×

Black Friday smo produžili do 28.11.!

Saznajte više

Zubni implantati

Dobijem li garanciju na implantat i koliko dugo?

Pacijenti Poliklinike Bagatin imaju doživotnu garanciju na implantate te 5 – 10 godina garancije na protetsku krunicu, ovisno o vrsti krunice.

Postoji li „brza“ ugradnja implantata?

Na tržištu postoje poliklinike koje nude “brzu” ugradnju implantata, gdje se za nekoliko dana odradi proces srastanja implantata s kosti i oblikovanja zubnog mesa, a zatim se postavi trajni protetski rad. Stomatolozi u Poliklinici Bagatin na taj način ne ugrađuju implantate jer smatraju da nekoliko dana nije dovoljno da implantat pravilno sraste s kosti.

Koja je razlika između Straumann SLA i Straumann SLAactive implantata?

Straumann SLActive® implantati omogućavaju brže srastanje implantata s kosti te time i veći uspjeh terapije. Također, SLActive implantati daju veću stabilnost u prvim tjednima oseointegracije.

Postoji li dobna granica za postavljanje dentalnih implantata?

Ne postoji dobna granica za ugradnju implantata.

Mogu li koristiti pastu/uređaje za izbjeljivanje zubi?

Ne preporuča se korištenje paste i uređaja za izbjeljivanje zubi jer se boja krunice, koja će se staviti na implantat, ne može promijeniti.

Na što je potrebno paziti kada se ugradi implantat?

Zubni implantati imaju izgled prirodnih zubi te ih pacijent osjeća kao vlastite zube. Zahtijevaju istu brigu kao i pravi zubi, uključujući redovito četkanje, čišćenje zubnim koncem, interdentalnim četkicama te redovne posjete stomatologu.

Kako pravilno održavati implantate?

Zubni implantati zahtijevaju istu brigu kao i pravi zubi, uključujući redovito četkanje, čišćenje zubnim koncem, interdentalnim četkicama te redovne posjete stomatologu.

Kolika je trajnost zubnih implantata?

Uz dobru oralnu higijenu i redovite posjete stomatologu, trajnost zubnih implantata je doživotna.

Što ako mi na mjestu postavljanja implantata nedostaje kosti?

Za ugradnju implantata, potrebno je da alveolarni greben bude dovoljno visok i širok, kako bi implantat bio stabilan. Ako dođe do gubitka kosti, potrebno je napraviti povećanje kosti (augmentaciju) kako bi se u nju mogao uspješno ugraditi implantat.

Boli li srastanje implantata s kosti?

Srastanje implantata s kosti ne boli. Nakon kirurškog zahvata možete osjetiti bol prvih 7 – 10 dana, ali nakon tog perioda bol nestaje.

Kako implantat srasta s kosti?

Implantat se kirurški ugrađuje u kost. Nakon što se vijak ugradi u kost, slijedi razdoblje oporavka koje traje od 3 do 6 mjeseci tijekom kojeg dentalni implantat srasta s kosti (proces koji se naziva oseointegracija). Cilj je u što kraćem vremenu ostvariti što bolje urastanje vitalnih koštanih stanica u mikrostrukturu površine dentalnih implantata.

Od čega su građeni zubni implantati?

Zubni implantati su izrađeni od biokompatibilnog materijala koji omogućuje srastanje s kosti jer ga organizam ne prepoznaje kao strano tijelo.

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.