×

Besplatne konzultacije za tijelo

Saznajte više

Novi zahvat presađivanja kose FUE metodom u našoj ponudi 24. veljača 2020.

Novosti

Novi zahvat presađivanja kose FUE metodom u našoj ponudi

Nova usluga dostupna u Poliklinikama Bagatin u Zagrebu i Splitu je presađivanje kose pomoću FUE metode što podrazumijeva presađivanje folikula iz područja bujne kose na područja u kojima nedostaje vlasi.

Mnogi će muškarci u srednjim godinama – ili čak ranije – primijetiti znakove gubitka kose, a gubitka kose nisu pošteđene ni žene. Međutim, ženski i muški tip ćelavosti razlikuju se po mjestima gubitka kose, intenzitetu i dobi u kojoj započinje ovaj proces, a postoje i mnogobrojni uzroci ispadanja kose, kao i metode liječenja za svaki pojedini slučaj.

Nažalost, uz gubitak kose često ide i gubitak samopouzdanja te nezadovoljstvo vlastitim izgledom. Zato je najbolje, a često i jedino rješenje za izgubljenu kosu, transplantacija kose FUE metodom koja je od sada dostupna u Poliklinici Bagatin.

Prvi korak uspješne borbe protiv ćelavosti uvijek mora biti dijagnostika kako bi se najprije utvrdio uzrok te se potom predlaže najučinkovitija metoda za svaki pojedini slučaj.

Presađivanje kose FUE metodom

FUE (follicular unit extraction) najsuvremeniji je i najučinkovitiji način nadoknađivanja izgubljene kose. Obavlja se uz minimalnu intervenciju posebnim iglama, bez vidljivih ožiljaka i šavova. Sam postupak je vrlo jednostavan i siguran – s donorske regije, gdje ima više kose, kirurg vadi pojedinačne folikule i presađuje ih gdje kosa nedostaje. Kvalitetni i dugotrajni rezultati razlog su zbog kojih su pacijenti iznimno zadovoljni, uz uspješnost transplantiranih folikula dlake i do čak 98 %.

Transplantacija kose

Budući da je postupak minimalno invazivan, oporavak je brz - već tjedan dana nakon transplantacije nestaju svi tragovi, a pacijenti se mogu vratiti svojim redovnim aktivnostima.

Prvi rezultati vidljivi su kroz 3 do 4 mjeseca, a nakon 6 mjeseci do godine dana kosa će narasti, a zadovoljstvo biti potpuno.

Liječnici mogu, kao mjeru za poticanje rasta kose, a sukladno pregledu i dijagnozi, preporučiti i neinvazivne tretmane kao što je mezoterapija i terapija krvlju matičnim stanicama.

Iskusan tim liječnika

Martina Šarec Ivelj, dr.med. i Zlatko Kljajić, dr. med. čine tim Poliklinike Bagatin za zahvat presađivanja kose. Temeljitu edukaciju iz područja FUE transplantacije završili su u Ateni, u najboljem edukacijskom centru Advanced Hair Clinic, koja već tri godine zaredom nosi laskavu titulu najbolje klinike za transplantaciju kose na svijetu te ima 15 godina iskustva i preko 25 tisuća zadovoljnih pacijenata.

Martina Šarec Ivelj

Dr. Šarec Ivelj i dr. Kljajić kontinuirano se educiraju već dugi niz godina u područjima metoda pomlađivanja i kirurških zahvata na području estetske medicine, a iznimno su cijenjeni i kao autori znanstvenih radova. Zahvate transplantacije kose tako možete obaviti na obje naše adrese – u Zagrebu vas očekuje dr. Šarec Ivelj, dok će naše pacijente u Splitu dočekati dr. Kljajić.

Zlatko Kljajić

Učestalost problema ispadanja kose

Svatko od nas primijetit će opadanje kose pri pranju ili češljanju. Izgubiti dnevno 70-100 vlasi je potpuno u redu, sve dok zdravim tempom raste nova kosa. No, ako gubitak postane izraženiji, očito je kako je u pitanju određeni vid poremećaja. Pa ipak, da bi ćelavost bila vidljiva, potrebno je izgubiti preko 50 % vlasi na vlasištu.

Gubitak kose izrazito je česta pojava; čak 50 % sredovječnih muškaraca bijele rase pogođeno je nekim stupnjem ćelavosti, a u starijoj dobi, ćelavost pogađa i do 80 % ove populacije. Opadanje kose nije samo problem koji pogađa muškarce, jer velika većina žena, čak 80 %, izgubit će bujnost kose nakon 60. godine života. Zato ne čudi brojka da se u svijetu obavi preko 700.000 zahvata transplantacije kose na godišnjoj razini. 

 

Naručite se na besplatan konzultacijski pregled!

Gubitak kose nije ugodan, ali dobra je vijest da za većinu slučajeva postoji adekvatan način tretiranja koji će ili potaknuti rast kose ili nadomjestiti izgubljenu kosu. Važno je na vrijeme potražiti stručnu pomoć i započeti s tretiranjem problema u ranoj fazi.

Ako ste primijetili pojačano ispadanje kose, s povjerenjem se obratite našem timu u Poliklinici Bagatin. Naši liječnici dijagnosticirat će uzrok problema, a zatim vam ponuditi najbolji način liječenja. Iza nas je niz uspješnih transplantacija, mezoterapijskih tretmana i terapija prorijeđene kose vlastitom krvlju kojima smo ljudima vratili samopouzdanje i mladenački izgled.

Za sva dodatna pitanja obratite se našem call centru na broj 01 4610 225 ili na mail info@bagatin.hr te rezervirajte svoj termin!

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".