Kako učinkovito izgubiti 25 kilograma?


Može li se na zdrav način izgubiti čak 25 kilograma? Može! I mi smo uspjeli u tome!

U našem Centru za oblikovanje tijela rodila se ideja da napravimo istraživanje na našoj jedinstvenoj tehnologiji hladnog lasera za redukciju masnog tkiva, Zerona Emerald laseru.

Prvotni cilj bio je dobiti sjajne rezultate kod naših sudionika,  a željeli smo i još bolje razumjeti samo djelovanje aparata te individualno prilagoditi njegovu primjenu na budućim klijentima.

Prva tehnologija hladnog lasera došla je sa Zerona uređajem kojeg smo među prvima imali u našoj Poliklinici, a s godinama je tehnologija još dodatno napredovala i ubrzala se pa je popularna Zerona dobila svog zelenog nasljednika Emerald hladni laser – jedinstveni uređaj dostupan isključivo u Poliklinici Bagatin u Zagrebu.

U suradnji s tvrtkom Erchonia, koja je proizvođač Zerona Emerald hladnih lasera, odlučili smo napraviti istraživanje popraćeno dijagnostikom. Misija Erchonie jest „kvaliteta bez kompromisa“ i upravo tu misiju ugrađuju u svaki aspekt svog poslovanja od njege do kvalitete izrade svih njihovih uređaja.

Kriterij za odabir ispitanika bio je indeks tjelesne mase veći od 40 kg/m2 te uredan krvni tlak.

Ispitanici su odradili 12 tretmana hladnog lasera od 45 minuta te limfnu drenažu u trajanju od pola sata, a dva dana nakon tretmana došli su još na pola sata limfne drenaže.

Prije samog početka tretmana hladnim laserom ispitanicima je napravljena laboratorijska analiza krvi te Seca mBCA 515 medicinska analiza sastava tijela kojom smo dobili uvid u količine masti, mišića i vode u tijelu.

Plan prehrane

Svaki ispitanik prošao je edukaciju o prehrani s našom nutricionisticom te je izrađen individualni plan prehrane prema energetskim potrebama u kojem su bile sadržane sve skupine namirnica.

Svaki tjedan ispitanike smo vagali, a po završetku svih tretmana ispitanici su došli na završno vađenje krvnih uzoraka i analizu sastava tijela na Seca mBCA515 uređaju.

Nakon završetka istraživanja, naši ispitanici su imali odlične rezultate te kao jedan od najboljih izdvojili bismo našu dragu ispitanicu Natašu koja nam je odlučila prepričati svoj put mršavljenja.

U nastavku pročitajte njeno pismo.

Moja priča….

Ono kad imaš 44 godine i 40 kila viška i naizgled si se pomirio sa svojim kilama i izgledom, a zapravo si nesvjesno upao u problem.

Tih 40 kilograma viška nije došlo preko noći …. Da se razumijemo oduvijek sam bila „malo jača“, ne debela nego ono „taman“. Aktivan mladenački život kompenzirao je nezdrave navike i do 30-tih sve je naizgled bilo ok.

Polaganim prestankom mladenačkog života kile su se polako i relativno neprimjetno počele gomilati. Prestankom pušenja zabetonirala sam još 30-tak kila, opravdavajući se sama sebi sporim metabolizmom, kontracepcijskim tabletama, godinama pred menopauzom, a totalno zanemarujući obroke u pekarama i kioscima brze hrane, cjelodnevnim gladovanjima pa večernjim prejedanjima. Sad kad o tome razmislim čini mi se baš smiješno.

Nije da sam se ja samo tako – olako predala. Nema te dijete ni kure izgladnjivanja koju nisam pokušala. Bilo je tu i čudotvornih tableta, raznih čajeva, bolničkih, UN, Atkinsovih, Dukanovih i ‘Baba Jaginih’ dijeta. Kile su se slabo gubile, ali još brže vraćale, rezultati su bili prilično ‘mršavi’. Rezultati mršavi, a ja sve deblja.

Kad sam konačno odustala s mučenjem vlastitog organizma, vaga je pokazivala 115 kila. No, kako to obično biva, čovjek se nakon nekog vremena navikne te ne prepoznaje problem i spreman je na to da i od sebe digne ruke.

Eto i baš tada sasvim slučajno ukazala mi se prilika za isprobati „čudesan stroj“ Zerona hladni laser u Poliklinici Bagatin. Ne mogu reći da isprva nisam bila skeptična, ali..

Rezultati nakon vađenja krvi i analize stanja tijela prijetećom vagom (kažu da se zove SECA) bili su, blago rečeno, poražavajući. 118 kilograma, pretilost 3. stupnja i postotak masnoće nekih 48 posto ostavilo me bez riječi. Ma nije me ostavilo bez riječi, bilo je strašno, udarila me realnost kao brzi vlak.

Odlučila sam objeručke prihvatiti priliku i iskoristit, reći ću, zadnju šansu za dovesti se u red. Odlučila sam smršaviti! Istina, to sam odlučila tisuću puta do sad, ali ovaj put sam odlučila provesti u djelo ono što sam zacrtala i držati se svih dogovora.

Poliklinika Bagatin postala je dva puta tjedno moj drugi dom. Nakon razgovora o životnim navikama, prehrambenim navikama i rezultatima trenutnog stanja pod vodstvom nutricionistice koja je osmislila plan prehrane prilagođen osobno meni, postavili smo realan cilj i krenuli u zajedničku borbu protiv mojih nagomilanih kilograma potpomognuti hladnim laserom i limfnom drenažom.

Put je bio dug, ponekad ne baš odveć lak, ali danas nakon 12 tjedana tretmana i izgubljenih 14 kilograma sa značajno manje centimetara u trbuhu i struku (da ponovno imam struk!), više se ne bojim prijeteće vage! Postala mi je nekako saveznik  u mojoj borbi.

Moram se zahvaliti cijelom stručnom timu Poliklinike Bagatin koji mi je bio podrška cijelim putem, počevši od toplog osmijeha na samom ulasku u Polikliniku do savjeta stručnih osoba te riječi podrške i poticaja kada je bila kriza i kad mi je bilo najteže.

Sad kad je program službeno gotov i kad bi, teoretski, mogla jesti što želim i dalje se hranim prema savjetima nutricionistice – „zdravo“, ali istovremeno uživam u obrocima.

Rezultati nakon odrađenih tretmana

Naučila sam voditi računa o količini, sastavu namirnica, njihovoj kalorijskoj vrijednosti i o porijeklu. I dalje izbjegavam slatkiše i prerađenu hranu, krećem se jer sam odlučila živjeti zdravije.

Još uvijek nisam potpuno zadovoljna svojim izgledom, ovih 14 izgubljenih kilograma gledam kao vjetar u leđa te se borim i dalje. Naravno, nekada si dam oduška, ali bitno je ne pretjerivati. Činjenica je da sam sklona debljanju i da moram paziti na sebe.

Jednostavno, kad upadneš u problem ovako kao ja često se ne možeš iz njega izvući sam. Hladni laser je pomogao otopiti najtvrdokornije masno tkivo i centimetre, dao je zaista sjajne rezultate i važno je biti uporan.

Svi koji me poznaju privatno kažu da izgledam sjajno, nimalo iscrpljeno kao nakon nekih strašnih dijeta, a ja za sve mogu zahvaliti stručnom timu Poliklinike Bagatin.

Cure iz Centra za oblikovanje tijela, divne ste!

Voli Vas,

Nataša Ban

Nakon ovako predivnog teksta iznimno smo zahvalni što smo imali priliku biti dio Natašinog puta i potaknuti ju na promjene. Rezultati koje je Nataša postigla uz našu pomoć daju nam motivaciju i poticaj da svoj posao radimo još bolje i s još više želje i strasti za svakog klijenta kojem možemo pomoći.

Nataša je svoj put odlučno nastavila prema cilju i nakon prestanka s tretmanima, iako je svjesna da sam gubitak kilograma ide sporije bez Zerone ili Emerald hladnog lasera. Ali ono što je najvažnije u ovoj priči jest da je svojom voljom i čvrstom odlukom izgubila čak 25 kilograma!

Kako sam već i navela, izvrsna vijest u svijetu oblikovanja tijela jest da kraljica Zerona ima nasljednika!  Zerona je danas dostupna u našoj Poliklinici u Splitu dok na zagrebačkoj adresi možete naći Emerald hladni laser. Ovaj najnoviji hladni laser na tržištu, ujedno isključivo dostupan u Poliklinici Bagatin, na potpuno bezbolan, brz i 100% siguran način uklanja masne naslage i zateže kožu.

Ovaj hladni laser posjeduje čak deset diodnih glava koje olakšavaju pronalazak i smanjivanje masnih stanica iz kojih ekstrahira masnoću i svu nepotrebnu tekućinu bez da oštećuje stanicu.

Naš stručni tim, uključujući i mene osobno, često preporučuju kombinaciju tretmana s ciljem postizanja najboljih rezultata i zadovoljstva klijenata – i upravo to očekujte pri dolasku u naš Centar!

Svoje besplatne konzultacije možete dogovoriti telefonski na 01/46 10 225 ili mailom na info@bagatin.hr

Tea Premoša, magistrica nutricionizma

Meni