5 razloga zašto obožavamo maske za njegu kože lica


Maske za kožu lica popularan su beauty proizvod za kojim je poludio cijeli svijet! I to s razlogom! Zahvaljujući svojim brojnim prednostima i jednostavnom korištenju postale su nezaobilazan korak u beauty rutini svih ljubitelja proizvoda za njegu lica.  Zašto koristiti masku za kožu lica, koji su to razlozi zašto toliko obožavamo ovaj kozmetički preparat i kako izabrati baš onu „pravu“ masku za lice – saznajte u nastavku.

Maske za lice možda predstavljaju još jedan korak u njezi lica koji iziskuje dodatno vrijeme, ali obećavamo vam da nećete požaliti. Izdvajamo, po nama, 5 glavnih razloga zašto biste trebali baš ovaj popularan kozmetički proizvod uvrstiti u svoju beauty rutinu.

Terapeutski učinak

Maske za lice ne daju samo rezultat koji poboljšava cjelokupan izgled vaše kože, već imaju i razne terapeutske učinke. Ovaj jedinstveni proizvod često u sebi sadrži esencijalna ulja od metvice, ružmarina ili lavande koja će potaknuti vaša osjetila i raspoloženje. Nanošenje maske probudit će u vama osjećaj opuštajućeg spa iskustva, a zapravo sve radite iz udobnosti vlastitog doma. Jednostavan beauty ritual koji opušta tijelo i um, ostavljajući za sobom blistavu i sjajnu kožu! Idealno, zar ne?

Dubinsko čišćenje

Nečistoća i mrtve stanice kože glavni su razlozi začepljenih pora s kojima se nažalost svi susrećemo. Pore su sitni otvori na koži iz koji se oslobađaju ulje i znoj, a kada su one začepljene, nastaju upalni procesi u obliku prištića i akni. U rješenju ove česte kožne problematike, redovna primjena maske za njegu lica ima važnu ulogu. Dubinsko čišćenje jedan je od njezinih glavnih učinaka. Nakon što lice očistite gelom, micelarnom vodicom ili nekim drugim sredstvom za čišćenje, preporučujemo korištenje maske za lice jer ona u sebi sadrži sastojke koji prodiru u najdublje slojeve kože izvlačeći na površinu sve preostale nečistoće iz pora.

Zdrav i prirodan sjaj lica

Još jedan dobar razlog za redovno korištenje maski za njegu kože lica je svima željeni „glow“ efekt. Neke maske, zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima, koži pružaju odmah vidljiv blistav i zdrav sjaj lica. Njihovim nanošenjem i upijanjem šire se krvne žile na licu se stimulira cirkulacija čiji je rezultat glatka, meka i mladenački sjajna koža.

Umirujuće djelovanje

Maske za lice koje umiruju idealan su izbor ako imate osjetljivu kožu sklonu upalama i crvenilu. Maske za osjetljivu i suhu kožu lica primjenjuju se navečer i ostavljaju preko noći, a njihov najčešći sastojak je moćna aloa vera. Ova iznimno ljekovita biljka posjeduje protuupalna i regenerirajuća svojstva zbog kojih se već stoljećima koristi kao čest sastojak u kozmetičkim proizvodima ili lijek za smirivanje opeklina.

Idealan „booster“ u svakodnevnoj beauty rutini

Prije spavanja, nakon što temeljito očistite lice i nanesete vaš omiljeni noćni serum, posljednji korak sačuvajte za hidratantnu masku za lice. Ona će dodatno pospješiti djelovanje i apsorpciju seruma te svih proizvoda koje ste nanijeli prije nje.

Sheet i peel off maske najpopularnije su varijante hidratantnih maski za njegu kože i vrlo jednostavne za upotrebu. Sheet maske su maramice natopljene aktivnim sastojcima i serumima za hidrataciju, učvršćivanje ili pak umirivanje kože od crvenila i upale. Kod peel off maski riječ o proizvodu kremaste strukture koji se nakon 15ak minuta posuši i stvrdne te ga je vrlo lako oguliti u jednom potezu bez ikakvog nasilnog ispiranja lica.

U velikom broju različitih maski za lice na tržištu ponekad je teško izabrati baš onu „pravu“. Iz tog razloga, za vas smo izdvojili nekoliko naših favorita koji su se pokazali kao idealni saveznici u postizanju željenih rezultata.

Filorga Hydra Filler maska obogaćena je hijaluronskom kiselinom i u sebi sadrži kombinaciju prirodnih hidratantnih sastojaka i aloa vere koja aktivno hidratizira i popunjava kožu u rekordnom vremenu. U samo 15, minuta koliko je dovoljno da držite ovu masku na licu, koža će postati mekana, nahranjena s dovoljnom količinom vlage i hidratizirajućim sastojcima koji prodiru duboko u potkožje čineći je blistavom i sjajnom.

Maska za njegu lica

Mesoestetic Pure renewing mask idealan je proizvod za tjedni tretman pročišćavanja i sužavanja pora namijenjen koži sklonoj seboreji i aknama. Aktivnim sastojcima pojačava obnavljanje stanica   ostavljajući kožu vidljivo glatkom.

Maska za sužavanje pora

La Prairie Skin Caviar Luxe sleep mask je bogata hidratantna maska za lice za noćno korištenje. Prije više od 30 godina La Prairie je predstavio jedinstvenu snagu kavijara koji njeguje i pomlađuje izgled kože. Skin Caviar Luxe noćna maska daje potpuno novo značenje pojmu „beauty sleep“. Ova bogata formula pruža izvanredno podizanje i učvršćivanje kože lica preko noći. Vlaga izgubljena tijekom dana obnavlja se, povećavajući osjećaj zategnutosti i podatnosti.

Noćna maska za njegu kože

Za više savjeta i kvalitetnih proizvoda vrhunske dermokozmetike pratite Bagatin Medical Beauty.

 

Rafaela Vujević, medicinska kozmetologinja

Rafaela je vedra, komunikativna i ambiciozna osoba koja svojom toplinom i pristupačnošću mami osmijeh na licu. Član je našeg kozmetološkog tima kojeg savršeno nadopunjuje svojim srdačnim pristupom klijentu.

Meni