• Početna
  • Fileri
  • Hidratacija kože i lica hijaluronskim dermalnim filerima

Hidratacija kože i lica hijaluronskim dermalnim filerima


Lice je prvo što primijetimo jedni na drugima, kako se fizički razlikujemo i pamtimo. Oblik lica se s godinama mijenja, poprima ozbiljniji izgled, dok koža lica postaje ogledalo stila života. Ukoliko stil života uključuje stres, nepravilnu prehranu i nedovoljno vremena za njegu kože, prvi znakovi starenja i dehidracije postaju izraženi već u ranim tridesetima.

Razlog toga je gubitak hijaluronske kiseline iz slojeva kože, koja postaje suha i opuštena oko očiju i usana, smanjuje joj se volumen te se počinju pojavljivati bore.

Hijaluronska kiselina je sastavni dio naše kože, kao i dio mreže kolagenskih vlakana i elastina. Zaslužna je za hidratizaciju i mladolik izgled kože jer na sebe veže vlagu. Gubitkom molekula hijaluronske kiseline, koža postaje opuštena, siva i izgleda umorno.  Ali zahvaljujući razvoju industrije ljepote i korištenju napredne tehnologije, i za taj izazov postoji rješenje.

Hijaluron se može nadoknaditi aplikacijom hijaluronskih dermalnih filera, koji licu vraćaju volumen i sjaj te lice čine ljepšim na tri ključna načina:

Revitaliziraju

Uz starenje i gubitak hijaluronske kiseline, bore postaju dublje i zbog vanjskih faktora kao što su izloženost suncu ili rad mišića. Govorimo o borama oko usana, očiju, borama od mrštenja, nazolabijalnim borama  te borama u kutevima usana. Fileri smanjuju i/ili zaglađuju bore i nabore te koži pružaju svježiji i blistaviji izgled lica.

Podižu

Starenje uzrokuje gubitak volumena mekog tkiva lica, koža gubi elastičnost zbog čega se počinje opuštati, a crte lice se povlače prema dolje. Fileri vraćaju izgubljeni volumen na obrazima i bradi kako bismo dobili blagi učinak podizanja, vraćaju mladoliku krivulju obraza te ih čine mekšima, čvršćima i naglašenijima.

Definiraju

Kako starimo, naše usne gube volumen i postaju tanje, manje čvrstih kontura, a rubovi su isprekidani tankim vertikalnim linijama kao posljedica stiskanja usana. Mladolike crte lica naših obraza nestaju, a brada pak gubi svoj čvrsti oblik. Fileri suptilno preoblikuju i redefiniraju usne i crte lica. Vraćaju prirodne konture brade, punoću i definiciju usana te definiraju liniju čeljusti.

Hijaluronskim filerima se mogu pomlađivati sve zone lica, područje vrata, dekoltea i ruku, ovisno o gustoći i strukturi preparata.

Juvéderm je filer za lice s teksturom gela koji sadrži hijaluronsku kiselinu i rješava problematiku izgubljenog volumena kože. Ubrizgava se ispod kože te u pravilu traje od 9 do 18 mjeseci, ovisno o mjestu aplikacije i vrsti filera, jer ga tijelo, budući da se radi o prirodnom ugljikohidratu, kroz neko vrijeme prirodno apsorbira.

Juvéderm hijaluronske dermalne filere proizveo je Allergan, kompanija koja je među prvima počela razvoj estetsko-medicinskih tretmana još prije više od 35 godina i do danas je zadržala vodeću poziciju u svijetu, ali i u Hrvatskoj te u Poliklinici Bagatin.

Nadalje, spororazgrađujući dermalni filer Radiesse koji također imamo u ponudi Poliklinike Bagatin, sastoji se od mikroskopskih čestica kalcijevog hidroksiapatit. Jednom apliciran pod kožu, čestice kalcija služi kao stimulator sinteze vlastitih kolagenskih što rezultira obnovom volumena, uklanja bore i poboljšava ukupnu kvalitetu kože.

Nakon određenog vremenskog perioda čestice kalcijevog hidroksiapatita razgrađuju se prirodnim putem u tijelu ostavljajući iza sebe široku mrežu neokolagenskih vlakana povezanih međusobno te sa susjednim proteinima u koži što koži daje čvrstoću, sjaj i elastičnost.

Odlični rezultati ostvaruju se i na rukama, vratu i dekolteu a upravo zbog svog svojstva neokolageneze indicirani su i kod popravaka teksture kože na laktovima, koljenima, unutrašnjoj strani nadlaktica pa čak i za redukciju vidljivosti strija u kombinaciji sa drugim tretmanima.

Osim za pomlađivanje, fileri novije generacije se mogu koristiti za vraćanje hidratacije kože. Naši stručnjaci to postižu dermalnim filerima Volite i Belotero Hydro.

Filer Volite donosi svojevrsnu revoluciju jer je prvi kojim se mogu hidratizirati i pomladiti ruke te područje vrata i dekoltea.

Belotero Hydro se također može aplicirati u kožu vrata, dekoltea i ruku, ali i lica. Djeluje poput seruma, čiji se revitalizirajući sastojci tankom iglicom unose ispod kože. Tako se koža dubinski hidratizira, poboljšava se tonus i struktura kože te se pospješuje elastičnost i glatkoća kože.

Dermalni fileri ne zatežu kožu, održavaju njezinu prirodnu fleksibilnost i poboljšavaju cjelokupno zdravlje kože.

Vaš svjež i blistav izgled sigurno će biti zamijećen, no nitko neće moći točno odrediti razlog zbog kojeg izgledate tako sjajno. To je upravo i najveća prednost hijaluronskih dermalnih filera – suptilni rezultati, uz prirodno bolji izgled. A svjesni svoga izgleda puno ćete lakše zračiti samopouzdanjem i prikazati se u najboljem svjetlu svakog dijela života.

NAPOMENA: Fotografije su ilustrativnog karaktera. Naši zdravstveni djelatnici u svom radu s klijentima i pacijentima koriste svu potrebnu zaštitnu opremu

Dr. Snježana Kramarić, specijalistica dermatovenerologije

Dr. Snježana uže područje interesa nalazi u estetskoj dermatologiji. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalizaciju iz dermatovenerologije obavila je u Klinici za dermatovenerologiju u KBC Osijek i KBC Zagreb. Završila je stručni poslijediplomski studij iz dermatovenerologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Redovito sudjeluje na tečajevima trajne edukacije te prisustvuje na raznim kongresima iz struke. Član je Hrvatskog dermatovenerološkog društva i licencirana od strane Hrvatske liječničke komore. Aktivno se služi engleskim i njemačkim jezikom.

Meni