Zablistajte do jutra uz ova 4 koraka za pravilnu noćnu njegu


Dobro vam je poznato da je kvalitetan i čvrst san jedan od ključnih faktora lijepe i zdrave kože. No, beauty sleep nije jedino rješenje za zdravu i blistavu kožu kojoj svi težimo. Pravilna noćna njega lica esencijalna je kako bismo se ujutro probudili svježeg i blistavog tena. Iz tog razloga, za vas izdvajamo četiri koraka večernje beauty rutine koji će vam pomoći u održavanju besprijekornog tena te regeneraciji kože dok spavate.

Sigurni smo da nakon napornog radnog dana jedino o čemu razmišljate je udoban krevet i kvalitetan san te kako biste samo večeras mogli preskočiti dugotrajnu njegu lica. No, upravo preskakanje koraka u noćnoj njezi, najčešća je beauty pogreška svih nas.

4 koraka za pravilnu noćnu njegu

Temeljito čišćenje

Ključan i najbitniji korak njege je čišćenje kože lica prije spavanja. Znoj, sebum i štetne molekule iz okoliša, najčešći su „kradljivci“ čistog i blistavog tena i bez obzira jeste li taj dan imali make up ili ne, kožu lica uvijek je potrebno temeljito očistiti. Čista koža bolje će apsorbirati sve proizvode koje ćete dodatno nanijeti te pospješiti proces regeneracije koji je najintenzivniji između 23 i 4 sata ujutro.

Također, vrlo je važno pronaći kvalitetan proizvod za čišćenje lica. Pjena i maramice za čišćenje lica ne prodiru dovoljno duboko u pore, pa predlažemo da umjesto njih koristite gel koji će dubinski očistiti  vašu kožu, uravnotežiti prirodni pH, i neće je ostaviti masnom.

‘Gentle Cleanser’ od ZO Skina pogodan je za sve tipove koža. Nježna pjena za čišćenje formulirana je za uklanjanje nečistoća i dubinsko čišćenje pora, a na koži ostavlja osjećaj svježine.

Uz dobar čistač za lice, žene diljem svijeta kunu se u Zo Skin ‘Exfoliating Polish’ – jedan od najprodavanijih pilinga koji se sastoji od kristala magnezija koji nježno skidaju mrtve stanice kože te čine naš ten čistim, glatkim i ujednačenim.

Zo Skin

Kako bi proces čišćenja kože bio potpun, predlažemo da uz gel za čišćenje lica, u svoju beauty rutinu uvrstite i tonik. On predstavlja korak u njezi kože koji se koristi nakon čišćenja, a prije kreme i seruma. Naime, tonik uklanja sve ono što je ostalo na koži nakon umivanja, kao što su vodeni kamenac, ostaci šminke ili višak sebuma. Nakon nanošenja tonika, vaša koža je vlažna i spremna za uspješniju apsorpciju kreme i seruma – sljedećeg koraka večernje beauty rutine.

Čišćenje lica

Stoga predlažemo da drugi korak vaše rutine bude Reviderm Purifying tonic. Ova lagana umirujuća tekućina za čišćenja lica s antistres kompleksom, ublažava svrbež, nelagodu i nečistoće. Nanesite ga blazinicom i laganim potiskom po cijelom licu, vratu i dekolteu.

Dubinska hidratacija

Naveli smo da se koža obnavlja noću, no istovremeno, ona u procesu regeneracije gubi vlažnost te ju je potrebno dodatno nahraniti prije odlaska na spavanje. Iz tog razloga, noćni serum i noćna krema za lice imaju glavnu ulogu u zadržavanju vode u koži tijekom noći. Proizvodi za noćnu njegu trebali bi sadržavati snažne sastojke za hidrataciju i održavanje prirodne vlažnosti kože. Najčešće je riječ o hijaluronskoj kiselini – najmoćnijem sastojku kada je u pitanju dubinska hidratacija te ekstraktima kamilice i nevena koji su univerzalni spasitelji za suhu i hrapavu kožu lica i tijela.

Nanesite nekoliko kapi noćnog seruma na, netom prije, očišćeno lice i pričekajte 60 sekundi pa nastavite sa hidratantnom kremom za lice. Serumi se u pravilu koriste prije tj. ispod kreme zbog manjih i koncentriranijih molekula koje prodiru i do najdubljih slojeva kože.

Cell regeneration night bogata je regenerirajuća noćna krema protiv prvih znakova starenja kože. U sebi sadrži omega-3 kiseline i vitamin B koji su zaslužni za učvršćivanje i brže obnavljanje stanica kože tijekom noći. Nanesite kremu na lice i vrat nakon seruma i izbjegavajte područje oko očiju.

Za noćnu njegu preporučamo i ZO Skin ‘Radical Night Repair’ formuliran s 1% retinola koji poboljšava teksturu kože – neujednačene pigmentacije te fine linije i bore.

Njega područja oko očiju

Ako ste stariji od 30, ne zaboravite na njegu područja oko očiju. Na tom iznimno krhkom i osjetljivom dijelu lica pojavljuju se i najmanji znakovi umora i starenja. Kako biste sačuvali mladolik izgled ovog područja, potrebna je kvalitetna i svakodnevna njega. Preporučujemo vam proizvode s ciljanim koncentriranim sastojcima poput vitamina C, zelenog čaja i kofeina, koji će umanjiti vidljivost podočnjaka, popuniti sitne linije i pružiti potrebnu vlagu.

Noćna krema

Beauty sleep i položaj spavanja

Sigurno ste primijetili da vam se neprospavana noć odmah vidi na licu, a podočnjaci i umorna koža bez sjaja njezin su rezultat.  Fizički odmor tijela tijekom sna jednostavan je način da izgledamo kako bismo voljeli – odmorno i svježe. Kada spavate, koža se obnavlja i stvaraju se nove stanice koje zamjenjuju one stare. To je obnavljanje i pomlađivanje istodobno. Dovoljno sna oporavlja cijelo tijelo, regulira hormone, puni nas energijom i bolje apsorbira sve proizvode iz večernje beauty rutine koje smo nanijeli prije spavanja.

noćna njega

Uz dovoljan broj sati sna, za lijepu kožu, bitan je i položaj u kojem spavate. Spavanjem na boku ili trbuhu, kožu lica pritišćete na jastuk, što rezultira naborima na koži i neželjenim borama. Preporučujemo promjenu položaja spavanja s vremena na vrijeme kako ne biste „gužvali“ lice uvijek na istom mjestu. Spavanje na leđima je najbolji položaj spavanja koji će umanjiti bore jer se izbjegava direktan kontakt lica s jastukom. Ako vam teško pada promjena položaja, pokušajte s korištenjem čvršćeg jastuka, a glavu polegnite tako da donja polovica lica ne dotiče jastuk.

Kako bismo vam olakšali izbor proizvoda za noćnu beauty rutinu, izdvojili smo nekoliko favorita naših klijentica koji su se pokazali kao idealni saveznici u postizanju svježeg i odmornog izgleda svakog jutra.

Za više informacija kontaktirajte nas na 01/4610 225 ili putem e-maila info@bagatin.hr. Svi navedeni proizvodi u članku dostupni su u Poliklinici Bagatin u Zagrebu i Splitu, a naše stručno osoblje savjetovat će vas o odabiru najboljih proizvoda za vas.

Daniela Šestan, medicinska kozmetologinja

Meni