×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Nastavak dugogodišnje suradnje s udrugom 'Sve za nju' 30. listopad 2017.

Novosti

Nastavak dugogodišnje suradnje s udrugom 'Sve za nju'

Još jedan uspješni ružičasti mjesec je iza nas, pun druženja i aktivnost s našim dragim prijateljicama iz udruge 'Sve za nju'. Naša dugogodišnja suradnja, iz godinu u godinu, raste, oplemenjuje nas i ispunjava.

Od samih početaka rada udruge, Uprava Poliklinike Bagatin redovito im pruža financijsku potporu u obliku donacija.

Web-novosti_PB_848x364px_573

Ni ovog listopada financijska donacija nije izostala. U našoj smo Poliklinici ugostili članice na čelu s glavnom tajnicom udruge gospođom Ljiljanom Vukotom i uručili im ček u vrijednosti od 10.000 kn. Vjerujemo da će navedeni iznos, kao i ostale prikupljene donacije građana, pomoći udruzi da uspješno nastavi svoj plemeniti rad te da i dalje nesebično pomažu oboljelima.

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja 'SVE za NJU' osnovana je 2008. godine kao dobrovoljna, humanitarna, organizacija s ciljem pružanja informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od raka dojke, kao i njihovim obiteljima. Osnovale su je tri pacijentice, Vesna Andrijević-Matovac, Bojana Benović i Almenka Balenović. 

Web-novosti_PB_848x364px_572

Udruga je vrlo aktivna u organizaciji edukativnih tribina u većim hrvatskim gradovima, o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i raka vrata maternice, kao dva najučestalija raka kod žena.

Ovog su mjeseca, uz pomoć Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Grada Zagreba, na zagrebačkom Cvjetnom trgu organizirali javnozdravstvenu akciju 'Uhvati ritam' povodom Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke.

Akcijom se željela skrenuti pozornost na važnost ranog otkrivanja raka dojke i odazivanja žena na pozive na besplatnu mamografiju iz Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke te na važnost optimalnog liječenja i skrbi o bolesnicama, osobito ženama s metastatskim rakom dojke.

Svoju punu podršku dali smo i ovom događaju. Brojnim cijenjenim uzvanicima, poput predsjednice Republike Kolinde Grabar – Kitarović te gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, pridružio se i naš doktor Dinko Bagatin.

Web-novosti_PB_848x364px_569

Zajedno s ambasadorom udruge Brunom Šimlešom koji je pokrenuo crowdfunding kampanju 'Čini pravu stvar' odradio je nadmetanje u breakdanceu kao član žirija. Naime, Bruno Šimleša i glumci Goran i Bojan Navojec svoje su snage u plesu odmjerili pod vodstvom mlade freestyle plesačice Mirte Ljulj.

A članovi žirija odlučili su kako je rezultat pravedno neriješen.

Pobjednici su svi!

Web-novosti_PB_848x364px_570

Rak dojke najčešće javlja u dobi iznad 50 godina, ali se može javiti i u mladih žena. Postoje predispozicijski faktori za razvoj raka dojke, a to su: genetska predispozicija, žene koje su imale prvu menstruaciju prije 12. godine, koje nisu rodile ili su rađale nakon 30. godine, one koje su ušle u menopauzu nakon 55. godine i pretilost.

Prema podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, 2014. godine je od raka dojke oboljelo 2644 žena. Srećom, više od 90 posto bolesnica s rakom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza bolesti postavi u ranom stadiju.

Kako? Redovitim pregledom, koji uključuje samopregled, mamografiju i ultrazvučni pregled dojki.

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
  • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
  • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
  • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".