Savjeti za redukciju celulita i odabir učinkovitih krema


Konačno smo dočekali tople ljetne mjesece u kojima glavnu ulogu odjevnih kombinacija preuzimaju omiljene lepršave haljinice, kratke hlače i kupaći kostimi. No, vesela promjena u našem ormaru donosi i otkrivanje određenih dijelova tijela koje inače prekrivamo zbog vječitog ženskog neprijatelja – celulita!

Na sreću, postoje razne opcije i proizvodi koji su se pokazali kao odlični saveznici u borbi protiv uporne narančine kore.

Kako i zašto nastaje celulit, kako ga ublažiti pomoću krema za celulit  i koji proizvod odabrati – saznajte u nastavku.

Za početak, što je celulit i kako nastaje?

Uzroci stvaranja nepoželjnog celulita nisu samo nezdrava hrana, stres, sjedilački način života i manjak tjelesne aktivnosti , već i  ženski spolni hormon – estrogen. Osim što je važan za reproduktivnu ulogu žena, estrogen uvelike utječe na vanjski izgled tijela. Kako žene stare, njihova tijela proizvode manje estrogena koji pomaže pri protočnosti krvotoka.

Manjak estrogena uzrokuje slabiju cirkulaciju što dovodi do smanjenog stvaranja kolagena i pucanja vezivnog tkiva. Rezultat tih faktora je gomilanje masnih stanica ispod površine kože u obliku grudica i neravnina koje se najčešće pojavljuju na području bokova, bedara, stražnjice i trbuha.

Dobro nam je poznata činjenica da borba protiv celulita, čestog neprijatelja ženske ljepote, nije jednostavna i kratkotrajna. No, postoje rješenja koja će vam svojom sinergijom pomoći da vidljivost ovog problema bude što manja.

Poznato nam je da su pravilna i učestala fizička aktivnost te uravnotežena prehrana najbitniji faktori  za uklanjanja celulita.

No, uz njih preporučujemo vam još tri dodatna rješenja koja će zasigurno pružiti pozitivne rezultate!

1.Unos tekućine

Ono što nikako ne smijete zanemariti u borbi s narančinom korom je unos tekućine! On ne bi trebao biti manji od 2 do 3 litre dnevno, a pravilna hidratacija podrazumijeva ne samo redovan unos nego i pravilan izbor tekućine. 

Savjeti za redukciju celulita

Osim vode, odličan izvor tekućine su i prirodni sokovi, nezaslađeni čajevi , juhe te „jela na žlicu“. U vrućim ljetnim mjesecima preporučujemo vam rashlađen zeleni čaj kao idealan napitak u borbi protiv celulita zbog svojih diuretskih i antioksidativnih svojstava. Na listu ljetnih napitaka također možete uvrstiti i ledeni čaj od đumbira koji, uz svoje brojne benefite, uvelike pomaže i u izlučivanju toksina iz tijela.

Najbolje je često tijekom dana piti male količine tekućine, čak i kada ne osjećate žeđ!

2Anticelulitni tretmani

U našem Centru za oblikovanje tijela zahvaljujući Med Contour Multipoweru uspješno reduciramo celulit već duži niz godina. Riječ je o ultrazvučnoj terapiji koja kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju u cilju efikasnog, sigurnog i bezbolnog nekirurškog preoblikovanja tijela, reduciranja celulita i zatezanja kože. Rezultati se vide odmah nakon prvog dolaska, a daljnji gubitak centimetara nastavlja se u sljedećih nekoliko tjedana.

Med Contour

Osim Med Contour tretmana, u našoj bogatoj ponudi možete pronaći i Zerona Emerald hladni laser za oblikovanje tijela koji učinkovito smanjuje masne stanice te je idealan za mršavljenje uz tjelesnu aktivnost i zdravu prehranu.

3. Učinkovite anticelulitne kreme

Anticelulitne kreme su sredstvo za kojim poseže sve više žena u potrazi za rješenjem i dodatnim rezultatom u borbi protiv tvrdokornih masnih naslaga i celulita. Aktivni sastojci krema za celulit uglavnom su oni koji potiču cirkulaciju i zatežu kožu. Posebno su učinkoviti proizvodi koji u sebi sadrže kofein, snažan diuretik i aktivator bolje prokrvljenosti kože. Stoga, jedan od najpopularnijih kućnih tretmana svakako je onaj s pilingom od kave.

Sve što vam je potrebno:

  • Manja šalica mljevene kave
  • Pola manje šalice hladno prešanog ulja (preporučujemo maslinovo ili kokosovo)
  • Nekoliko kapi eteričnog ulja po vašem izboru

Sastojke pomiješajte u posudici i vaš piling je spreman za uporabu! Laganim kružnim pokretima umasirajte smjesu u kožu, ostavite nekoliko minuta na području koje želite tretirati te potom isperite. Kava će ukloniti odumrle stanice kože, a ulje će ju dubinski nahraniti. Ponovite tretman 2-3 puta tjedno i vaša će koža biti vidno zaglađena.

Anticelulitne kreme

Ako više preferirate već gotove proizvode, ali ne znate kako odabrati kremu protiv celulita u „moru“ proizvoda na tržištu, izdvojili smo za vas proizvode koji su oduševili naše klijente.

Jedan od njih je REVIDEMR body styler set koji sadrži tri jedinstvena proizvoda za njegu tijela:

redukcija celulita

Body styler lifting spray – sprej za tijelo koji učvršćuje i zateže kožu istovremeno jača mrežu kolagena i poboljšava strukturu kože. Koristi se dva puta tjedno – ujutro i navečer, a redovitom upotrebom klijenti mogu primijetiti kako koža postaje tonirana i glatka.

Body styler slimming fluid – posebna tekućina koji smanjuje masne naslage, učvršćuje tkivo i regulira celulit. Namijenjen je za sve tipove kože, a redovitom upotrebom djelotvorno regulira problematična područja.

Firming gel – aktivni gel za tijelo za učvršćivanje tijela sadrži L-karnitin koji stimulira protok krvi, povezuje vezivna tkiva problematičnih zona te daje koži glatku strukturu.

Navedene proizvode možete kupiti na lokacijama Poliklinike Bagatin u Zagrebu i Splitu, a u odabiru pravog proizvoda pomoći će vam naši stručnjaci. 

Daniela Šestan, medicinska kozmetologinja

Meni