Njega kože u dvadesetima


Neprospavane noći, odlasci u krevet sa šminkom, brza hrana i premali unos tekućine vrlo su česti scenariji u dvadesetim godinama života nakon kojih se koža i tijelo brzo oporavljaju. No, tim se negativnim navikama uvelike utječe na prerano starenje kože koje svi želimo usporiti!

Iako u dvadesetima uživamo u mladolikoj i lijepoj koži ne razmišljajući o budućim nepravilnostima i anti age njezi, upravo se u tom razdoblju nalazi rješenje za prevenciju nepoželjnih znakova starenja.

Kako pravilno njegovati kožu u ovoj dekadi, koji su to prvi znakovi starenja kože i kako očuvati zategnut i blistav mladenački izgled što je duže moguće – saznajte u nastavku.

Njega u dvadestima

Čimbenici koji utječu na prve znakove starenja kože

Postoje brojni unutarnji i vanjski čimbenici koji igraju značajnu ulogu u brzini procesa starenja kože. Genetika je jedan od unutarnjih uzroka starenja koji se ne mogu izbjeći ili promijeniti. Primjerice, svjetlija koža sklonija je javljanju bora u ranijoj dobi, dok su kod osoba tamnije puti vrlo česta pojava hiperpigmentacije.

Također, naša biološka dob određuje određene promjene na koži i rad staničnih funkcija koje se s godinama usporavaju. Od 25. godine života dolazi do smanjenja razine kolagena, jednog od glavnih faktora zaslužnih za mladolik, zdrav i čvrst izgled kože. Znanstveno je dokazano kako je upravo ovaj prirodan protein ključan za čvrstoću i elastičnost kože te prevenciju bora i linija na licu.

No, godine nisu jedini razlog smanjenja kolagena, veliku ulogu imaju i vanjski čimbenici poput pušenja, neispavanosti, oksidativnog stresa i neuravnotežene prehrane. Srećom, na vanjske čimbenike možemo utjecati, smanjiti ih i već u mladosti stvoriti dobre temelje za očuvanje zategnutog i mladenačkog izgleda.

Njega kože

Pravilna njega kože u dvadesetima

Odabir zdravog životnog stila  i pravilne njege lica u dvadesetima pomoći će vam da spriječite prerano starenje kože lica. Cjelokupno zdravstveno stanje odražava se na izgled kože i upravo iz tog razloga potrebno je redovito vježbati, pravilno se hraniti, uspostaviti dobru rutinu spavanja i izbjegavati pušenje.

Uravnotežena prehrana bogata antioksidansima, vodom i zdravim mastima najbolji je saveznik u borbi protiv preranog starenja, hiperpigmentacija i brojnih drugih kožnih problematika. Izdvojili smo nekoliko namirnica koje biste svakako trebali uvrstiti u svoju prehranu želite li zdrav, čist i blistav ten.

Crvena paprika bogata je C vitaminom koji pomaže u stvaranju kolagena – glavnog saveznika ljepote i mladenačkog izgleda kože. Također, crvene paprike snažan su izvor antioksidansa koji svojim protuupalnim svojstvima štite kožu od raznih toksina iz okoliša.

Borovnice, jedno od naših najdražih ljetnih poslastica! Ovo bobičasto voće možete kupiti i zamrznuto izvan sezone te uživati u njihovim blagodatima tijekom cijele godine. Borovnice su moćan antioksidans koji se uspješno bori protiv svih štetnih radikala iz okoliša i tako pomaže da koža što sporije stari.

U prehranu svakako uključite i slatki krumpir jer je bogat betakarotenom koji se u našem tijelu pretvara u vitamin A. Ovaj vitamin učinit će vašu kožu glatkom i mekom na dodir. Ako niste ljubitelj slatkog krumpira, druga opcija neka vam bude mrkva.

Umjesto za nezdravim grickalicama posegnite za orašastim plodovima. Bademi i sjemenke suncokreta bogati su vitaminom E koji djeluje protuupalno te stimulira imunitet.

Anti age njega u dvadesetima

Kako biste što dulje zadržali zategnut mladenački izgled, potrebno je krenuti s anti age njegom u trenutku kada ste najzadovoljniji s njezinim izgledom. Ključ lijepe i njegovane kože u dvadesetima je pravilna hidratacija, zaštita od sunca i redovito uklanjanje šminke odnosno čišćenje lica.

Reviderm Purifying gel za čišćenje i pročišćavanje pora idealan je proizvod za prvi korak svakodnevne beauty rutine. Ovaj gel snažno oslobađa kožu od ostatka sebuma, krema, šminke i čestica prljavštine. Nanesite ga na lice, vrat i dekolte ujutro i navečer, lagano umasirajte u kožu navlaženim rukama te REVIDERM spužvicom isperite proizvod.

Purifying gel

Prilikom čišćenja lica gel i tonik uvijek dolaze u kombinaciji kako bi proces bio potpun. Stoga predlažemo da drugi korak vaše beauty rutine bude Reviderm Purifying tonic. Ova lagana umirujuća tekućina za čišćenja lica s antistres kompleksom, ublažava svrbež, nelagodu i nečistoće. Nanesite ga blazinicom i laganim potiskom po cijelom licu, vratu i dekolteu.

Purifying tonic

Sljedeći korak je pravilna i dubinska hidratacija kože. ECM Repair Concentrate HD je visoko koncentrirani serum za osjetno učvršćeniju kožu. Visokotehnološki aktivan sastojak MatriBuild regenerira osnovnu tvar vezivnog tkiva, smiruje i povećava čvrstoću kože. Nanesite 2-3 kapi na lice i vrat nakon čišćenja i toniranja te nježno utrljajte u kožu.

Posebno osjetljiva područja na licu su oko očiju i usnica. Za ta područja preporučujemo vam Eye and Lip improve proizvod koji svojim aktivnim stimulirajućim sastojcima potiče proizvodnju kolagena te nadopunjuje zalihe vlage u koži s dugotrajnim učinkom. Nanesite proizvod na područje oko očiju i usana 2-3 puta tjedno te ostavite 15 minuta prije ispiranja. Proizvod je prikladan za dnevno i noćno korištenje.

Eye and lip improve

Kako bi rutina bila upotpunjena, potrebno ju je zaokružiti kremom s aktivnim sastojcima i dugotrajnim djelovanjem. OPC cream forte je bogata dnevna krema s radikalnom zaštitnom formulom za jačanje kože. Zaštitni kompleks s OPC-om, vitaminom E i vitaminom C pojačava novo stvaranje kolagena, ublažava fine linije i ujednačava ten. Ovim vrhunskim proizvodom zaokružit ćete pravilnu dnevnu njegu mješovite kože u dvadesetima.

OPC cream FORTE

Magdalena Balak, medicinska kozmetologinja

Magdalena izuzetno brzo uči i odlično nadopunjava naš tim. S puno elana pristupa svom poslu, trudeći se da se svaki naš klijent osjeća paženim i s punim povjerenjem prepusti njezinim stručnim rukama.

Meni