Urasle dlačice – kako ih spriječiti?


Urasle dlake

Zašto se pojavljuju urasle dlake?

Nekad nam se baš žuri pa posegnemo za britvicom i uglavnom ne pazimo kako se njome služimo. Posljedice? Urasle dlačice koje ne izgledaju dobro a znaju biti i bolne ako se s njima ne postupa pravilno.

Do pojave uraslih dlačica dolazi kada se oštri vrh dlake zaokrene ili počne rasti postrance prema koži oko folikule dlačice. To je bezopasna pojava koju karakterizira malena tamna ili ponekad ružičasta izbočina ispod kože. Često je mali tamni dio urasle dlačice vidljiv ispod kožne izbočine. U opsežnijim slučajevima, može biti vidljivo više malih crvenih ili ružičastih izbočina oko folikule dlačice na području koje se češće brije, poput lica, vrata, pazuha, nogu i stidnih dlaka.

Smjer rasta i struktura dlačica igraju bitnu ulogu kod urastanja dlake. Postoje debele, zaobljene folikule dlaka iz kojih rastu jako kovrčave dlake. Folikula potiče dlaku da ponovno uđe u kožu nakon što ju se brijanjem odreže te na taj način potiče razvoj uraslih dlačica. Glavni uzrok uraslih dlačica je prvenstveno neispravna tehnika brijanja. Alternativni načini odstranjivanja dlaka poput voska također mogu uzrokovati pojavu. Kako bi ih se napokon riješili u nastavku saznajte koji su načini borbe protiv ove neugodne estetske pojave!

Tretirajte s aktivnim sastojcima

  • Nekoliko je proizvoda koji jamče pomoć u tretmanu uraslih dlačica, no činjenica je da je salicidna kiselina jedina aktivna supstanca koja uistinu pomaže. To je dermatološki sastojak koji eksfolira, vlaži, čisti pore i sprečava infekcije.
  • Upotrebljavajte samo kremu za brijanje posebno napravljenu za osjetljivu kožu, s dosta lubrikativnih agenata (kreme za brijanje na bazi pjene mogu sušiti i iritirati kožu)
  • Izbjegavajte proizvode koji sadrže alkohol koji sušenjem kože i zatvaranjem pora potiče stvaranje uraslih dlačica.

Poboljšajete površinu svoje kože

  • Eksfoliranje (uklanjanje gornjih slojeva mrtve kože) neophodno je u borbi protiv uraslih dlačica. Posebno je učinkovita dnevna upotreba nježnih pilinga za lice koji sadrže glikolnu i salicidnu kiselinu.
  • Upotreba mekane četke za lice i tekućeg sredstva za čišćenje kružnim potezima na području brade uklanja vrhove uraslih dlačica i mrtve stanice kože što omogućuje dlačicama da izađu na površinu.

Prilagodite tehniku brijanja

  • Brijanje pretjerano uz kožu jedan je od uzroka stvaranja uraslih dlačica. Dlačice koje se obriju preduboko uz kožu lako zapnu u folikulu te počinju rasti prema unutra ili postrance.
  • Kako biste izbjegli takav način brijanja, ne zatežite pritom kožu, ne pritišćite previše žilet, brijte se u smjeru rasta dlačica te koristite žilet s jednom oštricom.
  • Ovaj pristup ćete morati ponavljati svaki dan jer dovoljno je jedno brijanje usko uz kožu da se jave urasle dlačice kojima će trebati tjedni da zacijele.

Tretirajte već urasle dlačice

  • Pažljivo iz kože izvucite uraslu dlačicu pincetom, no nemojte ju iščupati jer na taj način će dlaka samo ponovno izrasti, ali ovaj put dublje.
  • Crvenilo i oticanje mogu smanjiti proizvodi koji sadrže azulen, alantoin i hamamelis.

Trajno uklanjanje dlačica i problema uraslih dlaka

Danas postoje metode koje vas zauvijek mogu riješiti problema uraslih dlačica. Lasersko uklanjanje dlaka je jedan od najtraženijih estetskih tretmana, i među ženama, i među muškarcima. Uz pomoć najmodernije tehnologije, diodnog lasera MeDioStar NEXT tvrtke Asclepion Laser Technologies, koji je trenutno zlatni standard kada je u pitanju laserska epilacija, u Poliklinici Bagatin možemo našim klijentima garantirati dugotrajne rezultate. Najbolji kandidati za lasersko uklanjanje dlaka su osobe sa svijetlom puti i tamnim dlačicama, no rezultati s diodnim laserom danas daju odlične rezultate i kod osoba sa svjetlijim dlačicama.

Laserska epilacija u Poliklinici Bagatin

Besplatne konzultacije i analiza kože

Do kraja mjeseca prije svakog laserskog tretmana omogućili smo Vam besplatne konzultacije s našim specijalistima. Na temelju dobivenih informacija o Vašoj koži naši specijalisti će Vam preporučiti idealne tretmane, broj potrebnih tretmana te će odrediti jačinu samog snopa laserske svjetlosti.

Ako se želite naručiti na besplatne konzultacije ili tretman slobodno nas kontaktirajte telefonski na 01/46 10 225 ili mailom na info@poliklinikabagatin.hr.

 

Ana Mogulić, voditeljica kozmetologije

Sa svojim bogatim dugogodišnjim iskustvom u vlastitom salonu te kroz kontinuirano učenje i nadograđivanje svojeg znanja i vještina, Ana Mogulić, učinit će zasigurno da postanete naš zadovoljan klijent. Njezin pristup, predanost poslu i topli osmijeh pridonijet će, ne samo poboljšanju izgleda, već i da se čitavo vrijeme prilikom tretmana osjećate ugodno i opušteno.

Meni