Idealni proizvodi za njegu kose u ljetnim mjesecima


U ljetnim mjesecima veliku pozornost pridajemo njezi i zaštiti kože od sunca, no sunčeve zrake i njihovo štetno djelovanje ne zaobilazi i našu kosu. Pretjerana izloženost UV zračenju, vjetar, morska sol i klor iz bazena samo su neki od faktora koji uništavaju kosu ljeti te glavni razlog zašto ona postaje suha i lomljiva.

No, uz pravilnu prevenciju i njegu vaša kosa može ostati lijepa, sjajna i zdrava!

Kako pravilno njegovati kosu, koji je utjecaj sunca na kosu i koje sredstvo za njegu kose izabrati – saznajte u nastavku.

Njega kose u ljetnim danima

Tijekom ljetnih mjeseci naša kosa izložena je brojnim negativnim utjecajima koji joj onemogućuju da zadržava vlagu. Sunce je njezin najveći neprijatelj jer UV zrake utječu na to da kosa blijedi, postaje vrlo suha i često dolazi do ispucanih vrhova. Stoga joj je potrebna i dodatna odgovarajuća njega.

Prije izlaganja suncu i odlaska na plažu predlažemo korištenje proizvoda za zaštitu kose od sunca.

Davines OI Hair Butter idealan je njegujući maslac za intenzivnu njegu kose i aktivnu zaštitu od štetnog utjecaja slobodnih radikala i oštećenja uzrokovanog UV zrakama. Omogućuje iznimnu mekoću kose i sjaj te pruža trenutno vidljive rezultate predivne i njegovane kose. Manju količinu proizvoda rasporedite na dlan i nanesite na suhu kosu prije odlaska na plažu.

Njega kose ljeti zahtijeva i dodatnu hidrataciju.

Davines All in One Milk je multifunkcionalno hidratantno mlijeko u spreju koje se ne ispire, daje mekoću, olakšava raščešljavanje i dubinski hrani kosu. U svega nekoliko potisaka dnevno, na mokru kosu, nanesite bogate sastojke biljke Roucou koji će povećati elastičnost i vlažnost kose.

Njega kovrčave kose u ljetnim mjesecima također zahtijeva dodatan trud. Ponekad lijepe kovrče ne dolaze dovoljno do izražaja ili nerijetko budu suhe i nepravilne. Ipak, uz pravi proizvod možete naglasiti vaše prekrasne uvojke!

Davines OI Oil višenamjensko je suho ulje za meku i sjajnu kosu. Zaglađuje neposlušne kovrče, olakšava raščešljavanje i posebno je pogodan za čvrstu i suhu kosu. Uz Davines OI Oil vaši uvojci izgledat će prekrasno cijelog ljeta!

 

Regeneracija i savjeti za njegu kose nakon izlaganja suncu

Nakon cijelog dana izlaganja suncu i soli, posebno važan korak u beauty rutini su kvalitetan i hranjiv šampon te regenerator. Davines OI shampoo je šampon za kosu bogat Roucou uljem za meku kosu punu volumena. Ovaj kremasti i mliječni šampon pogodan je za sve tipove kose. Ima antioksidativno djelovanje i blago te dugotrajan miris. Ne sadrži parabene i sulfate.

Davines OI conditioner je nježan balzam u kremi za sve tipove kose, a osigurava iznimnu mekoću, sjaj i punoću kose. Ubrzat će proces sušenja kose, a ostavlja predivan OI miris u kosi.

Regenerator u sebi sadrži ulje biljke Roucou, bogato betakarotenom (100 više od mrkve) koje svojim snažnim anti-age djelovanjem aktivno štiti kosu od lošeg utjecaja slobodnih radikala i oštećenja uzrokovanog UV zrakama. Nakon pranja kose OI šamponom ili nekim drugim, ovisno o potrebi kose i vlasišta, potrebno je nanijeti manju količinu na vrhove. Ostaviti da djeluje 2 do 3 min zatim temeljito isprati.

Za više savjeta i kvalitetnih proizvoda vrhunske dermokozmetike pratite Bagatin Medical Beauty

 

Rafaela Vujević, medicinska kozmetologinja

Rafaela je vedra, komunikativna i ambiciozna osoba koja svojom toplinom i pristupačnošću mami osmijeh na licu. Član je našeg kozmetološkog tima kojeg savršeno nadopunjuje svojim srdačnim pristupom klijentu.

Meni