×

info telefon +385 1 46 10 225

Aquamid - trajni dermalni filer

Za razliku od tradicionalnih filera koji nisu riješili glavni problem vezan uz injekcijske filere – resorpciju i potrebu za naknadnim nadopunama, Aquamid je neresorptivno dermalno punilo koje ostaje trajno na mjestu primjene. To je rezultat kemijske stabilnosti poliakrilamida koji je glavni sastojak ovog filera. 

Fileri se dijele u dvije vrste: trajne i privremene. Trajni dermalni fileri traju više godina i praktički nema otapanja u tkivu. Odlično su podnošljivi jer imaju karakteristiku da se "umrežavaju" u postojeće tkivo i ne stvaraju osjećaj stranog tijela. Budući da se sintetiziraju od prirodnih, ali neživotinjskih materijala nema stvaranja alergija i vrlo su sigurni za primjenu. Zbog veličine same molekule ne dolazi do pomicanja u tkivima niti enzimske razgradnje. Zadovoljava sve zahtjeve idealnog injektibilnog filera budući da je atoksičan, biokompatibilan, dugotrajan, trenutnog učinka i jednostavan za upotrebu, a ne izaziva alergijske, niti imunološke reakcije.

Aquamid

Aquamid se može koristiti za:

  • popunjavanje bora iznad korijena nosa
  • ublažavanje nazolabijalnih brazdi
  • popunjavanje bora oko očiju
  • izravnavanje dubokih bora lica
  • kod atrofije lica za postizanje volumena
  • povećanje usana 
  • korekcije deformiteta nakon estetskih operacija, traumatskih ili prirođenih ožiljaka

Nakon primjene Aquamida privremene reakcije do kojih rijetko dolazi su crvenilo, bol, oteklina i svrbež. Aquamid nije do sada pokazao rizik za alergijsku reakciju. Radi izbjegavanja upalne reakcije, ne preporuča se izlaganje tretiranog područja intenzivnnoj toplini (sunčanje, solarij, sauna) ili hladnoći (hladni vjetar) 4 tjedna nakon tretmana. Nakon tog vremena, preporuča se primjena zaštitne kreme za sunčanje. Ne preporuča se upotreba nekih nesteroidnih analgetika i preparata acetilsalicilne kiseline (Aspirin, Andol) prvih nekoliko dana nakon procedure radi povećanog rizika od krvarenja (hematoma) na mjestu primjene.

Aquamid se ne preporuča aplicirati na mjesta prethodnog injiciranja drugih neresorptivnihfilera. U slučaju ranije injiciranog resorptivnog filera, Aquamid se može aplicirati tek nakon potpune resorpcije drugog preparata (minimalno 6 - 12 mjeseci).

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Donji grad

Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.