Microneedling – inteligentna briga o koži


Već više od desetljeća mikro-needling se smatra tajnim oružjem među anti-age tehnikama. Lijepa koža zahtijeva apsolutnu preciznost, a microneedling se sastoji od finih mikro iglica koje upravo s visokom preciznošću perforiraju kožu radeći precizna oštećenja koja pak aktiviraju regeneracijske procese s krajnjim ciljem stimulacije stvaranja novog kolagena.

Što je to microneedling, na kojem principu djeluje i zašto je toliko omiljen među našim klijentima – saznajte u nastavku.

Revolucija microneedling

Standard anti-age ponude u našoj Poliklinici već dugi niz godina predstavlja mikro-needling. SkinPen iglice jedan su od najpopularnijih tretmana jer uklanjaju sve problematike te djeluju na teksturu kože – ožiljke, proširene pore, pigmentne mrljice i hipopigmentaciju, popravljaju tonus i vraćaju mladolik izgled. Čak 14 mikroiglica formirano je u krug te vertikalnim ubodima na koži direktno potiču njezinu obnovu.

Nakon SkinPen tretmana imamo više od dva milijuna preciznih uboda na koži čime ravnomjerno potičemo stvaranje kolagena. SkinPen je jedini microneedling uređaj koji je odobren od strane FDA-a (Američke organizacije za hranu i lijekove).

Uz SkinPen tu je i Reviderm Skin Needler gdje su iglice raspoređene tako da tvore jedan red od deset iglica čija se dubina može podešavati ovisno o izazovnosti kože. Takav poredak omogućuje precizno prodiranje u sve dijelove lica.

Mikro čestice razdvajaju redove stanica u epidermisu kroz kratkotrajne, male ubode. Time se aktiviraju vlastiti mehanizmi samoobnove kože koji vode ka dugotrajnim poboljšanjima strukture, a bez mjerljivih oštećenja na koži.

Ova metoda temelji se na znanstvenim, kliničkim istraživanjima i dokazanim rezultatima – vidljiva regeneracija kože praćena stvaranjem novog kolagena, elastina i hijaluronske kiseline.

Ne podliježe gotovo nikakvim rizicima prilikom oporavka, odnosno zacjeljenja rana niti kod promjena u pigmentaciji kože što mikro-needling, bilo da se radi o SkinPenu ili Skin Needleru, čini idealnim tretmanom i za svijetle i za tamne tonove kože.

Cjelovit pristup

Cjelovit pristup svakom klijentu podrazumijeva specijalistički pregled i individualnu analizu kože na temelju čega će se, uz određene indikacije kože, definirati kompletna preporuka tretmana i kućne njege za obnovu.

Naime, nakon samog tretmana mikro iglicama, koži je potrebno osigurati i određene aktivne sastojke u kućnoj njezi za održavanje trenutnih, ali i dugoročnih učinaka za što se preporučuje dermokozmetika u Poliklinici Bagatin.

Trenutni učinci:

  • Koža je vidljivo čišća i glađa
  • Ten je svjetliji i sjajniji
  • Ton kože je ujednačeniji

Dugoročni učinci:

  • Nova kolagenska vlakna
  • Eliminirana šteta u strukturi kože
  • Poboljšan tonus
  • Čvršća i otpornija koža
  • Prevencija novih oštećenja i starenja kože

Na vrhunske Reviderm tretmane lica u našoj Poliklinici možete se naručiti putem maila info@bagatin.hr  ili telefonski na broj telefona 01/46 10 225. Ako imate dodatnih pitanja slobodno nam pošaljite upit preko web stranice Poliklinike.

Dorica Jakim, medicinska kozmetologinja

Dorica izuzetno brzo uči i odlično nadopunjava naš tim. S puno elana pristupa svom poslu, trudeći se da se svaki naš klijent osjeća paženim i s punim povjerenjem prepusti njezinim stručnim rukama.

Meni