×

PRP terapija prorijeđene kose 01. ožujak 2017.

Novosti

PRP terapija prorijeđene kose

Posljednjih desetak godina, vlastita krv primjenjuje se u dermatologiji i estetskoj medicini uz primjenu PRP metode (Platelet Rich Plasma), što znači krvna plazma bogata trombocitima. 

U našoj bogatoj ponudi uz PRP metodu pomlađivanja lica matičnim stanicama, od sada možete pronaći i popularnu PRP terapiju prorijeđene kose.

U Poliklinici Bagatin koristimo Cellular Matrix BCT metodu renomirane tvrtke Regen Lab koja je sigurna, učinkovita i dugotrajna te ono najvažnije - omogućuje najveću koncentraciju matičnih stanica, faktora rasta i trombocita. 

Web_848x364px_113

PRP terapija je vrsta tzv. regenerativne medicine koja se najčešće koristi u borbi protiv starenja te  liječenja ozljeda. Proaktivno se služi sastavnicama naše krvi kao što su trombociti, bio-aktivne tvari i faktori rasta koji su odgovorni za ubrzavanje procesa regeneracije i zacjeljivanja tkiva. 

Posljednjih nekoliko godina PRP terapija postigla je i značajan odjek na temelju svojih pozitivnih rezultata u rješavanju problema gubitka kose.

Primjenom PRP metode kod većine pacijenata je zabilježen ubrzani rast kose – dulja i deblja kosa u odnosu na netretirano područje. Stopa uspješnosti same terapije je čak 80%!

Web_848x364px_114

Primjena PRP metode za liječenje ispadanja kose osim u liječenju muškog oblika ćelavosti može se primjenjivati i u liječenju alopecije areate (kružnog ispadanja kose).

Nakon što je pacijentu izvađena krv te centrifugiranjem pripremljen pripravak PRP-a, potrebno je pripremiti pacijentovu kožu za zahvat. Na početku tretmana potrebno je očistiti kožu te se zatim na nju nanosi lokalni anestetik kako bi se izbjegla bolnost kod zahvata.

Slijedi postupak ubrizgavanja PRP plazme pomoću tankih iglica u regije gdje je kosa prorijeđena. Na taj se način stimuliraju folikuli kose na rast i stvaraju se nove krvne žile važne za dotok krvi, odnosno kisika i hranjivih tvari potrebnih za zdrav rast i razvoj kose.

Postupak PRP terapije traje sat do dva, uključujući pripremu i provođenje terapije.

Učinkovitost terapije klinički je dokazana, ali najbolji rezultati postižu se kod osoba koje su tek počele gubiti kosu ili kod kojih nije prošlo puno vremena od početka ispadanja kose.

Web_848x364px_111

Ako vas zanima više o ovom dermatološkom tretmanu u našoj Poliklinici slobodno nam se obratite telefonski na 01/46 10 225 ili mailom na info@poliklinikabagatin.hr.

Besplatne online konzultacije s našim doktorima

Pošaljite upit

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 46 10 225 ili prijavom na naš online obrazac!

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.
Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite upit

Odaberi datoteku

* Sve podatke koje nam ostavite putem obrasca čuvamo u najstrožoj tajnosti

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 08:00 - 20:00h
  Subota 09:00 - 14:00h

Lokacije

Gdje parkirati

Parking Parkiranje u podzemnoj garaži Green Gold centra. Za detaljnije informacije preuzmite kartu