Vistabel – Istine i mitovi


Istine i mitovi o Vistabelu

Brisač bora ili Vistabel jedan je od najučinkovitijih tretmana u svijetu za prevenciju starenja. Saznajte sve o najpopularnijem Anti Age tretmanu od našeg dr. Tomice Bagatina koji razbija sve mitove!

MIT BROJ 1:

Vistabel je jedan od najjačih i najopasnijih toksina ili otrova na svijetu te jednom apliciran putuje tijelom i može izazvati neželjene učinke.

NETOČNO.

Mnogi ljudi misle da je Vistabel sintetički, jako opasan proizvod, ali nije.

On se nalazi u prirodi i riječ je o jednom pročišćenom proteinu bakterije Clostridium botulinum, pri čemu se u komercijalnoj proizvodnji toksin pročišćava za potrebe estetske medicine. Kada se aplicira u malim količinama i na pravim mjestima, on je potpuno siguran i mogu se postići sasvim prirodni rezultati. Neželjene posljedice mogu se pojaviti ili ako koristite neispravan proizvod ili ako liječnik nema dovoljno iskustva u apliciranju.

MIT BROJ 2:

Fileri i Vistabel imaju isto djelovanje.

NETOČNO.

Učinak im nije isti, ali cilj jest.

Fileri popunjavaju prazne prostore. Iz tog razloga koriste se za oblikovanje ili konturiranje crta lica, popunjavanje određenih dijelova lica pa čak i tzv. nekirurški lifting. Bez obzira radimo li obraze, podočnjake, nazolabijalne bore, usne, bradu,nos, možda čak i uške.

Vistabel, s druge strane, je neuromodulator. On otpušta pojedine mišiće i tako djelomično ispravlja kožu koja je iznad njih naborana. Stoga ne, netočno.

MIT BROJ 3:

Vistabel paralizira pokrete i emocije.

TOČNO, ali dijelom i NETOČNO!

Kada se Vistabel aplicira u jednoj točnoj koncentraciji na određenim mjestima i od strane iskusnih liječnika, učinak će biti prirodan i ekspresija emocija na licu će biti održana – osim ljutnje.

Čak u vrlo suptilnim koncentracijama, Vistabel će zadržati određenu mimiku na licu, ali će ženama dati jedan vrlo lijep, ženstven i otvoren pogled, bez tzv. „porculanskog“ ili „frozen facea“.

MIT BROJ 4:

Vistabel traje šest mjeseci do godinu dana, te je tretman potrebno ponavljati.

TOČNO I NETOČNO.

Učinak Vistabela traje, u prosjeku, pet do šest mjeseci. Stoga, nakon što učinak Vistabela popusti, mišići koje smo opustili ponovno preuzimaju svoju funkciju i one bore, kojih ste se željeli riješiti na čelu, vraćaju se u početno stanje.

Stoga se i taj umoran izgled vraća te je potrebno Vistabel ponovno aplicirati kako bi se zadržao svjež, ženstven i otvoren pogled.

MIT BROJ 5:

Nakon popuštanja Vistabela, moja koža i lice izgledat će gore nego prije.

NETOČNO.

Ovo je najveći mit i najčešće pitanje.

Dugotrajnom primjenom Vistabela, mišići se postepeno uspavljuju, no imaju efekt memorije.

Jednom kada efekt Vistabela popusti, vaše čelo nikad neće doći u onu početnu fazu prije prve aplikacije. Upravo zbog tog efekta memorije, vaše lice zadržava jedan prirodan izgled. Naravno, aktivnost mišića se pojačava, pa se ponovno pojačavaju i bore.

Stoga, aplikacija Vistabela je sigurna. I ne, vaša koža neće izgledati gore. Možete izgledati samo puno bolje i mlađe.

MIT BROJ 6:

Tretman Vistabelom zahtijeva dug oporavak.

NETOČNO.

Tretmani Vistabelom su tzv. „lunch break tretmani“ ili tretmani u pauzi za ručak, upravo zato što aplikacija Vistabela ne zahtjeva više od 10-15 minuta, a nuspojave generalno nema. Osim, u određenom broju slučajeva, pri prvoj aplikaciji Vistabela mogu se javiti glavobolje koje prođu unutar 24 sata. Podljevi i hematomi su iznimno rijetki i, također, unutar 24 sata nestaju.

Vistabel

MIT BROJ 7:

Vistabel može izazvati ovisnost.

(NE)TOČNO.

Psihološki možete biti ovisni o svim onim stvarima koje kod vas izazivaju osjećaj ugode i ljepote, pa tako i o Vistabelu.

Ne, fizička aktivnost o toksinu ne postoji, ali postoji ona psihička komponenta, jer jednostavno, jednom kada probate Vistabel, više ne želite imati onaj umoran, naborani izgled lica i čela. A upravo Vistabel daje tu jednu psihološku ovisnost i sigurnost.

Za više informacija kontaktirajte stručnjake Poliklinike Bagatin.

Dr. Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije

Dr. Tomica Bagatin najviše se bavi estetskom kirurgijom te mu je cilj pružiti pacijentima najsigurniju i najbolju kiruršku metodu kako bi naglasio njihovu prirodnu ljepotu. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju na Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju u Kliničkoj bolnici „Dubrava“. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i međunarodnih udruženja – European Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery (EACMFS) and International Association of Oral and Maxillofacial Surgery (IAOMS) te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni