×

info telefon +385 1 46 10 225 * * Jedinstven broj za sve Poliklinike

Lasersko uklanjanje dlaka

Koji laser koristite za lasersku epilaciju?

U Poliklinici Bagatin za dugotrajno lasersko uklanjanje dlaka odlučili smo se za diodni laser tvrtke Asclepion Laser Technologies, MeDioStar NeXT. Diodni laseri učestalo se rabe već godinama kao alat u industriji, medicinskoj tehnologiji i znanosti te se navedena područja teško mogu zamisliti bez njih. Ovaj laser ima dulju valnu dužinu te može prodrijeti dublje u kožu što omogućuje tretman kod osoba s tamnijom kožom, ali i kod osoba sa svjetlijim dlakama. Zato se diodni laser smatra zlatnim standardom kada je u pitanju dugotrajno uklanjanje dlaka. 

Što je potrebno prije laserskog uklanjanja dlaka?

Ne čupati dlake pincetom, voskom niti električnim epilatorom mjesec dana prije tretmana. Smiju se uklanjati depilacijskom kremom i brijati. Pri dolasku na tretman treba dlake dovesti u razinu kože (brijanjem ili depilacijskom kremom). Ne smiju biti dugačke jer nepotrebno apsorbiraju energiju i mogu izazvati opekline na koži. Ne preporuča se izlagati suncu mjesec dana prije tretmana niti ići u solarij jer nam je cilj da je koža što svjetlija (manje energije apsorbira) pa na dlake možemo djelovati većom energijom.

Je li lasersko uklanjanje dlaka bolan tretman?

Bol je usporediva s onom kod natezanja gumice o kožu, s tim da bol neće biti jednaka na svim dijelovima tijela. Kako bismo vam omogućili što ugodnije iskustvo i osjećaj zadovoljstva, od sada u našoj bogatoj ponudi možete pronaći vrhunski uređaj Zimmer Cryo 6 za rashlađivanje kože tijekom laserskih tretmana. Za razliku od ostalih metoda rashlađivanja, kao što su kontaktno hlađenje, cryogen sprej i ledeni oblozi, ovaj uređaj rashlađuje epidermalni sloj kože prije, za vrijeme i nakon samog tretmana bez dodira s laserskom zrakom.  

Koliko često treba ponavljati tretmane laserskog uklanjanja dlaka?

Na manjim regijama kao što su lice, bikini zona i pazuh tretmani se izvode svakih 3-6 tjedana. Na većim zonama: noge, ruke, muška leđa svakih 4-8 tjedana. Minimalni broj tretman je od 5 do 7.

Postoje li kontraindikacije, odnosno mogu li se svi podvrgnuti laserskoj epilaciji?

Prije laserske epilacije potrebno je detaljno razmotriti anamnezu i dermatološki status. Posebnu pozornost treba obratiti na poremećaje hormonskog sustava ili uzimanje hormonske terapije, eventualno uzimanje drugih lijekova, kronično izlaganje suncu ili umjetnim izvorima UV zraka te fotoosjetljivost. Laserska epilacija se ne radi u slučajevima nekih težih bolesti i ukoliko osoba koristi lijekove iz grupe fotosenzibilizirajućih lijekova. 

Postoje li neželjene nuspojave laserske epilacije?

Očekivana i uobičajena popratna pojava je crvenilo kože tretiranog predjela koje može trajati dva do tri dana nakon epilacije. Trajna epilacija ne preporuča se na očnim kapcima i području oko očne jabučice zbog mogućih teških ozljeda.

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.