×

Adventski popusti do 60%

Saznajte više

Dermalni fileri

Što je to hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina ključna je molekula u procesu starenja kože. Odgovorna je za elastičnost i potpornu funkciju, odnosno visokoelastična svojstva kože. Starenjem, količina hijaluronske kiseline se progresivno smanjuje, kao i njezin glavni receptor u koži. Otprilike 50% hijaluronske kiseline u našem tijelu nalazi se u koži. Hijaluronska kiselina i kolagen neophodni su za održavanje slojeva i strukture kože. Kolagen daje koži čvrstoću, no hijaluronska kiselina hrani i hidratizira kolagen.

Je li istina da se zbog sportskih aktivnosti fileri brže razgrađuju?

Hijaluronsku kiselinu tijelo polako razgrađuje u metaboličkim procesima. Rok trajanja apliciranog filera, ovisno o materijalu koji se koristi, iznosi od 9 do 18 mjeseci. Što se neki dio tijela više pokreće i bolje je prokrvljen, to se više pojačava metabolizam u tijelu. Budući da ovdje ipak postoje velike individualne razlike, savjetuje se izbjegavanje sporta samo neposredno nakon apliciranja filera.

Postoji li mogućnost alergijske reakcije nakon ubrizgavanja dermalnih filera?

Hijaluronski filer proizvodi se industrijski i stoga nema praktički nikakav alergijski potencijal – prethodno testiranje nije potrebno.

Što se događa s kožom kada hijaluron nestane, postaje li koža lošija nego prije tretmana?

Ne treba se bojati da će jednom ubrizgani hijaluron ostaviti kožu "ispumpanom" kada se razgradi. Kvalitetni hijaluron postepeno nestaje, a kožu ostavlja zdravom i svježom.

Koliko dugo mogu očekivati nateknutost / crvenilo / podljeve?

Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, dok se otok i podljev obično povuku kroz nekoliko dana. Kako biste ublažili nateknutost, preporučuje se piti puno tekućine, držati glavu uspravnom i izbjegavati intenzivniju fizičku aktivnost. Liječnik će vas uputiti i u dodatne kreme za njegu bude li potrebno.

Mogu li drugi dan na posao ili da to radim preko vikenda?

Nakon aplikacije dermalnih filera nije potreban oporavak. Možete odmah nakon aplikacije ili sljedeći dan ići na posao, osim ako otprije znate da vam se od uboda injekcija stvaraju veći otoci. U tom slučaju je bolje tretman obaviti u petak, kako bi lice imalo vremena smiriti se preko vikenda.

Što se može s jednim mililitrom?

Potrebna količina filera se razlikuje od osobe do osobe i ovisi o regiji u koju će se aplicirati. Nisu svi fileri isti, a potrebna količina zavisi od njihove gustoće i problematike. Ne žele niti svi klijenti dobiti iste rezultate, tako da količina ovisi i o željama klijenata.

Od svih regija, jedan mililitar će dati najvidljiviji efekt kod povećanja usnica jer su površinski najmanje i potrebna je manja količina preparata za vraćanje volumena.

Hoće li mi jedan ml biti dovoljan za jagodice / ili za usne / ili za podočnjake?

Prije konzultacija sa stručnjakom u Poliklinici Bagatin nije moguće odrediti hoće li jedan mililitar biti dovoljan za rezultate kakve klijent želi dobiti tretmanom. Na konzultacije se možete naručiti pozivom na broj 01/46 10 225 ili mailom na info@bagatin.hr.

Postoji li hijaluronska kiselina u kapsulama?

Hijaluronska kiselina postoji i u kapsulama, kao dodatak prehrani, ali korištenje hijaluronske kiseline u tom obliku nema isti učinak na kožu kao apliciranje u obliku dermalnih filera. Kada se koristi u kapsulama, hijaluronska kiselina može vratiti hidrataciju kože, ali ne i izgubljeni volumen. Više se koristi za ublažavanje tjelesnih tegoba nastalih s godinama, kao što su bolovi u zglobovima, slabost kostiju, suhoća očiju i slično.

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Ostavite poruku

Odaberite datoteku (nije obavezno)

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Green Gold Tower
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Donji grad
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Dioklecijan Hotel & Residence
Pon - Pet 08:00 - 20:00h
Telefon:* +385 1 46 10 225
* Jedinstven broj za sve Poliklinike
Email: info@bagatin.hr

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo Vas zapamtili i razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu. Ako se ne slažete s našom upotrebom kolačića, promijenite svoje preferencije u "postavkama kolačića". Ovdje možete pročitati više o kolačićima. U suprotnom, slažete se s upotrebom kolačića onako kako su trenutačno postavljeni.