijek izmamiti osmijeh na lice. Voli svoj posao i raduje se svakom novom usavršavanju.

Meni