Zašto su keramičke ljuskice najbolji izbor za savršen osmijeh?


Keramičke ljuskice za zube mogu korigirati niz estetskih problema – diskoloraciju ili obojenje zuba, razmak među zubima, manja oštećenja poput otkrhnuća, različitu duljinu zubi, napuklu caklinu i zube nepravilnog položaja. Zbog toga su sve popularnije posljednjih godina te sve češći odabir za ljepši osmijeh.

Ljuskice za zube

U Poliklinici Bagatin koristimo keramičke ljuskice za zube (Veeners) koje se postavljaju na prednju površinu zuba, a izrađuju se individualno za svaku osobu. Njihova prednost je u tome što imaju svojstva jednaka caklini zuba  a zbog njihove glatke površine kroz godine ne mijenjaju boju te reflektiraju svjetlost na isti način od prvog dana.

Prilikom odabira boja ljuskice, važno je poštivati prirodan izgled i fizionomiju, kako se ne bi stvorio umjetan izgled osmijeha. Iskusan estetski stomatolog pomoći će vam prepoznati ljepotu i osobitost vaših zubi te ih naglasiti ljuskicama

Ljuskice - makeover

Uz pravilno održavanje, oralnu higijenu i redovite kontrolne preglede, ljuskice traju 10 do 15 godina. No, ako dotraju ili se oštete. ponovno ih morate staviti kako bi se zaštitio zub. Naime, njihova aplikacija traži brušenje oko pola milimetra površine zuba kako bi lijepo sjele, a zub izgledao prirodno. Bitno je napomenuti kako ljuskice ne mogu biti aplicirane na jako oštećen zub ili ako zub nedostaje – u tim slučajevima koriste se druge tehnike, poput krunice ili implantata. Također, važno je znati da ljuskice za zube ne mogu uvijek zamijeniti ortodontski tretman, stoga će vas u tom slučaju stomatolog uputiti ortodontu.

Izrađivanje ljuskica

Ljuskice se mogu ugraditi samo na jedan zub koji pacijentu izaziva problem ili na više njih kako bi se dobila ujednačena boja te lijep i svijež osmjeh. Najbolju procjenu će napraviti naš stomatolog nakon profesionalnog pregleda i razgovora s vama. U prvom dijelu postupka površina zuba se minimalno pobrusi kako bi se napravilo mjesta za ljuskicu a zatim se ona izrađuje prema otisku vašeg zuba, kako bi besprijekorno pristajala. Skida se vrlo mala površina – tanja od nokta, čime njihova struktura ostaje netaknuta.

Dental centar Poliklinike Bagatin

Kako se održava higijena zubi s ljuskicama?

Za dugotrajnost ljuskica najvažnija je temeljita i redovita higijena. Ona uključuje redovito četkanje zuba, upotrebu zubnog konca, interdentalne četkice te vodice za ispiranje usta. . Također, preporučujemo redovite kontrolne preglede kod stomatologa, idealno svakih šest mjeseci

Što može naštetiti ljuskicama?

Nekoliko dana nakon aplikacije ljuskica, dok se cement još nije posve stvrdnuo potrebno je izbjegavati orašaste plodove, hrskavu hranu, žilavo meso, gumene bombone i ljepljive namirnice. Također, zbog osjetljivosti zuba nakon zahvata izbjegavajte jako topla ili hladna pića nekoliko dana.

Ljuskice za zube - Veneers

Mogu li ljuskice otpasti?

To se rijetko događa, posebno ako ih aplicira iskusan stomatolog uz vrhunsku opremu i kvalitetne materijale. Ali, moguće je. U tom slučaju potrebno je čim prije kontaktirati stomatologa i izraditi novu ljuskicu.
Redoviti pregled stomatologa

Ljuskice ili Veneers – vrhunac su estetske stomatologije koje će vam podariti zadovoljstvo i samopouzdanje savršenog osmijeha. U našoj Poliklinici raspolažemo iznimno kvalitetnim ljuskicama, uređajima i znanjem koji garantiraju odlične rezultate i dugotrajno zadovoljstvo. Obratite nam se s povjerenjem!

 

Dr. Marin Radić, doktor dentalne medicine

Dr. Marin Radić doktor je dentalne medicine koji se u svom desetogodišnjem praktičnom iskustvu upoznao i usavršio u svim aspektima današnje suvremene stomatologije. Nakon završenog studija svoj pripravnički staž odrađuje u Domu zdrava Zagreb-zapad te nastavlja svoju karijeru u privatnom sektoru u radu u polivalentnoj stomatologiji kao i u području dentalnog turizma. Dr. Radić također nastavlja sa stručnim usavršavanjem sudjelujući na međunarodnim kongresima i znanstvenim seminarima u zemlji i inozemstvu. U svom radu orijentiran je na zadovoljstvo pacijenta primjenjujući najviše estetske i funkcionalne standarde.

Meni