×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Dermalni fileri

 Hijaluronski dermalni fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je riječ o oblikovanju kontura lica, povratku izgubljenog volumena i vraćanju mladolikog izgleda lica.

Nekoliko je razloga velikog porasta popularnosti filera - to su njihova kompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost primjene i neznatna bolnost kod aplikacije.

Hijaluronskim dermalnim filerima, osim što se popunjavaju bore, podižu se upali obrazi i podočnjaci te popunjavaju usnice.

Opis zahvata

Sa starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost.

Kao posljedica toga, a uslijed gravitacijske sile i konstantne upotrebe mišića, stvaraju se bore, lice gubi na volumenu, a koža postaje umorna i bez sjaja.

Hijaluronska kiselina prirodna je tvar koja ima veliki utjecaj u izgradnji izvanstaničnog prostora kože, gdje ima vrlo važnu ulogu u balansu vode, kao i cijeljenju.

Dermalni fileri na bazi hijalurona popunjavaju bore i revitaliziraju lice.

Brzina zahvata, sigurnost i neposredno vidljivi rezultati glavne su prednosti ovog tretmana.

Web_848x364px_114

Hijaluronski dermalni fileri namijenjeni su tretiranju svih zona lica.

Njihovim injiciranjem u kožu postiže se popunjavanje bora, ali i vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje kutova usana) te rehidracija kože zbog retrakcije molekula vode.

Također, pokazalo se da fileri utječu na regeneraciju i stvaranje novog kolagena.

Najvažnije je naglasiti da hijaluronski dermalni fileri omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica.

Njima se mogu tretirati:

 • Nazolabijalne bore (od nosa prema usnama)
 • Perioralne bore (pušačke bore oko usana)
 • Periorbitalne bore (bore na vanjskoj strani očiju)
 • Lifting jagodica
 • Lifting cijelog lica
 • Podbradak nastao zbog starenja
 • Pomlađivanje vrata, dekoltea i ruku
 • Povećanje usana

Osim što hijaluronski dermalni fileri ne ugrožavaju prirodnost lica i mimiku, dodavanje hijalurona našoj koži prvenstveno godi.

Dermalni fileri na bazi hijalurona

  

ISKUSTVO KLIJENATA

G.B.
Dermalni fileri
Sve pohvale iskusnom doktoru Tomici koji mi je brzo i stručno objasnio sve vezano za rješavanje mog problema. Pohvale i ljubaznim sestrama!
L.F.
Dermalni fileri
Sve super, Dr. Snježana Kramarić je bila stvarno super.
E. K.
Dermalni fileri
Hvala cijelom teamu na spontano omogućenom terminu i ljubaznosti, pogotovo Dr.Kljajiću koji je tijekom tretmana već dogovorenu terapiju adaptirao mojoj želji bez ikakvih problema.
H.Č.
Dermalni fileri
Sve pohvale za doktoricu Jolandu Kanižaj-Rajković!

Vrste dermalnih filera

Na tržištu postoji nekoliko vrsta dermalnih filera, s različitim sastojcima, mjestima aplikacije, trajanjem i primjenama.

U ponudi Poliklinike Bagatin možete naći tri najpoznatija brenda filera:

Juvéderm hijaluronski dermalni fileri bazirani su na hijaluronskoj kiselini koja, kada se aplicira, djeluje poput spužve. Apsorbira na sebe vodu što za rezultat ima više volumena na željenom mjestu čime se mogu podići i popuniti neželjene linije i bore, hidratizirati koža, povećati volumen i vratiti prirodne konture lica, odnosno, pomladiti kožu.

Najnovijim filerom, Juvederm Volite, mogu se pomladiti i ruke, vrat i dekolte i, uza sve navedeno, namijenjen je povećanju kvalitete kože. Osim što njegova svojstva poboljšavaju hidrataciju i teksturu kože, također pospješuju njezinu glatkoću. 

Proizvodi ih Allergan, američka kompanija koja je među prvima počela razvoj estetsko-medicinskih tretmana još prije više od 35 godina i do danas je zadržala vodeću poziciju u svijetu.

Poliklinika Bagatin ujedno je referentni i trening centar firme Allergan za Hrvatsku i regiju. Doktor Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije, plastične kirurgije glave i vrata je službeni trener i edukator tvrtke Allergan za aplikaciju Vistabela i Juvéderm dermalnih filera na području cijele naše regije. Godišnje educira više od 200 liječnika iz Hrvatske, regije i svijeta, a do sada je sam aplicirao preko 3000 mililitara filera. Među prvima u svijetu ima priliku raditi s novim proizvodima i učiti od najpoznatijih svjetskih trenera.

Radiesse dermalni filer kao glavni sastojak sadrži kalcijev hidroksiapatit u mikrosferama, koji stimulira proizvodnju kolagena u tijelu. Učinak je vidljiv odmah, a stimulacija kolagena nastavlja se i do više od godinu dana nakon korištenja jer, dok se gel s vremenom apsorbira, tijelo metabolizira kalcijeve mikrosfere ostavljajući za sobom samo prirodni kolagen. Svojim djelovanjem potiče obnovu volumena, uklanjaju se bore i poboljšava se ukupna kvaliteta kože, na licu i rukama. No valja znati da se njime ne mogu oblikovati pojedini dijelovi tijela, poput usnica.

Belotero fileri poznatog svjetskog proizvođača Merz Aesthetics jedinstveni su po svojoj besprijekornoj integraciji u tkivo zahvaljujući patentiranoj CPM tehnologiji te su kao takvi prepoznati od strane milijuna korisnika diljem svijeta. Tajna Belotero proizvoda je njihova optimalna prilagodljivost vašim individualnim potrebama, što rezultira prirodnim izgledom. Jednom kada se ubrizga, proizvod se ravnomjerno integrira u kožna tkiva i suptilno poboljšava konture lica.

Omogućavaju elegantne korekcije svih dijelova lica dajući nježne i besprijekorne rezultate bilo da se radi o dodavanju volumena, podizanju i konturiranju lica ili redovitoj i kvalitetnoj hidrataciji i teksturiranju. S ukupno pet Belotero proizvoda - Volume, Intense, Balance i Soft moguće je u potpunosti prkositi godinama, i vratiti mladolik i njegovan izgled, dok uz Belotero Revive takav izgled i zadržati dajući dubinsku hidrataciju uz pozitivno djelovanje na teksturu. Linija proizvoda obogaćena i inovativnim duom za oblikovanje usana – Belotero Lips Shape & Contour. 

U nastavku preuzmite svoj besplatni primjerak Vodiča za pomlađivanje lica u kojem ćete pronaći sve detalje o nekirurškim i kirurškim metodama pomlađivanja u našoj Poliklinici. Saznajte više o njima i odaberite jednu za sebe. 

Vodič za pomlađivanje lica

Kandidati

Na tretmane dermalnim filerima možete krenuti sa stvaranjem prvih izraženijih bora.

Kod nekoga se iste javljaju u ranijoj dobi (krajem dvadesetih godina), a kod nekog puno kasnije, za što je odgovorna genetika i način života (pušenje, nedovoljno spavanje, odmor, svakodnevni stres).

Od pojave prvih bora pa nadalje, hijaluronski dermalni fileri mogu se svakih, otprilike, godinu dana nadopunjavati kako bi se što dulje zadržao mladolik izgled kože te održala dobra kontura lica.

Prilikom konzultacija s našim doktorima, preporuka je napraviti snimanje na Observ ili Visia uređaju kako bismo dobili profesionalnu analizu vaše kože lica. Ukoliko se nakon analize kože odlučite za aplikaciju dermalnih filera, profesionalnu analizu kože ćete dobiti na poklon.

Također, prije svake aplikacije dermalnih filera, naš liječnički tim će vas fotografirati u našem profesionalnom foto studiju kako bismo na najbolji mogući način mogli pratiti rezultate tretmana, na obostrano zadovoljstvo.

  

Kontaktirajte nas za sva pitanja u vezi dermalnih filera:

Web_848x364px_111

Priprema

Potrebno je dobro očistiti lice i ukloniti šminku prije samog tretmana.

Zatim se na lice stavlja anestetska krema kako bi se ublažili injekcijski ubodi.

Nakon 15 minuta anestetik se uklanja, lice se još jednom očisti i može se započeti s aplikacijom dermalnih filera.

Aplikacija filera traje svega par minuta, a nakon tretmana oporavka gotovo pa nema.

Web_848x364px_110

Prvi korak ka takvom uspješnom tretmanu zasigurno je iskusan liječnik. U Poliklinici Bagatin ponosimo se upravo njima, svim našim stručnjacima liječnicima koji apliciraju dermalne filere.

Tim Poliklinike vođen je doktorom Tomicom Bagatinom, specijalistom maksilofacijalne kirurgije, plastične kirurgije glave i vrata te službenim trenerom i edukatorom tvrtke Allergan za aplikaciju Juvéderm hijaluronskih dermalnih filera i Vistabela na području Hrvatske i cijele naše regije.

Tijek zahvata

Tretman se obavlja ambulantno u Poliklinici Bagatin.

Nakon razgovora s vama, a s obzirom na postizanje željenog efekta, doktori će odabrati dermalni filer koji će aplicirati.

Nakon navedene pripreme, filer se ubrizgava u željeno područje pomoću malih, tankih igala.

Za vrijeme tretmana dobit ćete informacije o tome koliko je filera aplicirano i, ako to želite, u svakom trenutku možete pogledati učinak onog što je napravljeno.

Sam tretman traje ovisno o područjima koja se tretiraju i o količini filera koja se aplicira, ukupno od 30 do 60 minuta.

Po završetku aplikacije dobit ćete i svoju 'putovnicu filera' što je garancija da je tijekom aplikacije korišten originalan, ispravno skladišten i ispravan dermalni filer uz vlastiti serijski broj proizvoda.

Web_848x364px_131

Oporavak

S obzirom na to da je kod iskusnih operatera za sam postupak aplikacije dermalnih filera potrebno, u većini slučajeva, 30 minuta, odlazak na tretmane postao je popularan za vrijeme pauze tijekom radnog vremena pod imenom 'coffee break rejuvenation'.

Nakon tretmana možete se odmah vratiti svakodnevnim obvezama.

U nekim je slučajevima moguća pojava crvenila koje nestaje obično nakon nekoliko sati, dok se otok i podljev obično povuku kroz nekoliko dana.

Nakon 2 tjedna preparat će se sam preraspodijeliti i dati svoj pravi učinak.

Mjere opreza

Od značajnijih nuspojava, može se pojaviti alergijska reakcija na proizvod koja je izrazito rijetka pošto se radi o prirodnom sastojku.

U rukama neiskusnih, neprofesionalnih liječnika i nedovoljnih poznavatelja anatomije lica, može doći do nekroze dijela kože. No važno je znati da se pravovremenom i brzom reakcijom može spriječiti ova nuspojava jer je riječ o doista krajnjoj fazi kojoj prethodni puno simptoma koje možete samostalno prepoznati. Izrazito je rijetka u cijelom svijetu.

U situaciji bilo kakve nuspojave, liječnici Poliklinike Bagatin su vam na raspolaganju te ih možete kontaktirati, savjetovati se telefonom i mailom ili doći na kontrolni pregled.

Nakon tretmana dermalnim filerima kratkoročno se ne preporučuje odlazak u saunu, izlaganje suncu, odlazak u solarij, pritiskanje dijela lica koje je tretirano.

Cijena

Paket u Poliklinici Bagatin podrazumijeva cijenu samog preparata, pripremu te postupak tretmana i, ako je to potrebno, kontrolu nakon 2 tjedna.

U našoj Poliklinici možete napraviti i posebne tretmane koji će pospješiti rezultate i dugotrajnost dermalnih filera, poput REVIDERM Skin Peeler mikrodermoabrazije kojom ćete savršeno očistiti svoju kožu lica, tretmana mezoterapije kojim ćete poboljšati kvalitetu svoje kože ili Med Visage ultrazvučni tretman za lifting lica.

Hijaluronski dermalni fileri vrlo se često kombiniraju sa Vistabel terapijom protiv bora na licu.

  

U suradnji s bankama, Poliklinika Bagatin osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata.

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Bagatin:

Najčešća pitanja

Hijaluronska kiselina ključna je molekula u procesu starenja kože. Odgovorna je za elastičnost i potpornu funkciju, odnosno visokoelastična svojstva kože. Starenjem, količina hijaluronske kiseline se progresivno smanjuje, kao i njezin glavni receptor u koži. Otprilike 50% hijaluronske kiseline u našem tijelu nalazi se u koži. Hijaluronska kiselina i kolagen neophodni su za održavanje slojeva i strukture kože. Kolagen daje koži čvrstoću, no hijaluronska kiselina hrani i hidratizira kolagen.

Hijaluronsku kiselinu tijelo polako razgrađuje u metaboličkim procesima. Rok trajanja apliciranog filera, ovisno o materijalu koji se koristi, iznosi od 9 do 18 mjeseci. Što se neki dio tijela više pokreće i bolje je prokrvljen, to se više pojačava metabolizam u tijelu. Budući da ovdje ipak postoje velike individualne razlike, savjetuje se izbjegavanje sporta samo neposredno nakon apliciranja filera.

Hijaluronski filer proizvodi se industrijski i stoga nema praktički nikakav alergijski potencijal – prethodno testiranje nije potrebno.

Ne treba se bojati da će jednom ubrizgani hijaluron ostaviti kožu "ispumpanom" kada se razgradi. Kvalitetni hijaluron postepeno nestaje, a kožu ostavlja zdravom i svježom.

Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, dok se otok i podljev obično povuku kroz nekoliko dana. Kako biste ublažili nateknutost, preporučuje se piti puno tekućine, držati glavu uspravnom i izbjegavati intenzivniju fizičku aktivnost. Liječnik će vas uputiti i u dodatne kreme za njegu bude li potrebno.

Nakon aplikacije dermalnih filera nije potreban oporavak. Možete odmah nakon aplikacije ili sljedeći dan ići na posao, osim ako otprije znate da vam se od uboda injekcija stvaraju veći otoci. U tom slučaju je bolje tretman obaviti u petak, kako bi lice imalo vremena smiriti se preko vikenda.

Potrebna količina filera se razlikuje od osobe do osobe i ovisi o regiji u koju će se aplicirati. Nisu svi fileri isti, a potrebna količina zavisi od njihove gustoće i problematike. Ne žele niti svi klijenti dobiti iste rezultate, tako da količina ovisi i o željama klijenata.

Od svih regija, jedan mililitar će dati najvidljiviji efekt kod povećanja usnica jer su površinski najmanje i potrebna je manja količina preparata za vraćanje volumena.

Prije konzultacija sa stručnjakom u Poliklinici Bagatin nije moguće odrediti hoće li jedan mililitar biti dovoljan za rezultate kakve klijent želi dobiti tretmanom. Na konzultacije se možete naručiti pozivom na broj 01/46 10 225 ili mailom na info@bagatin.hr.

Hijaluronska kiselina postoji i u kapsulama, kao dodatak prehrani, ali korištenje hijaluronske kiseline u tom obliku nema isti učinak na kožu kao apliciranje u obliku dermalnih filera. Kada se koristi u kapsulama, hijaluronska kiselina može vratiti hidrataciju kože, ali ne i izgubljeni volumen. Više se koristi za ublažavanje tjelesnih tegoba nastalih s godinama, kao što su bolovi u zglobovima, slabost kostiju, suhoća očiju i slično.

Povezane usluge

Osobe koje su posjetile ovu stranicu, također su pokazale interes za ove usluge:

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.

Postavke kolačića
 • Želite li imati punu funkcionalnost web stranice? Uključite kvačicu za "Kolačiće preferencije".
 • Ako nam želite pomoći poboljšati vaše iskustvo na stranicama uključite kvačicu za "Statističke kolačiće".
 • Ukoliko želite da vam prikazujemo sadržaj i oglase namijenjene baš Vama na Facebooku, uključite kvačicu kod "Marketinških kolačića".