6 ključnih informacija o tretmanu povećanja usana!


6 ključnih informacija o tretmanu povećanja usana!

Starenjem se određene pojave događaju našem tijelu. Jedna od njih je gubitak ljepote i punoće usana uslijed nestanka kolagena i prirodnih masnoća u našoj koži.

U slučaju da ste u mladosti imali punije usne nego većina, taj nestanak neće previše utjecati na vas, no ako ste oduvijek imali tanke usnice, gubitak bitnih sastojaka usana bit će izraženiji i vidljiviji.

Srećom, postoje načini kako se riješiti problema tankih usana, a jedna od metoda kojima se žene sve više okreću u pokušaju da dobiju punije usnice su dermalni hijaluronski fileri.

Dermalni fileri se koriste za popunjavanje bora koje se javljaju starenjem, a odlična je vijest da iste možemo koristiti i za povećanje usana.

1. Kako na usne djeluju dermalni fileri?

Naše usne su građene od velikog broja živčanih završetaka, bogato su prokrvljene (zato i puno krvare kod porezotine), s dosta sluzavog tkiva, tanke kože i masnih stanica. Kod korištenja dermalnih filera za dobivanje punijih usana, filer se ubrizgava odmah ispod kože, izravno u tkivo kože kako bi ga podiglo. Tako se volumen usana povećava što doprinosi boljem izgledu cijelog lica.

2. Kako se pripremiti za tretman?

Ako ste se odlučili za povećanje usana za početak vam preporučujemo razgovor s odabranim estetskim kirurgom ili dermatologom. Uvjerite se da ste izabrali pravog doktora, kao i ispravnu vrstu dermalnih filera. Danas je na tržištu široka ponuda dermalnih filera, no nije svaki idealan za ovaj tretman i ne nudi svaki najbolje rezultate za povećanje usana.

U Poliklinici Bagatin preporučujemo Juvederm dermalne filere iz Vycross kolekcije – Volift i Volbella. Juvederm Volift dermalni fileri idealni su za srednje do veće povećanje volumena vaših usana te daju prirodne i dugotrajne rezultate koji traju i do 15 mjeseci.

Juvederm Volbella dermalni fileri su fileri najmanje gustoće i oni su idealni ako je vašim usnama potrebno samo minimalno povećanje ili osvježenje. Njihov rezultat traje do 12 mjeseci.

Također, morate biti sigurni i kakve usne želite – senzualne i pune, blago punije usne radi stanjenja koje se javilo s godinama ili velike usne kojima bi se ponosila i Angelina Jolie? O tome ćete morati raspraviti sa svojim doktorom kako biste bili sigurni da ćete biti zadovoljni krajnjim rezultatom.

Povećanje usana

3. Boli li tretman?

Morate biti svjesni da će ubrizgavanje dermalnih filera u usne biti bolnije nego kod drugih dijelova lica, jednostavno zato što su usne pune živčanih završetaka osjetljivih na svaki ubod igle. Srećom, ta bol je kratkotrajna i čim se dermalni filer ubrizga, bol se rasprši. Anestetska krema ili lokalni anestetici  će pomoći kod ublažavanja boli.

4. Što sada?

Nakon što ste se odlučili, prošli kroz uvod u zahvat te sad sjedite u estetskoj poliklinici spremni za tretman, javlja se osjećaj nervoze. No to je normalno i događa se kod svakog zahvata na tijelu. Kad se ugodno smjestite u stolac, lokalnom anestezijom ili kremom se umrtvi područje tretmana kako bi se u potpunosti smanjila bol. Potom će se malom iglom ubrizgati filer za usne uz prirodnu liniju usana. Općenito, čitav zahvat traje 20 do 30 minuta, ovisno o tome koliko jak učinak želite. Čim zahvat završi, primijetit ćete da je velik dio boli u potpunosti nestao.

Povećanje usana

5. Vrijeme čekanja

Ubrizgali ste dermalni filer, držite led na usnama kako biste ublažili oticanje i podljeve, i što vam je sad činiti? Minimalna bol je česta i normalna pojava kada anestetik popusti, no kod većine ljudi ona nestaje kroz par sati. U početku učinak dermalnih filera može biti jači nego što zaista je, no imajte na umu da usne prvo oteknu te se potom vrate u normalno, sada povećano stanje. Pravi rezultat ćete vidjeti nakon 7 do 10 dana, kada će se preparat preraspodijeliti i dati svoj pravi učinak, a to su pune i senzualne usne.

6. Realna očekivanja

Ponekad se nakon ubrizgavanja dermalnih filera za usne može javiti osjećaj nezadovoljstva.  Nakon što oteklina splasne ponekad osobe pomisle da im usne nisu velike onoliko koliko su željele. No istina je da je bolje ubrizgati nešto manje nego previše. U Poliklinici Bagatin na konzultacijama našim klijentima objasnimo koliko ml preparata može biti dovoljno za željeno povećanje, ovisno o prirodnoj veličini vaših usana. Vrlo je važno imati realna očekivanja i biti svjestan da su najčešće prirodni rezultati najbolji rezultati.

Na tretman povećanja usana u našoj Poliklinici možete se naručiti online ili telefonski na broj telefona 01/46 10 225. Ako imate dodatnih pitanja slobodno nam pošaljite svoj upit.

Dr. Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije

Dr. Tomica Bagatin najviše se bavi estetskom kirurgijom te mu je cilj pružiti pacijentima najsigurniju i najbolju kiruršku metodu kako bi naglasio njihovu prirodnu ljepotu. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju na Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju u Kliničkoj bolnici „Dubrava“. U Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Član je i međunarodnih udruženja – European Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery (EACMFS) and International Association of Oral and Maxillofacial Surgery (IAOMS) te svake godine aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima.

Meni