×

Vrhunski CAD/CAM sustav za novi osmijeh u samo jednom posjetu 22. veljača 2017.

Novosti

Vrhunski CAD/CAM sustav za novi osmijeh u samo jednom posjetu

Sustav za brzu i preciznu izradu krunica, ljuskica i mostova 

Digitalne inovacije zahvaćaju sve grane medicine podižući liječenje na novu razinu koja pruža liječnicima precizniji i jednostavniji pristup, a tijek liječenja postaje brži i ugodniji.

Planmeca CAD/CAM sustav je odlično nadopunio naše postojeće digitalne sustave. CAD/CAM je skraćenica engleskih pojmova Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing, a već 40 godina nalazi široku primjenu u raznim granama u kojoj se zahtijeva velika prilagodljivost i preciznost izrade.

U stomatologiji CAD/CAM se koristi prilikom izrade protetskih nadomjestaka (ljuskica, krunica, mostova, protetskih ispuna) gdje se zahtijeva velika preciznost uzimajući u obzir anatomske osobnosti zuba i željeni izgled klijenta.

CAD/CAM tehnologija

U našoj Poliklinici koristimo CAD/CAM sustav renomirane finske kompanije Planmeca koji se sastoji od 3 dijela. Prvi dio čini intraoralni skener Planemeca PlanScan koji uzima digitalni snimak zuba u svega 5-6 minuta. Snimka se prebacuje u Planmeca PlanCAD Easy software koji pruža stomatolozima mogućnost dizajniranja nadomjestaka te pomaže da se bolje komunicira završni izgled zuba klijentu.

Konačni dizajn se šalje u izradnju pomoću Planmeca Planmill 40 uređaja koji izrađuje protetsku nadogradnju. Postupak je izrazito brz i omogućuje izradu jedne krunice u svega 20 minuta. Materijal koji koristimo za izradu protetskih nadomjestaka je porculan, kojeg odlikuje čvrstoća i boja, a koji najvjernije oponaša prirodni izgled zuba.

CAD/CAM tehnologija

CAD/CAM tehnologija omogućava visoku preciznost koja omogućava da protetski nadomjestak bolje sjeda na zub u usporedbi sa standardnom ručnom izradom u dentalnom laboratoriju.

Ova metoda izrade čini naše klijente zadovoljnijima, a samo liječenje ugodnijim jer od sada za novi zub ne treba čekati nekoliko tjedana. Sam postupak sveo se samo na jedan posjet i to bez potrebe za privremenim krunicama.

CAD/CAM tehnologija

Glavne prednosti CAD/CAM tehnologije u stomatologiji:

  • Preciznost izrade protetskih nadomjestaka
  • Sprječava mogućnost nastanka prostora između krunica i okolnih zubi
  • Brzina izrade – nova krunica u samo jednom posjetu
  • Uklanja se potreba za uzimanje neugodnih otisaka zubi
  • Vizualizacija krajnjeg izgleda zubi
  • Protetski nadomjesci izrađeni CAD/CAM tehnologijom bolje sjedaju na zub i izdržljiviji su
  • Omogućuje izradu zubi koji zadržavaju prirodni izgled

Posebnosti Planmeca CAD/CAM čine ga jedinstvenim jer omogućuje integraciju sa Planmeca Smile Design sustavom koji pomaže pri digitalnoj vizualizaciju krajnje rekonstrukcije zubi i osmijeha, kao i sa digitalnim ortopanom Planmeca ProMax 3D.

Ako vas zanima više informacija o vrhunskoj CAD/CAM tehnologiji slobodno nam se obratite telefonski na 01/46 10 225 ili mailom na info@poliklinikabagatin.hr

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberi datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 08:00 - 20:00h
  Subota 09:00 - 14:00h

Lokacije

Gdje parkirati

Parking Parkiranje u podzemnoj garaži Green Gold centra. Za detaljnije informacije preuzmite kartu