×

Adventski popusti do 60%

Saznajte više

Povećanje grudi

Kako se izvodi operacija povećanja grudi?

Operacija povećanja grudi najčešće traje oko dva do tri sata i izvodi se u općoj anesteziji. Tijekom zahvata rez se radi ispod grudi u prirodnoj brazdi dojke ili oko donjeg ruba bradavice. Implantati punjeni silikonskim gelom postavljaju se ispod tkiva dojke ili ispod mišića, a najčešće djelomično ispod žlijezde i djelomično ispod mišića, ovisno o tome koja veličina ili oblik se želi dobiti.

Tko je najbolji kandidat za povećanje grudi?

Žene se odlučuju na povećanje grudi kako bi poboljšale svoj izgled na način koji pomaže u jačanju samopouzdanja ili smanjenju samo kritičnosti. Najčešći razlozi su;
• Grudi se nakon puberteta nisu razvile do željene veličine.
• Većim grudima postiže se ravnoteža u odnosu na jači/razvijeniji donji dio tijela te se dobiva izgled pješčanog sata.
• Grudi su šiljaste, plosnate ili nekog drugog oblika koji ne odgovara pacijentici.
• Smanjenje grudi nakon gubitka kilograma ili trudnoće/dojenja.
• Smanjena čvrstoća zbog tjelesnih promjena poput starenja.
• Asimetričnost grudi u pogledu veličine ili oblika.
• Rekonstrukcija grudi nakon preventivnog odstranjivanja u svrhu sprječavanja pojave karcinoma.

Koliko traje oporavak nakon zahvata?

Vrijeme oporavka koje je potrebno nakon povećanja grudi ovisi o zahvatu koji se izvodi i o samom pacijentu. Najviše pacijentica treba pomoć tijekom prvog i drugog dana, nakon toga se obično mogu brinuti sami o sebi, ali postoji mogućnost da trebaju pomoć u brizi oko manje djece. Pacijentice mogu već drugi dan nakon zahvata funkcionirati normalno, no to zavisi od osobe i stanja.

Koja veličina je najbolja za mene?

To je jedno od najvažnijih pitanja. Uvijek nastojimo udovoljiti željama pacijentica glede veličine ukoliko je to u ostvarivim granicama. Ljepotu dojke ne određuje veličina, već pozicija bradavice, napetost tkiva i punoća u svim smjerovima. U Poliklinici Bagatin nudimo mogućnost konzultacija s uređajem VECTRA 3D koji omogućuje da prikaz 3D simulacije kako bi mogli izgledati nakon zahvata. Visoka rezolucija snimanja osigurava realističan prikaz do najsitnijih detalja, a konačni rezultat biti će vrlo sličan simulaciji koju izradimo zajedno s pacijenticom. Kod operacije grudi simulacije su temeljene na stvarnim implatantima koje i koristimo za vrijeme zahvata, a koji su trenutno najkvalitetniji implatanti na tržištu. VECTRA 3D pruža pacijentici sigurnost u rezultat zahvata, a nama je sjajan pokazatelj onog što pacijentica želi. 

Tko se brine o meni nakon zahvata?

Dok ste u Poliklinici, o Vama se brine naš stručni tim. Nakon otpusta možete u slučaju potrebe kontaktirati našu Polikliniku. Preko vikenda organizirana je služba pripravnosti.

Koje su moguće komplikacije?

Svaki kirurški zahvat nosi određene rizike, kao što su rizici anestezije, infekcije, krvarenja i otekline. Te komplikacije se događaju rijetko i obično se mogu izbjeći. U Poliklinici Bagatin imamo najmoderniji anesteziološki aparat koji drastično smanjuje rizik same operacije. Tisuće žena godišnje obavljaju zahvat povećanja grudi uspješno i jako su zadovoljne rezultatima. Naš tim poduzima sve moguće mjere zaštite kako bi se bilo koji rizik smanjio na minimum. Međutim, vrlo često odgovornost za izbjegavanje rizika leži i u vama. Dr. Bagatin će vam za vrijeme konzultacija detaljno objasniti rizike operacije.

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.