• Početna
  • Lice
  • Savjeti za uspješan odabir makeupa za osjetljive oči

Savjeti za uspješan odabir makeupa za osjetljive oči


Osjetljive oči

Suhe i nadražene oči sklone iritacijama? Izbor makeupa za osjetljive oči može biti veliki izazov. Pročitajte savjete za uspješan odabir!

Područje oko očiju, kao i same oči, jedno je od najosjetljivijih dijelova tijela.

Bockanje, suzenje, crvenilo, suhoća i reakcija u obliku alergije ili netolerancije pri uporabi određenih kozmetičkih proizvoda oblici su kojima se manifestira osjetljivost očiju.

Problemi s očima mogu biti vrlo iritirajući, a često izazivaju i frustracije jer se problem može učestalo pojavljivati. Izbor makeupa stoga može biti vrlo izazovan pothvat!

Najbolji proizvodi za osjetljive oči

 

Makeup za osjetljive oči

Kozmetički brendovi sve više u obzir uzimaju potrebe osjetljive kože, kose i očiju, te prema tome prilagođavaju i proizvode.

Osjetljivim očima smeta gotovo sve – sjenila, maskare, sunčeva svjetlost, pa čak i lagani propuh. Također, ni sezona alergija nikako ne olakšava izbor proizvoda za osjetljive oči.

Pažljiv izbor makeupa važan je kako biste izbjegli upale oka, a jednako je važno odabrati i proizvod za uklanjanje šminke koji ne iritira oči.

Savjeti za osjetljive oči

  • Nanošenje olovke za oči

Ukoliko imate jako osjetljive oči, trebali biste izbjegavati nanositi olovke za oči na tzv. vodenu liniju oka.

Takvo nanošenje dodatno iritira osjetljive oči te ćete ovako nanesen makeup i pri najmanjoj iritaciji “isplakati”.

Olovka za osjetljive oči

  • Maskara

Maskara je jedan od omiljenih makeup proizvoda svake žene. Samo sloj dobre maskare učinit će izgled glamuroznijim, oči većima i otvorenijima, a lice ženstvenijim.

Kao i ostali proizvodi za osjetljive oči, budući da se nanosi na oči, odnosno trepavice, važno je da je maskara hipoalergenska i oftalmološki testirana kako vam ne bi izazvala nikakve nuspojave.

Stoga, za maskaru bez iritacije očiju, ne nanosite maskaru na sami korijen trepavica već je uvijek koncentrirajte prema vrhovima kako slučajno ne bi došla u kontakt s očima.

Maskara za osjetljive oči

 

Donje trepavice uvijek ostavite nenašminkanima kako vam se pri suzenju oka ne bi stvorio tzv. panda efekt.

  • Kremasta sjenila

Isprobajte kremasta sjenila!

Ona ne mogu upasti u oko prilikom nanošenja kao praškasta sjenila. Također, najbolje bi bilo da izbjegavate svjetlucava sjenila, koja u sebi imaju šljokice, jer one najlakše dovode do iritacije.

Sjenila za osjetljive oči

  • Skidanje šminke

Obavezno uklonite svaki trag šminke i pri tome koristite blago sredstvo za čišćenje lica.

Osobe s osjetljivim očima nikako ne smiju propustiti ovaj dio beauty rutine. Također, trudite se da tijekom nanošenja ili skidanja šminke ne trljate oči.

Skidanje šminke

  • Mijenjanje kozmetičkih proizvoda

Redovito mijenjajte kozmetiku.

Koliko god se trudili da šminku održavate čistom, uvijek postoji rizik od bakterija. Stoga redovito mijenjajte kozmetičke proizvode da biste izbjegli nepotrebne iritacije.

  • Higijena ruku

Preko ruku se najlakše prenose bakterije i zato je higijena ruku izuzetno bitna.

Važno je da svaki put prije nanošenja šminke operete ruke, osjetljive oči zahtijevaju nježan i čist dodir.

Što izbjegavati ako imam osjetljive oči ?

Upala oka može se pojaviti na jednom ili oba oka, a razlozi joj mogu biti brojni. Ona može nastati kao posljedica alergijske iritacije, a nekvalitetan ili neprilagođen makeup može je dodatno pogoršati.

Stoga, važno je birati proizvode koji su prilagođeni i najosjetljivijim očima, odnosno izbjegavati radnje koje oči dodatno iritiraju.

Savjeti za osjetljive oči

Uz ove savjete možete imati našminkane oči, a da pri tome izbjegnete crvenilo, svrbež i osip!

Pronađite više savjeta i proizvoda vrhunske dermokozmetike kojoj vjeruju stručnjaci na Bagatin Medical Beauty.

 

Rafaela Vujević, medicinska kozmetologinja

Rafaela je vedra, komunikativna i ambiciozna osoba koja svojom toplinom i pristupačnošću mami osmijeh na licu. Član je našeg kozmetološkog tima kojeg savršeno nadopunjuje svojim srdačnim pristupom klijentu.

Meni