Kako tijekom ljetnih mjeseci njegovati i zaštititi kožu REVIDERM proizvodima?


REVIDERM ZAŠTITA KOŽE

Na sami spomen ljeta, mnogi se već sad zamišljaju kako opušteno leže na plaži i uživaju u toplom, sunčanom vremenu. Sunčeva svjetlost je dobra za nas – potiče sintezu vitamina D, dobro djeluje na krvi tlak i podiže raspoloženje, ali stanice kože izlaže dodatnom stresu. Previše sunca može djelovati štetno na kožu, stoga joj je tijekom ljetnih mjeseci potrebna dodatna njega i zaštita.

Kako bi se obranila od sunca, vjetra i morske soli, koža tijekom vrućih ljetnih dana u površinski sloj šalje veće količine vode koja brzo isparava, dok dublji slojevi kože postaju dehidrirani. Nedostatak vlage u potkožju usporava međustaničnu izmjenu tvari i proizvodnju elastina i kolagena – vlakana o kojima ovisi čvrstoća i tonus kože. Koža bez vode postaje gruba, zadebljana i slabije podnosi štetne utjecaje. Istovremeno, tijekom sunčanja, UV zrake prodiru duboko u kožu te uzrokuju oštećenje elastičnih i kolagenih vlakana vezivnog tkiva, što može rezultirati preuranjenim starenjem, koža može postati obješena i razviti bore prije vremena.

Kožu je potrebno njegovati prije, za vrijeme ali i nakon izlaganja suncu, kako bi ju najbolje pripremili i zaštitili od fotooštećenja. Fotooštećenje, osim preuranjenog starenja, može dovesti do hiperpigmentacije i alergijskih reakcija, a duže izlaganje bez zaštite može staviti kožu pod dodatni rizik od nastanka malignih promjena, ali i drugih kroničnih oboljenja.

Kako bi vaša koža ostala hidratizirana i zaštićena, donosimo male preporuke REVIDERM proizvoda koji paze na kožu lica i tijela tijekom ljetnih dana, dok vi neometano uživate  u ljetnim radostima bez posljedica.

Priprema kože prije sunca

Da bi zablistali ovog ljeta, potrebno je kožu pripremiti za izlaganje sunčevim zrakama kako bi izgledala svježe, glatko i vitalno, bez obzira idete li na plažu ili uživate u gradskim čarima.

REVIDERM ljeto

LICE – O2 Hydro Fluid

Aktivni sastojci O2 Hydro Fluida prodiru u kožu, pritom ju dubinski hidratiziraju, zatežu i poboljšavaju unos kisika u kožu. Rezultat je osvježena i regenerirana koža s poboljšanim vitalnim funkcijama i mladenačkim efektom. Fluid potiče kožu na zadržavanje vlage te tako smanjuje crvenilo i iritaciju nastalu zbog isušivanja. Pumpica omogućava lagano nanošenje fluida, koji se brzo upija pa je i odlična podloga za make-up tijekom vrućih ljetnih dana.

 

TIJELO – Body Nutri Rich Care

Body Nutri Rich Care pruža glatku i bogatu njegu za tijelo s visoko kvalitetnim omega-3 masnim kiselinama i ceramidima, koji stabiliziraju epidermalni sloj i tako čine kožu nevjerojatno podatnom i glatkom. Ovo zaustavlja pretjeranu dehidraciju kože i sprječava upale. Pametni hidro koncept s hijaluronskom kiselinom i filagrinolom regulira ravnotežu vlage, znatno povećava kapacitet vezanja vlage te dugoročno sprječava njezino isparavanje. Visokokvalitetni peptidi dodatno stimuliraju sintezu kolagena i dodatno jačaju vezivna tkiva, što kožu čini vidno glađom i poboljšava njezinu elastičnosti. Takva koža je spremna za vruće ljetne dane i poglede.

Zaštita kože tijekom sunčanja

Tijekom sunčanja, potrebno je zaštiti kožu od štetnih utjecaja UVA i UVB zraka. Naše lice je najviše izloženo suncu pa preporučujemo i najveću zaštitu, pogotovo osobama koje imaju svijetlu put i osjetljivu kožu.

LICE – On Top Skin Shield SPF 10

Ova formula sa infracrvenom zaštitom od sunca (SPF 10) stvara pouzdani film iznad već primijenjene njege na koži i make-upa. Djelotvorno čuva kožu od slobodnih radikala i starenja kože uzrokovanog UV zračenjem. Proizvod je potrebno ravnomjerno nanijeti na lice, vrat i dekolte povrh dnevne njege ili make-upa. Zaštita je djelotvorna nakon 30 minuta. Kako bi održali zaštitu od sunca, potrebno je redovito ponavljati nanošenje, osobito nakon kupanja, brisanja ili znojenja.

TIJELO – Invisible Sun Oil Spray SPF 50

Ovo ulje za sunčanje sa infracrvenom zaštitom (SPF 50) se na tijelo nanosi u obliku spreja. Inovativna formula za zaštitu od sunca s vitaminom E djeluje preventivno protiv preosunčane kože i oštećenja stanica. Proizvod je napravljen u dvofaznoj formuli s česticama ulja i alkohola, koji će brzo osušiti sprej na koži. Raspršuje se na željeno područje prije izlaganja suncu te upija u trenu. Otporan je na vodu i ne ostavlja ljepljive tragove. Preparat je namijenjen svim tipovima kože, kao i osobama koje imaju izraženo osjetljivu kožu sklonu upalama i alergijskim reakcijama.

REVIDERM proizvodi

Njega kože za bržu obnovu

Poslije sunčanja, koži je izrazito bitno vratiti vlagu i pomoći joj u regeneraciji, kako bi vaša preplanula put zadržala sjaj i elastičnost.

LICE – Hyaluron Hydro Balance HD

Hyaluron Hydro Balance HD pruža intenzivnu hidrataciju kože na svim razinama. Koncentrat sadrži aktivne sastojke koji balansiraju količinu vlage u koži te joj pomažu da dugoročno zadrži vodu u potkožju. Molekule hijaluronske kiselina imaju visoki kapacitet vezivanje vode čime se dugotrajno ublažavaju linije i popunjavaju bore, što ostavlja kožu vidljivo glađom, hidratiziranom i vitalnijom. Istovremeno, aminokiseline razvijaju sposobnost kože za optimalno održavanje vlage u svim slojevima. Za potpuni efekt, Hyaluron Hydro Balance HD je potrebno ujutro i navečer nježno utapkati na područje lica, vrata i dekoltea prije uobičajene njege.

TIJELO – After Solar Repair

After Solar Repair je regenerirajući losion za smirivanje i obnavljanje kože nakon sunčanja ili solarija. Emulzija uspješno balansira i regenerira kožu, koja opet postaje vitalna nakon sunčanja i solarija. Visokokvalitetna zaštitna kompozicija s ectoinom dugotrajno aktivira obnavljajuće mehanizme same kože i biološku obranu te tako sprječava gubitak vlažnosti nakon izlaganja toplini. Alergijske reakcije kože nakon izlaganja UV-zračenju također su smanjenje, nema iritacija, pa je stoga pogodna i za osjetljivu kožu i popratnu terapiju kod neurodermitisa. After Solar Repair je idealan obnavljajući tretman s anti-age management sustavom za kožu koja je pod toplinskim stresom. Koža gubi osjećaj zatezanja i postaje elastičnija. Nakon izlaganja suncu nanesite proizvod direktno na očišćenu kožu i pustite da se potpuno upije.

Za više informacija o REVIDERM proizvodima i tretmanima slobodno nas kontaktirajte telefonski na 01/46 10 225 ili mailom na info@bagatin.hr.

Daniela Šestan, medicinska kozmetologinja

Meni