4 razloga zašto je vitamin c toliko dobar za vašu kožu


Vitamin C je sastojak koji je postao nezaobilazan korak u svakodnevnoj beauty rutini žena diljem svijeta i u potpunosti zavladao ponudom mnogobrojnih proizvoda za njegu lica. Razlog njegove popularnosti je potpuno opravdan! Ovaj multifunkcionalan sastojak istovremeno štiti vašu kožu od grubih vanjskih čimbenika i osigurava predivan „glow“ efekt kojem svi težimo.

Kako vitamin C djeluje na kožu, zašto je jedan od najznačajnijih sastojaka u beauty rutini  te koji proizvod odabrati – saznajte u nastavku.

Što je VITAMIN C?

Vitamin C je snažan antioksidans koji štiti naše tijelo i stvara barijeru od slobodnih radikala – štetnih molekula iz okoliša poput UV zračenja i onečišćenog zraka. Ima ključnu ulogu u jačanju imuniteta, održavanju čvrstoće kostiju, kože i krvnih žila te ga je nužno unositi hranom jer ga ljudski organizam nije u stanju sam proizvesti.

Vitamin C uz brojne korisne funkcije za tijelo ima vrlo važnu ulogu u zdravlju i ljepoti naše kože.

Izdvojili smo 4 glavna razloga zašto koristiti vitamin c  –  glavnu zvijezdu svih kozmetičkih torbica:

  • Smetaju vam neumorne tamne mrljice i hiperpigmentacija na licu? Vitamin C idealan je saveznik u redukciji istih. Svakodnevni neuspjeli pokušaji prekrivanja diskoloracija korektorom i puderom neka postanu prošlost! Svojim djelovanjem vitamin C sprječava sintezu melanina čime zaustavlja razvoj hiperpigmentacija i pomaže u njihovoj redukciji.
  • Onečišćen zrak i UV zračenje glavni su uzročnici oksidativnog stresa zbog kojeg koža može izgledati sivo i umorno. Nanošenjem proizvoda s C vitaminom prije izlaska iz kuće, zaštitit ćete kožu od slobodnih radikala i neutralizirati njihovo djelovanje.
  • Poznat vam je osjećaj suhe i zategnute kože? Radi se o čestoj kožnoj problematici koja zahvaća sve dobne skupine, a upotreba C vitamina odgovor je i na ovu neugodnu pojavu. Svojim hranjivim svojstvima on dubinski prodire u kožu i pomaže joj u redukciji gubitka vode.
  • Anti age učinak je njegov najjači adut! Vitamin C svojim snažnim djelovanjem čak peterostruko povećava sintezu kolagena koja poboljšava elastičnost kože, osvjetljava ten i ublažava znakove starenja.

Utjecaj Vitamina C na kožu je zaista višestruk! Bez obzira borite li se s hiperpigmentacijom, boricama oko očiju ili umornom kožom oštećenom dugotrajnim izlaganjem okolišnim zagađenjima, vitamin c i koža savršen su par. Imate idealnog saveznika u rješavanju i redukciji ovih tegoba.

Kako izabrati pravilan proizvod?

U širokoj ponudi proizvoda s vitaminom C, najučinkovitiji su serumi koji svojom laganom teksturom i vodenom bazom prodiru duboko u kožu i omogućuju bržu apsorpciju hranjivih sastojaka. Kao jedan takav proizvod, istaknuo se REVIDERM Daily double C serum koji balansira ten, pruža snažan lifting efekt i djeluje protiv nastanka budućih bora. Aktiviranjem sinteze kolagena ovaj vrhunski proizvod koži će pružiti blistav i zdrav izgled.

Područje oko očiju uvijek je malo zahtjevnije od ostatka lica i preporuča ga se tretirati zasebnim proizvodom. REVIDERM Eye C perfection idealan je serum s vitaminom c kao glavnim sastojkom koji intenzivno zateže kožu i uklanja tamne krugove oko očiju.

Tu je odličan izbor i ZOSkin 10% Vitamin C self-activating koji daje snažnu dozu čistog C vitamina te istovremeno pomaže u posvjetljivanju kože, ujednačavanju tena i smanjivanje finih linija i bora. Pogodan je za sve tipove kože, a koristi se na čistoj i suhoj koži ujutro ili poslijepodne.

ZO Skin

Najidealniji korak njege lica nakon seruma je dnevna krema s vitaminom c koja će dodatno nahraniti i ojačati kožu. REVIDERM OPC cream forte sadrži formulu za radikalnu zaštitu, stvaranje novog kolagena i jačanje strukture kože.

Kako u beauty rutinu uklopiti vitamin C za kožu?

Nanošenje proizvoda s vitaminom C preporučuje se ujutro i navečer nakon čišćenja i toniranja kože. Laganim tapkanjem proizvod se umasira na područje lica, vrata i dekoltea. Nakon njegove primjene, preporuča se nastaviti s dnevnom ili noćnom njegom.

Navedene proizvode možete kupiti u Poliklinici Bagatin u Zagrebu i Splitu, a na sva pitanja odgovorit će vam naši vrhunski stručnjaci koji već godinama uspješno rješavaju sve problematike kože.

Bernarda Horvat, medicinska kozmetologinja

Meni