Retinol – spektakularan sastojak protiv starenja


Mnogi ga nazivaju čarobnim sastojkom i moćnim saveznikom u borbi protiv bora, opuštenog tonusa, mrlja, hiperpigmentacije te akni. S obzirom na to da sprječava proizvodnju melanina, retinol je sve češći sastojak anti-age preparatima, a oni koji su ga probali kunu se u njegovo djelovanje.

Retinol djeluje na svim slojevima kože od epidermisa do dermisa, a djeluje i na fibroblaste koji su zaduženi za proizvodnju kolagena.

Što je retinol?

Retinol je derivat vitamina A koji potiče ponovnu proizvodnju kolagena zbog čega koža postaje čvršća i stabilnija. Proizvodi koji sadrže retinol djeluju na način da ubrzavaju izmjenu stanica i otvaraju pore kako bi nove i svježe stanice kože dolazile brže do površine kože. Zbog toga se već nakon nekoliko dana nanošenja retinola osjete promjene u vidu glatke i zategnute kože.

Korištenje retinola

Retinol mogu koristi sve osobe bez obzira na tip kože, no bitno je naglasiti kako je prije potrebno potražiti mišljenje stručnjaka kako bi se odredila koncentracija retinola u proizvodu.

Medicinski kozmetičari u Poliklinici Bagatin savjetovat će vam trebate li koristiti retinol koncetracije do 1% u preparatima. Za osobe s osjetljivijom kožom preporuča se korištenje nižih koncentracija retinola, dok osobe s debljom kožom mogu krenuti s proizvodima koji sadržavaju 1% retinola u kremama.

Uz retinol jako je važna hidratacija tako se preporuča korištenje hidratantne kreme koja ublažava moguće iritacije izazvane retinolom. Bitno je napomenuti kako su iritacije nakon korištenja retinola privremene i s vremenom će nestati, a u prva dva tjedna su najizraženije dok se koža ne navikne na njegovo djelovanje.

Učinak retinola na kožu je nevjerojatan, no rezultati ne dolaze preko noći. Za najznačajnije rezultate potrebno je koristiti retinol najmanje šest tjedana.

U Poliklinici Bagatin možete kupiti proizvode koji sadržavaju visoki udjel retinola kao što su ZO Skin proizvodi za njegu kože te Reviderm proizvodi, sve uz stručno mišljenje medicinskih kozmetologa koji će napraviti analizu vaše kože lica. Saznajte koje je rješenje za vašu problematiku kože te mu uz odgovarajuće proizvode dajte odgovarajuću njegu.

Retinol Skin Brightner

Jedan od najpopularnijih anti-age prepareta s retinolom je svakako Retinol Skin Brightner.

ZO Skin

Retinol Skin Brightner je visoko potentni retinol koji poboljšava teksturu i suhoću kože te uklanja vidljivu diskoloraciju. Ovaj proizvod ciljano i sporo oslobađa retinol za maksimalan učinak posvjetljivanja kože te doprinosi normaliziranju tena. Također, umiruje i pruža osjećaj ugode, a vaša će ga koža brzo zavoljeti.

Prednosti retinola

* Normalizira otpornost i integritet barijere kože

* Trenutno poboljšava suhu, grubu teksturu kože

* Ublažava upalu i smanjuje crvenilo

* Trenutno smanjuje svrbež

* Unapređuje prirodnu hidrataciju (HA)

* Potiče proliferaciju stanica i obnavljanje kože kako bi se poboljšalo prirodno cijeljenje

* Pruža stalnu antioksidacijsku zaštitu od oštećenja slobodnih radikala

* Smanjuje intenzitet i učestalost ekcematskih izbijanja
Naručite se na konzultacije na telefonski broj 01/4610-225, putem e-maila info@bagatin.hr ili klikom na ovaj link.

Suzana Šaško-Gečić, medicinska kozmetologinja

Medicinska sestra s dugogodišnjim kliničkim iskustvom s područja kirurgije i dermatološke kozmetike. Sa svojim ljubaznim pristupom, toplinom i znanjem upotpunjuje kvalitetu našeg stručnog, medicinskog tima.

Meni